Acil akıl istiyorum kk nin akıllı bayanları😊

eflinam

Guru
Pro Üye
7 Haziran 2012
5.058
1.644
398
41
Kızlar biz İstanbul Tuzla'da yaşıyoruz eşimin işi gereği kendisi gemi inşaa mühendisi.yani tersane olarak İstanbul'da tuzla var sadece...
Birde yalovada tersane var ve eşim oradaki büyük bir tersaneden iş teklifi aldı ve 5 aydır orayan gidip geliyor...sabah 05.45 gibi kalkıyor yetişmek için...eee malum hep yorgun ....bu arada iki küçük cocugum var birisi 4.5 yaşında diğer 2 aylık daha...eşim sürekli İstanbul'u bırakıp sayfiye yerinde yaşamak istiyor ve dün Kocaeli Karamürsel'de bir ev bulduk satılık...ev dublesk ve harika bir ev..butik diyebileceğimiz bir sitede...ammma velakin bu ev biraz tenhada...yani önünden hemen minibüs,otobüs ve taksi durağı var...evin önü ormana arkası körfeze bakıyor..manzara harika ...İstanbul'da öyle bir ev ve manzara imkani yok kesinlikle esimde bende bayıldık....gel gelelim benim oturduğum yer lokasyon olarak süper otesinhersey elimin altında...kreş evimin arkası hemen oğlum kendisi bile gidebilir o derece...eşim tutturdu evimizi satıp o evi alalım ve İstanbul defterini kapatlim diye ama benim ailem hep burda.gidip gelmek çok sıkıntı...çok kararsızım...radikal bı karar sonucta herşeyi bırakıp şehir değiştirmek...ne olur akıl verin zira benim aklım durdu😁😁

Hayalim...
Şuan ben de oldukça merkezi evimden sırf çocuklar için sessiz, sakin bir dubleks eve geçmek istiyorum ama eşimi ikna edemiyorum.
Bu keşmekeşten uzaklaşmak herkese iyi gelir.
Sonuçta binlerce km değil, eşiniz hergün gidip gelebiyorsa siz de istediğiniz zaman ailenize gidersiniz.

Boyle bir karar aileye yakinlik dusunulerek verilmez bence. Cocuklarinizi dusunebilirsiniz. Bizim cok merkezi ama orta boy evimizi az uzakta cok genis ve ferah bir evle takas etmek istemis emlakcinin biri. Annem de ileride everyonelotion arkadaslariyla sinemaya, tiyatroya gittigi zaman dolmus kuyruklarinda beklemesin diye kabul etmemis. Cocuklariniz icin nasil bir hayat dusunuyorsunuz? Kendi baslarina gezecekler mi yoksa siz mi goturup getireceksiniz? Sizin calisma, ehliyet, vs durumlariniz nedir? Butun bunlar bir yana, esiniz tasinmak istemekte yerden goge kadar hakli. Bu tempoyla cok yakinda psikolojisi bozulur gibime geliyor. Ise vasitayla 20 dakikadan uzak yerde yasayanlar direkt etkileniyormus (nerede okudugumu unuttum referans veremiyorum). Size ve cocuklara ayiracak vakti ve enerjisi kalmayacak hic. Oncelikleriniz neler, onu dusunmeniz lazim.

Evim merkezi , herşey elimin altında , ailem hatta yedi sülalem burada , ama ben mutlu huzurlu değilim mesela . Keşke benim şehir değiştirme şansım olsa saniye durmam .
Çocuklarınız küçük , sizin için artılarını eksilerini tartıp karar verin .

İlk Önce Ekmek parası.. Eşin i de düşünmelisin Sürekli erken kalkıp işe gidiyor çocukları ile vakit geciremiyor.. Ailene Gitmek istersen otobüsler var.. Ekmek kapısı benim için daha önemli...

Boyle bir karar aileye yakinlik dusunulerek verilmez bence. Cocuklarinizi dusunebilirsiniz. Bizim cok merkezi ama orta boy evimizi az uzakta cok genis ve ferah bir evle takas etmek istemis emlakcinin biri. Annem de ileride everyonelotion arkadaslariyla sinemaya, tiyatroya gittigi zaman dolmus kuyruklarinda beklemesin diye kabul etmemis. Cocuklariniz icin nasil bir hayat dusunuyorsunuz? Kendi baslarina gezecekler mi yoksa siz mi goturup getireceksiniz? Sizin calisma, ehliyet, vs durumlariniz nedir? Butun bunlar bir yana, esiniz tasinmak istemekte yerden goge kadar hakli. Bu tempoyla cok yakinda psikolojisi bozulur gibime geliyor. Ise vasitayla 20 dakikadan uzak yerde yasayanlar direkt etkileniyormus (nerede okudugumu unuttum referans veremiyorum). Size ve cocuklara ayiracak vakti ve enerjisi kalmayacak hic. Oncelikleriniz neler, onu dusunmeniz lazim.

