• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil.... 6 yaşındaki oğlum :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi TZSE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

TZSE

Kuzularının anası :)
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2015
153
249
53
38
Arkadaşlar 6 yaşındaki oğlumda aniden kekemelik başladı... :( Anadolu yakasında iyi bir konuşma terapisti önerir misiniz ? Lütfen...

geçmiş olsun
neden oldu ki birdenbire
okulda mı bir sorun oldun tam gün mü okul
siz çalışıyor musunuz bakıcı v.s.
biraz açar mısınız?

Terapi mi alması gerekiyor ?

np hastanesi (üsküdar üniversitesinin noropskiyatri hastanesi) yrd.doç.dr. mehmet emrah cangi yi araştırın, alanında uzman bir konuşma terapisti ve psikolog, çok da iyi bir enerjisi var.

Bakıcı tarafından tartaklanan ve korkutulan kuzenim kekeme oldu aniden ve pedagog yardımıyla aştılar sorunu.Mutlaka sebebini araştırın,çözüme kavuşturun.ve çocuğun içine kapanmasına izin vermeyin.Bol bol sohbet edin.Adil Maviş doktorlarının ismi.Bir araştırın isterseniz

Aniden derken ? Ne kadar zaman oldu ?

Bu salı başladı...

geçmiş olsun
neden oldu ki birdenbire
okulda mı bir sorun oldun tam gün mü okul
siz çalışıyor musunuz bakıcı v.s.
biraz açar mısınız?

Ben çalışmıyorum, salı günü babanesine bişeyler anlatıyordu, bir kelimede takıldı... babanesi de konuşmanı mı yitirdin dedi ondan sonra odaya gitmiş ağlamış, oğlum ne oldu dedim, anne ben güzel konuşmuyo muyum dedi.... saçmalama o ne demek dedim... o yani olay... başka hiçbişey yok...

Bir olay korkma, kaza, gece ruyada kabus gıbı seyler olmadı mı

İşte bir tek anlattığım olay...

bir travma yasanmadan bu tip bulgular olusmaz diye biliyorum. konusma terapistinden once bir cocuk psikiyatrina gidin. o sizi sevk etsin.

Konuşma terapistine gidin dediler, birkaç doktorla görüştüm..

Terapi mi alması gerekiyor ?

Evet çünkü çok kekelemeye başladı

Üzerine gitmeyin neden kekeliyosun demeyin dikkatini başka yöne çevirin.Bağırmak ve ani tepkilerden kaçının ve bol bol oyun oynayın

Hepsini yapıyorum :(

np hastanesi (üsküdar üniversitesinin noropskiyatri hastanesi) yrd.doç.dr. mehmet emrah cangi yi araştırın, alanında uzman bir konuşma terapisti ve psikolog, çok da iyi bir enerjisi var.

Np de ders veriyormuş aradım, kendi yeri varmış, ulaşmaya çalışıyorum...

Bakıcı tarafından tartaklanan ve korkutulan kuzenim kekeme oldu aniden ve pedagog yardımıyla aştılar sorunu.Mutlaka sebebini araştırın,çözüme kavuşturun.ve çocuğun içine kapanmasına izin vermeyin.Bol bol sohbet edin.Adil Maviş doktorlarının ismi.Bir araştırın isterseniz

Bakayım bi teşekkürler...

zaman zaman azalıp zaman zaman artıyorsa geçici oluıyor bugünlerde bizde de oldu ama bizim ki küçük baya gözlemleyin derecesi artıp azalıyorsa geçecektir

Arkadaşlar 6 yaşındaki oğlumda aniden kekemelik başladı... :KK43: Anadolu yakasında iyi bir konuşma terapisti önerir misiniz ? Lütfen...
Kuzenimin kızında da aynı durum olmuştu.çocuk anne bile diyemez hale gelmişti bir anda. Dr normal davranın sabırlı olun istediklerini kekelemeden anlatıyormuş gibi konuşun 2-3 aya geçer demişti. Gerçekten de 2 ayda düzeldi çocuk. Hatta çok dilbaz bir çocuktu nazar değdi demişti herkes. Çok geçmiş olsun düzelir inşallah kısa sürede.

Direk bir Terapist oneremeyecegim ama Üsküdar universitesinin hastanesi ile bir irtibata gecebilirsiniz. Psikoloji ile ilgili cok saglam temeli var universitenin. Bundan yola çıkarak tavsiye edebilirim.

