Açıktan üni hakkinda bilgisi olan?

Açıktan okumayın hevesim var diyorsaniz tamam ama meslek edineyim,kariyer planim var diyorsaniz örgün okuyun. Ben aöf lisans bitirdim tekrar hazirlaniyorum örgün okumak için. Aöf hic bir şekilde değer görmüyor.
Yine de okuyacağim diyorsaniz zaten pek yüksek bir puan gerekmiyordu sanirim
Bölümünden bölümüne değişiyor açıktan okuyup işe başlayan arkadaşlarım var dükkan bile açanlar var çalıştığınız yere göre değişiyor tabi sonuçta örgünde aynı aöfte ? bi farkları yok açıkcası ? küçümsemeyin :) örgün okuyup işsiz kalanda var

Bölümünden bölümüne değişiyor açıktan okuyup işe başlayan arkadaşlarım var dükkan bile açanlar var çalıştığınız yere göre değişiyor tabi sonuçta örgünde aynı aöfte ? bi farkları yok açıkcası ? küçümsemeyin :) örgün okuyup işsiz kalanda var
Özel için aöf ve örgün ayni değildir ama kpss çalışıcam derse kişi kamu icin ikisi de eşit elbette. İş yeri açmak elbette aöf okuyup özelde iş bulmaktan kolaydir :)

Hanımlar merhaba.
Bebeğimin ( 3 yaşında) öyle boyle zor zamanlarını atlattigimi düşünerek ve zamaninin geldiğini düşünerek hayalimdeki gibi açıktan uni okumaya karar verdim.
Bu kararım için çok mutluyum yalnız hiç bilgim yok. Açıktan üni okumuş arkadaşlar bilgi verirse sevinirim. Hangi kaynaklardan calisabilirim ?
kaç saat çalışsam bir bölümü tutturabilirim?
Bebegimi öğlen uyuttugumda 1 saat akşamda 1 saat calisabilirim yeterli olur mu ? Kırtasiyeler de cozebilecegim deneme kitabciklari olur mu ?
Gibi gibi aklımda bir sürü soru var
Bilgilendirirseniz sevinirim.
Merhaba , tebrik ederim öncelikle böyle bir karar verdiğiniz için. Üniversiteler hakkında bayağı bir bilgim var. Öncelikle ne kadar süre çalışmanız gerektiği, sizin temelinize bağlı. Günde yarım saat kitap okuyun. Paragraf sorularını çözmenize epey katkısı olacaktır. vakit bulabildiniz boş anlarınızda mutlaka paragraf çözün. Matematik temeliniz var mı ? Yoksa da korkmayın. Bebeğiniz ile hem matematik hem diğer dersler zor olur diyorsanız eğer diğer derslere yoğunlaşıp matematiğin farkını kapatabilirsiniz. Örgün okuma imkanınız varsa örgünde okuyabilirsiniz. Ama illa açıköğretim okuyacağım derseniz de, Mersin üniversitesi Mersin meslek yüksek okulu uzaktan öğretim var. Eczane hizmetleri diye bir bölüm var. Önü çok açık bir bölüm. Her yıl çok sayıda atama gerçekleştiriyor. Bu sene 69 a kadar düştü atamaları. Bir süre böyle devam edeceğini düşünüyorum. Şu an ki aklım olsa onu okurdum. Devlet hastanelerine eczane teknikeri olarak atanabiliyorsunuz. Ayrıca Mersin üniversitesi uzaktan öğretim ücreti biraz uçuk. Dönemlik 2.800dü en son. 2 sene boyunca her dönem bu Meblağ ödeniyor. Ama Atatürk üniversitesi AÖF Anadolu üniversitesi AÖF ve İstanbul üniversitesi AÖF de var. Ben 2 tane bölüm Atatürk üniversitesinden AÖF bitirdim. Şu an Anadolu üniversitesi AÖF okuyorum. Deneyimlerim sonunda Atatürk üniversitesi AÖFyi tavsiye ederim. Çünkü bütünleme imkanı var. Anadolu üniversitesinde bütünleme yok. Kaynaklarda PDF döküman olarak mevcut. Evde çalışmayla halledebilirsiniz. Üniversite kazanmakla ilgili ise YouTube kanallar var onları izleyebilirsiniz. Bol bol soru ve deneme çözün. Konu +soru+Konu tekrarı . benim hazırlandığım zaman sistem farklıydı. Pegem kalitelidir. Yediiklimi beğeniyorum. Benim hocamda güzel. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Asla vazgeçmeyin. Başarabileceğinize inanıyorum 🙏🏻