Yok ben çalışmıyorum şu an ehliyetim var fakat cüzdan bekliyor😁sanırım cesaret edemiyorum...önceliğim zaten ilk etapta çocuklarımın gelecegi yani okul,iş vs vs...okul durumlarında servis kullanılacak sürekli...özel gezmelerde sitenin onunden hemen durak var ve 5 dk da bir otobüs,minibüs var ayrıca taksi durağı hemen az ileride...eşim sana ufak otomatik alırız diyor ama ben öğrenene kadar apey zaman geçer...yani herşey benim karara bağlı şu an açıkçası...eşim bana birakti

Çalışanı rahat ettirmek lazım çok erken gidiyor eşiniz çok geç gelir çocukları sizi ne zaman görücek ,hem yol kısalsın hem sağlam bi ev bulup taşının ,
Marmara bölgesinde evin güzelliği değil sağlamlığı önemli ,belki size bi araba alınır ucuz yollu daha kolay hareket edersiniz

Kızlar biz İstanbul Tuzla'da yaşıyoruz eşimin işi gereği kendisi gemi inşaa mühendisi.yani tersane olarak İstanbul'da tuzla var sadece...
Birde yalovada tersane var ve eşim oradaki büyük bir tersaneden iş teklifi aldı ve 5 aydır orayan gidip geliyor...sabah 05.45 gibi kalkıyor yetişmek için...eee malum hep yorgun ....bu arada iki küçük cocugum var birisi 4.5 yaşında diğer 2 aylık daha...eşim sürekli İstanbul'u bırakıp sayfiye yerinde yaşamak istiyor ve dün Kocaeli Karamürsel'de bir ev bulduk satılık...ev dublesk ve harika bir ev..butik diyebileceğimiz bir sitede...ammma velakin bu ev biraz tenhada...yani önünden hemen minibüs,otobüs ve taksi durağı var...evin önü ormana arkası körfeze bakıyor..manzara harika ...İstanbul'da öyle bir ev ve manzara imkani yok kesinlikle esimde bende bayıldık....gel gelelim benim oturduğum yer lokasyon olarak süper otesinhersey elimin altında...kreş evimin arkası hemen oğlum kendisi bile gidebilir o derece...eşim tutturdu evimizi satıp o evi alalım ve İstanbul defterini kapatlim diye ama benim ailem hep burda.gidip gelmek çok sıkıntı...çok kararsızım...radikal bı karar sonucta herşeyi bırakıp şehir değiştirmek...ne olur akıl verin zira benim aklım durdu😁😁
İzmitliyim. Bahsettiğiniz yeri biliyorum harika bir yerdir öneririm kesinlikle.

Bacım bacım üç gündür insanlar deprem yüzünden istanbuldan kaçmak için çırpınıyor imkanım olsa diye :) bence fırsatınız varken gidin

Ben yine şöyle dusundum her gün eşinin gidip geleceği kadar yakınsa ailenede sık sık gidip gelebilirsin

Kres için servis vs ayarlaman lazım sanirim birde çocuk ortam değiştirecek tabi :KK51:
.

Adama yazık. Bence taşının. Taksi otobüs varmış daha ne olsun. Eşim de 6 da kalkiyor, o her sabah giderken içim cız ediyor yeminle.

Durduğunuz her dakika kabahat. Hemen gidin derim. İstanbul’a sizi bağlayan tek şey ailenizin burda olmasıysa dünyanın öbür ucuna gitmiyorsunuz ya. Ailenizi atın demiyorum tabi ama siz kendi ailenizi kurmuşsunuz zaten. Önceliğiniz kendi çocuklarınızın ve eşinizin rahatı olsun

Istanbul harici başka bi şehir sana hep kucük ve sıkicı gelicek ilk etapta cok zorlanicksin ama mecbur alışıcaksin bi zman sonra
Hakkinızda hayirlisi olsun insallah

Valla ne yalan söyleyeyim evli insanların ama benim ailem.burada demesi hiç hoşuma gitmiyo.bwn Kocaeli'nde yaşıyorum ama karamurseli iki küçük çocuklu insanlara önermiyorum. Karamürsel güzel bi yer yazın çok hareketli, insanların hep yazliklariyla dolu .manzarası çok güzel önü deniz arkası orman ama şehrin bir çok imkanına uzak , devlet hastanesi var ama bir çok doktoru eksik çünkü o kadar nüfus yoğunluğu yok. Daha çok ileri yaşlarda tercih edilebilecek bir yer. Gölcük tavsiye ederim çarşı, çarşı etrafı ve Değirmendere yuzbaailar taraflarını. Küçük ama çok gelişmiş hem çocuklar hem de yetişkinler için çok fazla imkan var . Ben 27 sene İstanbul'da yaşadıktan sonra buraya geldik Urfa daha huzurluyuz. Devlet hastanesi yakın her türlü imkanı var çocukların gidebileceği her türlü kurs var , özel okullar var istanbildakinin yarı fiyatlarına doğa koleji falan. Gölcük de piknik alanlarına vs çok yakın yeterki doğada vakit geçirmek isteyin. Açıkçası çocuklar olunca insan çok fazla aktiviteye ihtiyaç duyuyo,kursa ihtiyaç duyuyo.
Ayrıca en önemlisi Gölcük te de tersane var eşiniz de rahat eder siz de

Deniz kenarı kışın çok fırtına oluyormuş bazı yerler .Dikkat edin .
Birde en yakın okul kaç km .
Arabanız var mı .

Back
X