Açıktan üni hakkinda bilgisi olan?

elmas gzl

penguen yürüyüşlu hatun :)
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
3.636
2.930
133
Hanımlar merhaba.
Bebeğimin ( 3 yaşında) öyle boyle zor zamanlarını atlattigimi düşünerek ve zamaninin geldiğini düşünerek hayalimdeki gibi açıktan uni okumaya karar verdim.
Bu kararım için çok mutluyum yalnız hiç bilgim yok. Açıktan üni okumuş arkadaşlar bilgi verirse sevinirim. Hangi kaynaklardan calisabilirim ?
kaç saat çalışsam bir bölümü tutturabilirim?
Bebegimi öğlen uyuttugumda 1 saat akşamda 1 saat calisabilirim yeterli olur mu ? Kırtasiyeler de cozebilecegim deneme kitabciklari olur mu ?
Gibi gibi aklımda bir sürü soru var
Bilgilendirirseniz sevinirim.

öncelikle kararınız için tebrikler

yola açıktan üni diye çıkmayın

üniversite diye çıkın

belki yaşadığın ız şehirde iyi bir bölüm tutar

çocuk da o arada bir tık daha büyür

anne okula çocuk kreşe gider gelirsiniz

ne kadar çalışma ihtiyacı, size temelinize, mezun olduğunuzdaki alt yapınıza, bölümünüze ve çalışma hızınıza göre değişir

genç arkadaşlar yani sınav sistemine daha hakim olanlar ayrıntıları yazar ama

TYT olan yani temeli irdeleyen testten başarılı olmak önemli

Türkçe için okuduğunu anlama, diğer sözel dersler için temel bilgiler yine matematik ve fen dersleri için de temel nitelikte bilgi ve yorumlama gerekir

lisede mezun olduğun bölüme göre ağırlık vererek çalışmaya başla

her türlü kaynak nette var

uygun fiyatlı da olur alırsın oralardan

yolun açık olsun başarılar

Açktan değil örgün eğitim bile okuyabilirsiniz çocuğunuza bakacak birisi varsa. Kuzenim çocuğu olduktan sonra çalıştı optiksyenlik kazandı bitirdi ve optikçi açtı.. çocuğuna okula giderken kayınvalidesi baktı. İstedikten sonra her zaman okunur.. ama illa açık istiyorsanız da istediğiniz bölümün açık öğretimi varsa okuyun yine de.. Öncelikle konu tekrarlarıyla başlayıp her konu bitiminde ona uygun testler çözün. Konu tekrarları bittikten sonra denemeler alın çözün. Ne kadar test çözerseniz yapacağınız netlerde o kadar artş olur.. sınavden sonra tercih yaparsnz. Açıktan okumak hem zor hem kolay diyeyim. Zorluğu birebir eğitim almıyorsunuz kendi çabanızla çalışıyorsunuz.. Kitabınız yoksa kazandığınız üninin sayfasında konular oluyor onları çalışıp çıkmış soruları çözüp sınavlarına girersniz

Aciktan olmasin,normal universite olsun. Daha verimli daha islevli olur. Devaminda is bulup calisma ihtimali daha yuksek olur. Internette her turlu kaynak var. Buyuk kitabevi tarzinda yerlere gidip yardim isteyebilirsiniz gorevlilerden. Gumde kac saat calismakla yapabileceginiz de sizin kapasitenize ve zekaniza bagli olarak degiskenlik gosterir. Basarilar simdiden

Hanımlar merhaba.
Bebeğimin ( 3 yaşında) öyle boyle zor zamanlarını atlattigimi düşünerek ve zamaninin geldiğini düşünerek hayalimdeki gibi açıktan uni okumaya karar verdim.
Bu kararım için çok mutluyum yalnız hiç bilgim yok. Açıktan üni okumuş arkadaşlar bilgi verirse sevinirim. Hangi kaynaklardan calisabilirim ?
Bebegimi öğlen uyuttugumda 1 saat akşamda 1 saat calisabilirim yeterli olur mu ? Kırtasiyeler de cozebilecegim deneme kitabciklari olur mu ?
Aaa Elmas ismini gorunce evlendin mi acabadedim baktim bebegin bile olmus. Allah hayirla büyütmeyi nasip etsin

Hanımlar merhaba.
Hangi bolum okumak istedigini soylerden yardımcı olabilirim, halihazırda 3. Universitemi okuyorum :)