Özel için aöf ve örgün ayni değildir ama kpss çalışıcam derse kişi kamu icin ikisi de eşit elbette. İş yeri açmak elbette aöf okuyup özelde iş bulmaktan kolaydir :)
Tabiki :) sadece bölüme bakmak gerekiyor tutupta işletme okuyup iş bulmayı beklemesin kimse ne örgünde var nede açıkta aynı terane hep özellikle öğretmenlik :(

Merhaba , tebrik ederim öncelikle böyle bir karar verdiğiniz için. Üniversiteler hakkında bayağı bir bilgim var. Öncelikle ne kadar süre çalışmanız gerektiği, sizin temelinize bağlı. Günde yarım saat kitap okuyun. Paragraf sorularını çözmenize epey katkısı olacaktır. vakit bulabildiniz boş anlarınızda mutlaka paragraf çözün. Matematik temeliniz var mı ? Yoksa da korkmayın. Bebeğiniz ile hem matematik hem diğer dersler zor olur diyorsanız eğer diğer derslere yoğunlaşıp matematiğin farkını kapatabilirsiniz. Örgün okuma imkanınız varsa örgünde okuyabilirsiniz. Ama illa açıköğretim okuyacağım derseniz de, Mersin üniversitesi Mersin meslek yüksek okulu uzaktan öğretim var. Eczane hizmetleri diye bir bölüm var. Önü çok açık bir bölüm. Her yıl çok sayıda atama gerçekleştiriyor. Bu sene 69 a kadar düştü atamaları. Bir süre böyle devam edeceğini düşünüyorum. Şu an ki aklım olsa onu okurdum. Devlet hastanelerine eczane teknikeri olarak atanabiliyorsunuz. Ayrıca Mersin üniversitesi uzaktan öğretim ücreti biraz uçuk. Dönemlik 2.800dü en son. 2 sene boyunca her dönem bu Meblağ ödeniyor. Ama Atatürk üniversitesi AÖF Anadolu üniversitesi AÖF ve İstanbul üniversitesi AÖF de var. Ben 2 tane bölüm Atatürk üniversitesinden AÖF bitirdim. Şu an Anadolu üniversitesi AÖF okuyorum. Deneyimlerim sonunda Atatürk üniversitesi AÖFyi tavsiye ederim. Çünkü bütünleme imkanı var. Anadolu üniversitesinde bütünleme yok. Kaynaklarda PDF döküman olarak mevcut. Evde çalışmayla halledebilirsiniz. Üniversite kazanmakla ilgili ise YouTube kanallar var onları izleyebilirsiniz. Bol bol soru ve deneme çözün. Konu +soru+Konu tekrarı . benim hazırlandığım zaman sistem farklıydı. Pegem kalitelidir. Yediiklimi beğeniyorum. Benim hocamda güzel. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Asla vazgeçmeyin. Başarabileceğinize inanıyorum 🙏🏻
Çok teşekkür ederim bilgilerin hepsi çok degerliydi. SS alıyorum dönüp dönüp okuyacağım. Tekrar teşekkürler

Tabiki :) sadece bölüme bakmak gerekiyor tutupta işletme okuyup iş bulmayı beklemesin kimse ne örgünde var nede açıkta aynı terane hep özellikle öğretmenlik :KK43:
Aynen öyle. Ben maliye okudum ama keşke örgün okusaydım diyorum başka bir bölümü. Şimdi yaşım 25i geçiyor evlilik hazirligi ve yeniden üniversite aşırı yorucu geliyor. Ülkenin haline göre şekil almaya çalışıyoruz maalesef

