- 19 Şubat 2010
- 8.045
- 10.980
- 773
- 38
- Konu Sahibi candy_candy
-
kadınlar yazarken lam elif kullanman gerekli . malum türkçe sesi karşılaması lazım.
bu arada bende ikinci sınıfım bugün sınav kağıdım geldi nerede gireceğime dair. zaten tarih mezunu olduğum için osmanlıca derdim yok çok şükür
arkadaşlar ben bu sene 2.sınıfa geçtim orhon ve uygur türkçesi zor mu o daa osmanlıca gibi ayrı bir dil mi çok merak ettim 2.sınıfta en zor ders hangisi?yanıtlarsanız çok sevinirim bir de osmanlı grameri nasıl 1.sınıfta gördüklerimizden daha mı zor????
teşekkür ederim 1.sınıftan osmanlıca kaldı ama şimdi çalışıyorum bütte geçmeyi düşünüyorum bir de bütten kaç almak lazım geçmek için benim ara sınav 50 final 19du ortalaması da 26 geldi bütten en az kaç almalıyım acaba?bana göre orhun ve uygur türkçesi zor değil.. sınavdan iki gün önce bak ve vizeni de çok yüksek tutmaya çalış.. konuları kısa.. zor gibi görünüyo ama soruları kolay çıktı sınavda..
bana göre en zor ders ise 8-15 yy tdegeçtim çok şükür ama ne sen sor ne ben söyliyim.
osm grameri de bütünlemeye bıraktım şimdi yeni yeni başladım bakmaya o yüzden fikrim yok.. buralarda olursan sana destek olmaya çalışırım.. konuyu aboneliklerine ekle..
1.sınıftan dersin kaldı mı?
teşekkür ederim 1.sınıftan osmanlıca kaldı ama şimdi çalışıyorum bütte geçmeyi düşünüyorum bir de bütten kaç almak lazım geçmek için benim ara sınav 50 final 19du ortalaması da 26 geldi bütten en az kaç almalıyım acaba?
cevaplarıma baktım salı günü..
sadece pazar günkü sınava girmiştim.. cumartesiyi büte bırakmıştım yol uzak diye..
6 dersin beşinden geçmişim..
birinden (8-15 yy tde) kaldım.. hem de 13 soruyla geçecekken 12 soruyla kaldım
bütte iki sınavımdan geçicem birinin vizesi 77 biri 85 zaten uygurcanın sorularını çözdüm girsem 16 doğru yapacakmışım 9 doğru yetiyor.. diğeri de türkçe zaten
sadece osm. gra. ve 13-15 yy tde ye çalışıcam..
inşallah hayırlısı olur..
e sizden naber
aa eğer öyle hesaplanıyorsa çok iyi o zaman 50 almam lazım dediğin gibi senin de notların çok iyiymiş tebrik ederim peki bana osmanlıca hakkında püf noktası verebilirmisin en çok neye çalışmam lazım geçen senenin büt sorularına baktım farsça kelimeleri daha çok soruyorlar galiba ben şimdilik sadeceçok basit şeyleri okuyabiliyorumders notlarımı da paylaşayım bari..
bu arada 6 sından da geçmişim derslerin
DERS AS YS BS BAŞARI
1697 - OSMANLI TÜRKÇESİNE GİRİŞ 66 54 - 58 G
1698 - ESKİ TÜRK EDEBİYATINA GİRİŞ 74 62 - 66 G
2252 - ATATÜRK İLK. İNK. TARİHİ 54 67 - 63 G
2701 - ORHON VE UYGUR TÜRKÇESİ 77 666 - 23 K
2702 - TÜRKÇE CÜMLE BİLGİSİ 85 666 - 26 K
2703 - XI-XV. YÜZYILLAR TÜRK EDEBİYATI 54 50 - 51 G
2704 - TANZİMAT DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI 57 70 - 66 G
2705 - OSMANLI TÜRKÇESİ GRAMERİ 31 666 - 9 K
2706 - HALK HİKÂYELERİ VE MASALLAR 54 60 - 58 G
aa eğer öyle hesaplanıyorsa çok iyi o zaman 50 almam lazım dediğin gibi senin de notların çok iyiymiş tebrik ederim peki bana osmanlıca hakkında püf noktası verebilirmisin en çok neye çalışmam lazım geçen senenin büt sorularına baktım farsça kelimeleri daha çok soruyorlar galiba ben şimdilik sadeceçok basit şeyleri okuyabiliyorum
ekler önemli.. bi kelimeyi okuyamasan da sonundaki eki okusan yetiyor bazen..
ben ilk konudan başlayarak 9. üniteye kadar tüm ünitelerin özetini deftere yazdım.. her bir örneği kelimeyi yazmaya çalıştım.. osmanlıcaya bir bütün olarak bakma.. ünite ünite öğrenmeye çalış.. ve bitince bırak son iki günde de tekrar dönüp örnek kelimelere göz gezdir.. zaten kitapta olmayan bi kelime sınavda çok nadir çıkıyo..
bi de mutlaka osmanlıca okuyabilmelisin..
çoğu ek sabit şekillidir.. mesela osmanlıca da ünlüler kullanılmasına rağmen lar ler ekinde ünlü yoktur, bunu bilmen lazım..
bu gibi şeyler..
son girdiğimiz sınavı da iyice irdele.. farsça kelimeler kolay.. ekleri de kolay..
yaparsın ya
çok teşekkür ederim böyle bilen birinden duymak daha başka oluyor bakalım inşallahgeçerim sana da başarılar dilerim geçeceğiini düşünüyorum zaten çalıştığın belli..dediğin gibi yapacağım teşekkür ederim tekrar
geçersen mutlaka habarım olsun
bazen kitaptan çalışırken takılırsın falan yaz buraya ben de bakarım anlayabilirsem anlatırım sana da
ben de osm. gra. çalışıcam bu yaz
sınavlar 10-11 eylül de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?