öncelikle kararınız için tebrikler

yola açıktan üni diye çıkmayın

üniversite diye çıkın

belki yaşadığın ız şehirde iyi bir bölüm tutar

çocuk da o arada bir tık daha büyür

anne okula çocuk kreşe gider gelirsiniz

ne kadar çalışma ihtiyacı, size temelinize, mezun olduğunuzdaki alt yapınıza, bölümünüze ve çalışma hızınıza göre değişir

genç arkadaşlar yani sınav sistemine daha hakim olanlar ayrıntıları yazar ama

TYT olan yani temeli irdeleyen testten başarılı olmak önemli

Türkçe için okuduğunu anlama, diğer sözel dersler için temel bilgiler yine matematik ve fen dersleri için de temel nitelikte bilgi ve yorumlama gerekir

lisede mezun olduğun bölüme göre ağırlık vererek çalışmaya başla

her türlü kaynak nette var

uygun fiyatlı da olur alırsın oralardan

yolun açık olsun başarılar
Bilgilendirdigin için teşekürler ederim liseyide açıktan okumuştum inşallah başaracağım

Açktan değil örgün eğitim bile okuyabilirsiniz çocuğunuza bakacak birisi varsa. Kuzenim çocuğu olduktan sonra çalıştı optiksyenlik kazandı bitirdi ve optikçi açtı.. çocuğuna okula giderken kayınvalidesi baktı. İstedikten sonra her zaman okunur.. ama illa açık istiyorsanız da istediğiniz bölümün açık öğretimi varsa okuyun yine de.. Öncelikle konu tekrarlarıyla başlayıp her konu bitiminde ona uygun testler çözün. Konu tekrarları bittikten sonra denemeler alın çözün. Ne kadar test çözerseniz yapacağınız netlerde o kadar artş olur.. sınavden sonra tercih yaparsnz. Açıktan okumak hem zor hem kolay diyeyim. Zorluğu birebir eğitim almıyorsunuz kendi çabanızla çalışıyorsunuz.. Kitabınız yoksa kazandığınız üninin sayfasında konular oluyor onları çalışıp çıkmış soruları çözüp sınavlarına girersniz
Malesef çocuğuma bakacak biri yok. Ama benim için önemli olan okumak . Çok istiyordum. Başaracağım inşallah ilk fırsatta kirtasiyeleri dolasagim .

Aaa Elmas ismini gorunce evlendin mi acabadedim baktim bebegin bile olmus. Allah hayirla büyütmeyi nasip etsin
Evet o konu açtığım adam yok mu onunla evlendim çocuk 3 yaşına geldi artık önüme bakacağım inşallah. Çocuk gelişim gibi istiyorum açıkçası bölüm olarak. Daha doğrusu şöyle iki yıllık bölüm okuyup tekrar başka bir bölüm 2 yıllık okumak ve dil öğrenmek gibi düşüncem var . Artı çocuk gelişim okurken çocuk kreş çağına gelir bende sertifika almak için kursa giderim falan diyorum :)

Üniversite sinavi ne zaman oluyor peki. Benim bildiğim martta kayıt olup temmuz gibi sinav oluyor gibi biliyorum ama
Ösym 2021 sınav takvimi diye aratıp bakın ösymnin kendi sitesi aramalarda en başta çıkar zaten. Orada başvuru tarihleri sınav tarihleri hepsi var. Tebrik ederim kararınız için allah muvaffak etsin.

Evet o konu açtığım adam yok mu onunla evlendim çocuk 3 yaşına geldi artık önüme bakacağım inşallah. Çocuk gelişim gibi istiyorum açıkçası bölüm olarak. Daha doğrusu şöyle iki yıllık bölüm okuyup tekrar başka bir bölüm 2 yıllık okumak ve dil öğrenmek gibi düşüncem var . Artı çocuk gelişim okurken çocuk kreş çağına gelir bende sertifika almak için kursa giderim falan diyorum :)
Elmascım sana ozelden birkaç video atacağım temelden baslaman icin, bunlar dahi sınavı kazanmana yeterli olacaktır. Aksama atarım insallah.

İnternette sayfalar var araştır.Kaynak al temel konulara çalış öyle çok zorlanmazsın 150 veya 170 geçsen kafi.

Açıktan okumayın hevesim var diyorsaniz tamam ama meslek edineyim,kariyer planim var diyorsaniz örgün okuyun. Ben aöf lisans bitirdim tekrar hazirlaniyorum örgün okumak için. Aöf hic bir şekilde değer görmüyor.
Yine de okuyacağim diyorsaniz zaten pek yüksek bir puan gerekmiyordu sanirim

Hergün totalde 2 saat çalışan kişi örgün kazanır zaten. Açık son ihtimaliniz olsun. Kırtasiyelerde her çeşit olmuyor kitap evlerinde yada internette daha çok seçenek oluyor kitapçıklarla ilgili. Açıktan kazanınca da çok kolay zaten çalış geç mantığı.

Back
X