Açıköğretim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Hakkında Yardım

Yazagelen

Guru
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2010
5.518
3.922
398
İstanbul
Kızlar merhaba. Bu sene sınavlara girip açıköğretimden İngilizce Öğretmenliği ya da İngiliz Dili ve Edebiyatı (bu açıköğretimde var mı bilemiyorum tabi...) yazmak istiyorum. Birkaç yıl önce araştırdığımda bu bölüm için yarı-örgün bir sistem uygulandığını okumuştum. İlk 2 sene örgün gitmek zorunda olunan dersler varmış ve derslikleri de her şehirde yokmuş. Pek çok şehrin adını okumama rağmen İstanbul'u bu dersliklere sahip şehirler arasında görememiştim. Malum, Türkiye'de her sene eğitim sisteminde bir değişiklik oluyor. Ben üniversiteyi bitireli 4 yıl oldu. Tabi öss'ye girdiğim yılı da hesaplarsam daha da geriye gidiyor. Anadolu Üniversitesi dışında açıköğretim eğitimi veren başka üniversiteler de var artık. Ama maalesef konuya senelerdir uzağım, internetten araştırınca da işime yarayan pek bir şey bulamıyorum. Bu konuda bilgisi veya fikri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. :)

Kızlar konu hakkında bilgisi olan kimse yok mu aramızda? Bu bölümde okuyanlar, ya da okuyan tanıdıkları olanlar...

Kızlar konu hakkında bilgisi olan kimse yok mu aramızda? Bu bölümde okuyanlar, ya da okuyan tanıdıkları olanlar...

tatlım ben varım.. anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesi ingilizce öğretmenliği ankara ilindeyim... bu bölüm 8 ilde var.. ama sana şunu söyleyebilirim bu bölüm sanılan acıkogretımler gibi degıl. ilk iki yılını örgün okuyorsun ben mesela ankarayı seçtim gazı unıversıtesı egıtım fakultesınde 2 yıl orgunler gıbı egıtım gorecegım. son ıkı yılındaysa kendın evde hazırlanarak sınavlara gırıyorsun. eger ingilizce temelın yoksa seçme derim. cunku temeli olmayanlar bu bölümü genelde 7 yılda falan bitiryolar.. 4 yılda bıtıren çok azmış.. dersler çok ağır. geçme notu 70.!!!!! 69 alsan kalırsın. dıger orgunlerlede hıcbır farkı yok hak bakımından. 4 yılını bıtır gır kpss atan 1. öncelik olarak.

Çok teşekkürler cevabın için. Öğrenmek için okumak istemiyorum aslında, İngilizce ile ilgili bir bölüm bitirmiş olmak için istiyorum. Öğretmenlik de düşünmüyorum. İngilizcem zaten iyidir; ama anadilim kadar değil. Dersleri biraz çalışmayla geçebileceğimi düşünüyorum. İstanbulda eğitim veriliyormuş, sonunda bulabildim. Ama ben ilk iki yıl bazı derslere örgün gidiliyor sanıyordum. Hepsi mi örgün oluyor? Bir de bana örgün dersler için adres verilen yer bir lise; o zaman dersler hafta içi yapılmıyor sanırım, ya da akşam mı yapılıyor? Bu konularda da bilgi verebilirsen çok sevineceğim :) Karşıklıktan dolayı kusura bakma lütfen :)

bende yardımcı olabilirim... bildiklerini unut bir kere aöf ingilizce öğretmenliğinde istanbul ilinde eğitim yok cnm..

bu bölümü seçerken 8 ilden birini seçmek zorundasın bunlar adana-ankara-balıkesir-edirne-erzurum-eskişehir-izmir-konya ilk iki yıl örgün.. 4 tane ingilizce dersimiz oluyor örgün almamız gereken. bunlarda grammer- listening&pronuncition - reading&writing -speaking..

ayrıca 4 tanede türkçe dersimiz var bunları örgün olarak görmüyoruz evde kendin çalışarak sınava giriyorsun. bunlarda egitim bilimine giris,psıkolojı,bılgısayar ve ıkna ve konusma.. bu saydıklarım 1. sınıfın dersleri..

dersleri biraz çalışarak geçemeyebilirsin zor çunku.. pronuncition bu gune kadar eminim gormedıgın bır derstır cnm.. geçme notu 70tir. buda bu bölümü okuyan öğrencilerin %60ının kalmasına sebep oluyor :)

ders saatlerine gelince dersler saat 4 ile 8 arasıdır.. ilk yıl haftada 3 gün yani pzt-çarş-cuma günleri 16.00 ile 20.00 arasında yapılır.. ve sadece ingilizce olan bu 4 ders yuzyuze egıtımde verılır turkcelerı evınde çalısarak gırıyorsun sınavlara.. baska sorun varsa anlatabılırım cnm

Ya İstanbul'da neden yok Geçen gün bulmuştum internette bir şeyler, o neydi ki o zaman Sen bu bölümde okuyorsun ama sanırım, o yüzden dediğin gibidir. Ya ben çocukluğumdan beri uğraşıyorum İngilizceyle.. O yüzden telaffuz problem olmazdı, geçme notu istediği kadar 70 olsun, bu konuda iddialıyım çünkü zamanında çok uğraştım bunun için. Biraz çalışmayla geçecek kadar da İngilizcem var diyordum, çünkü takıldığım yerlerde sözlük kullanarak bir romanı rahatça okuyabiliyorum. Ama galiba artık İstanbul'da örgün derslerin açılmasını beklemekten başka çarem yok 30-40, artık kaç yaşımda olursa...

Çok teşekkür ederim cevabın için :)

istanbulda vardı geçtiğimniz yıllarda ama kalktı tatlım... ne zaman olur istanbulda tekrar bilinmez tabi :) evet ben bu bölümün öğrencisiyim :) merak ettiğin birşey olursa yardımcı olurum öpüyorum

Kaldırılıyor mu, kalıyor mu bilemiyorum. :) Ne olacağını da aramayacağım çünkü bulunduğum şehirde bu bölümün derslikleri yok, zaten gidemiyorum. Bu kadar saçma bir şey görmedim hayatımda. En azından yarı-örgün sistemin yanında komple açıköğretim sistemi de koysalarmış. İsteyen yarı-örgün yazardı, isteyen açık... Böylece biz de açıkta kalmamış olurduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…