Aynen öyle. Ben maliye okudum ama keşke örgün okusaydım diyorum başka bir bölümü. Şimdi yaşım 25i geçiyor evlilik hazirligi ve yeniden üniversite aşırı yorucu geliyor. Ülkenin haline göre şekil almaya çalışıyoruz maalesef
Üniversite yaşa bakmıyor açıkcası her yaştan okuyorlar evli boşanmış üstüste 5 6 üniversite okuyanlar varda var ama insanlarda enerji heves olmadıktan sonra okusalar ne okumasalar ne ben mesela vizelere çalışamıyorum o kadar ruhum emilmiş okadar yorulmuşumki herşeyden olmuyor yani mezun olunca işim hazır ama yok yani olmuyor çalışamıyorum hevesim gelmiyor :( bölümümü mü sevmedim bilmiyorum nötrüm bişeye inancım kalmamış sanki çalışmak istemiyorum oysa 3 4 üniversite bitiricektim kitap yazacaktım vesayre ama olmayınca olmuyor ailemin etkiside büyük tabi lisans okumak istemediğimi söyledim annem diretiyordu lisansta istediğim bölüm yoktu istemedim yani sonra yok bilmem ne bilmem ne darladı beni baya çöktüm evde koronada cabası çalışmaya hevesim kalmadı hiçbirşey istemiyorum :(

Hanımlar merhaba.
Bebeğimin ( 3 yaşında) öyle boyle zor zamanlarını atlattigimi düşünerek ve zamaninin geldiğini düşünerek hayalimdeki gibi açıktan uni okumaya karar verdim.
Bu kararım için çok mutluyum yalnız hiç bilgim yok. Açıktan üni okumuş arkadaşlar bilgi verirse sevinirim. Hangi kaynaklardan calisabilirim ?
Bebegimi öğlen uyuttugumda 1 saat akşamda 1 saat calisabilirim yeterli olur mu ? Kırtasiyeler de cozebilecegim deneme kitabciklari olur mu ?
Merhaba bende evlendikten sonra okudum hamileyken sınavlara girdim vs vs. Ünv de acıtan okumak için cok fazla Bi puana ihtiyacınız yok ama artık acıkögretim lerin de Cocuk gelişimi lisans bölümleri acıldı onların puanı Bi tık daha yüksek. Benim zamanımda aöf de Cocuk gelişimi lisans yoktu ata aöf de önlisans okudum dgs ye girdim ist ünv auzef te Cocuk gelişimini lisansa tamamlıyorum. Sizin direk lisans okuma sansınjz var ders zorlugu acısından İstanbul un dersleri daha zor. Ata aöf daha kolay zorlamıyor fazla. Ama ata nın da dönemlik 900 harcı var bu sene. Ata yeni acıldıgı için staj vs var mı bilinmiyor ist auzef te son sınıfta staj var

Elmascım sana ozelden birkaç video atacağım temelden baslaman icin, bunlar dahi sınavı kazanmana yeterli olacaktır. Aksama atarım insallah.
Bana da atabilir misin benimde böyle bir hedefim var üniversite okuyorken bıraktım kayıt sildirdim şimdi açıktan başka bir bölüm okumak istiyorum

ben aöf okuyorum dondurdum gerci cocuk olunca.
sinava acikca soylemek gerekirse ya birde ben gireyim su universite sinavina bakalim nolacak diyip hic kitap acmadan girdim 3 5 puanla 4 yillik aof leri kacirdim.
belki tabanim iyiydi belki aöf puanlari zaten cok yuksek degilde oylesine tuttu bilemiyorum hangisi tuttu yani
bana sorarsaniz kendinizi cok strese sokmadan rahat rahat calisarak bir aöf bolumu tutturabilirsiniz

Hanımlar merhaba.
Canım ben 31 yaşında 3 çocuk annesiyim bende bu sene tyt girdim ve 3. Tercihim sosyal hizmetler geldi istediğim bir bölümdü çok sevindim şuan vize sınava hazırlanıyorum az kaldı.ben açık lise bitirdim aklımın ucundan geçmedi ilk tercihlerin gelmesi çünkü 3 yıl önce de girdim ve hiç çalışmadım bankacılık gelmişti.kayt yapmadim ama bu sene de çocuklardan calisamadim yinede sosyal hizmetler öğrencisiyim çok şükür.stres yapma sende kazanırsın inşallah istediğin bölümü

Hanımlar merhaba.
Kararınız için tebrik ederim ama meslek edinmek için okursanız boşuna kendinizi yormuş olursunuz.Nitekim ne öğretmenler ne mühendisler birçoğu işsiz. Ortalık açıköğretim fakültesi mezunu dolu.Herşey hergeçen gün zorlaşıyor maalesef.Ama yine de de içimde kalmasın diye okursanız okuyun.

Back
X