Bu salı başladı...

Ben çalışmıyorum, salı günü babanesine bişeyler anlatıyordu, bir kelimede takıldı... babanesi de konuşmanı mı yitirdin dedi ondan sonra odaya gitmiş ağlamış, oğlum ne oldu dedim, anne ben güzel konuşmuyo muyum dedi.... saçmalama o ne demek dedim... o yani olay... başka hiçbişey yok...

İşte bir tek anlattığım olay...

Konuşma terapistine gidin dediler, birkaç doktorla görüştüm..

Evet çünkü çok kekelemeye başladı

Hepsini yapıyorum :KK43:

Np de ders veriyormuş aradım, kendi yeri varmış, ulaşmaya çalışıyorum...

Bakayım bi teşekkürler...
Bence kayınvalide aklını yitirmiş

Kv hep anlatır, kaynımda ilkokuldayken aniden kekelemeye başlamış. Bi süre geçer diye beklemiş geçmeyince okula gidip öğretmeniyle görüşmüş. Sıra arkadaşı kekeliyormuş ondan etkilenmiş meğer. Bu yaşlarda çocuklar arkadaşlarından çok etkilenirler. Belki bi arkadaşında varsa oğlunuzda etkilenmiş okabikir..

Ya o kV ye sinir oldum.. ne demek konuşmayı mı yitirdin falan.. bi de baktın çocuk ağlıyor yok oğlum şaka yaptım der insan dikkatini dağıtır. Sen gelene kadar çocuk odada ağlamış mı. . Eee pesss..

zaman zaman azalıp zaman zaman artıyorsa geçici oluıyor bugünlerde bizde de oldu ama bizim ki küçük baya gözlemleyin derecesi artıp azalıyorsa geçecektir

Evet artıp azalıyor, her zaman aynı değil... inşallah geçecek inşallah...

Kuzenimin kızında da aynı durum olmuştu.çocuk anne bile diyemez hale gelmişti bir anda. Dr normal davranın sabırlı olun istediklerini kekelemeden anlatıyormuş gibi konuşun 2-3 aya geçer demişti. Gerçekten de 2 ayda düzeldi çocuk. Hatta çok dilbaz bir çocuktu nazar değdi demişti herkes. Çok geçmiş olsun düzelir inşallah kısa sürede.

Büyük bir umutla bekliyorum... inşallah teşekkür ederim..

Direk bir Terapist oneremeyecegim ama Üsküdar universitesinin hastanesi ile bir irtibata gecebilirsiniz. Psikoloji ile ilgili cok saglam temeli var universitenin. Bundan yola çıkarak tavsiye edebilirim.

Baya bir baktım ama o kadar yoğunlar ki... telefon bekliyorum...

Kv hep anlatır, kaynımda ilkokuldayken aniden kekelemeye başlamış. Bi süre geçer diye beklemiş geçmeyince okula gidip öğretmeniyle görüşmüş. Sıra arkadaşı kekeliyormuş ondan etkilenmiş meğer. Bu yaşlarda çocuklar arkadaşlarından çok etkilenirler. Belki bi arkadaşında varsa oğlunuzda etkilenmiş okabikir..

Anaokulunda dil gelişimi için özel bir öğrenci var ama kekeme değilmiş...

Ya o kV ye sinir oldum.. ne demek konuşmayı mı yitirdin falan.. bi de baktın çocuk ağlıyor yok oğlum şaka yaptım der insan dikkatini dağıtır. Sen gelene kadar çocuk odada ağlamış mı. . Eee pesss..

Ben mutfaktaydım, ama konuşmaları duydum, içimden keşke öyle söylemeseydin dedim, işim bitince baktım oğlum odada yoktu, yatak odasına gitmiş ağlamış, ilk etapta fark etmedim yani.. çok üzüldüm, bazen insan ağzından çıkanı kontrol edemiyor.... yoksa oda istemezdi böyle olmasını...... ama oldu maalesef... içim acıyor:KK43:

Çok üzüldüm canım.inşallah en kısa zamanda düzelir.Benim de bir arkadaşımın kızı aynı durumda.Biraz iyileşti gibi.İzmir'de düzgun bir yer de bulamadı.Tavsiyesi olan var mı arkadaşlar?

Back
X