• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ACİL ATEŞ

Birinsann

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2021
1.473
775
73
Kızlar 11 aylık oğlumun dün akşamdan beri ateşi vardı hafif grip gbydi bugün sabah sağlık ocağına indim üşütme diyip iburamin verdi ama ateşi çok yükseldi 39 oldu Acile geldik 9 da akşam oda kan aldı serum taktı kan iyi çıktı boğaz enfeksiyonu ddi yolladı ilaçsız ama çocuğumun ateşi hala çok yüksek ve hiç rahat nefes alamiyo ememiyo huzursz

Enfeksiyona bağlı olduğu zaman ateş hemen düşmeyebiliyor. Kızımda da inatçı ateş yaşamıştık ne şurup ne fitil fayda etmemişti😪ılık duş aldırın üzerini kalın giydirmeyin eklem yerlerine nemli bez koyun. Gecmis olsun

Enfeksiyona bağlı olduğu zaman ateş hemen düşmeyebiliyor. Kızımda da inatçı ateş yaşamıştık ne şurup ne fitil fayda etmemişti😪ılık duş aldırın üzerini kalın giydirmeyin eklem yerlerine nemli bez koyun. Gecmis olsun
Ama kanda enfeksiyon cikmmadi yani boğazında çok az, var dedi

Ayrıca boğaz enfeksiyonu var ise antibiyotik başlanması gerekebilir doktorunuza mutlaka danışın

Yani ben özelikle istedim antibiyotik vermexi acil bana serum verip yolladı ya
Şuan için gerek görülmedi o zaman umarım serum etkisini gösterir. Dediğim gibi ateş hemen dusmeyebiliyor sürekli takip edin

Şuan için gerek görülmedi o zaman umarım serum etkisini gösterir. Dediğim gibi ateş hemen dusmeyebiliyor sürekli takip edin
çok yüksek ama ateşi bence farklı bı durum var yada acil ilgilenmek istemedi çünkü bu kadar ateş normal olamaz ya şuan 38.8 çocuk yanıyor ya

Diş çıkartıyor olabilir genelde dişte hafif soğuk algınlığı gibi etkiler ve ateş yapabiliyor.

Hayır dişte değil 10 gün önce 4 cu dışı patladı yani sagolun bu satte yazdnz yinede 🙏

çok yüksek ama ateşi bence farklı bı durum var yada acil ilgilenmek istemedi çünkü bu kadar ateş normal olamaz ya şuan 38.8 çocuk yanıyor ya
38.5 39 u görür kızımda ateşlendiginde. En çaresiz kaldığım konu malesef ateş benimde insan ne yapacağını bilemiyor sürekli ateşi takip etmekten ve nemli bez uygulamaktan başka çare yok 😑

38.5 39 u görür kızımda ateşlendiginde. En çaresiz kaldığım konu malesef ateş benimde insan ne yapacağını bilemiyor sürekli ateşi takip etmekten ve nemli bez uygulamaktan başka çare yok 😑
Malesef Sabah olsun hmn kendi çocuk doktorunw goturcem

Malesef Sabah olsun hmn kendi çocuk doktorunw goturcem
Bende şimdi onu yazacaktım sabah mutlaka doktorunuza gidin acil ve aile hekimi malesef çok vakıf olamayabiliyor. Bogazlarında kızarıklık varsa ateşte olduğu için antibiyotik verecektir.

Bide. Bebeğim prematüre doğdu çok şeyler yaşadı cekti en iyi durumunu biliiyor doktoru takip ediyor o ilgilenir yarın

Öncelikle ateş öcü değil. Vücut hastalıkla baş etmek için kendi çıkarıyor. Eczanede satılan ateşe iyi gelen soğuk bantlar var eklem yerlerine yapıştırılıyor veya soğuk jeller var yine eklem yerlerine uygulanıyor. Calpol verebilirsiniz. Veya düzenli ölçüm yaparak çocuğun durumunu takip eder soğuk kompres uygularsınız. Oğlum küçükken korkuyordum ateşini düşüremezsem filan diye. Ama hallediyorum alıştım artık. Pazartesi sağlık ocağına gidin. Bu süreçte çocuğa meyve vs yedirin takviye kullanıyorsa onları verin. Ateş iyileşme alametir. Bahsettiğim şeyler de eczaneden reçetesiz alınabilen şeyler. Ve cidden çok faydası oluyor. Bant ve jel çok işe yarar. Diş çıkarma dönemi ateşlenmelerde kuzenimin oğluna kullandığını ve işe yaradığını gördüm. Küçük olduğu için antibiyotik yazmak istememiş olabilirler. Benim oğlum küçükken antibiyotik vermek istemiyorlardı. Mor renkli calpol aldım ben özeldeki doktorumuzun önerisi ile.

Bide. Bebeğim prematüre doğdu çok şeyler yaşadı cekti en iyi durumunu biliiyor doktoru takip ediyor o ilgilenir yarın
Tabi doğumdan beri takip eden doktor çok önemli. Kızım covid pozitif doğdu yoğun bakımdan beri takip eden çok iyi bir doktorumuz var hastane değiştirdi yine araştırdık onu bulduk çünkü bütün durumu en iyi o biliyor ☺️

Öncelikle ateş öcü değil. Vücut hastalıkla baş etmek için kendi çıkarıyor. Eczanede satılan ateşr iyi gelen soğuk banlar var eklem yerlerine yapıştırılıyor veya soğuk jeller var yine eklem yerlerine uygulanıyor. Calpol verebilirsiniz. Veya düzenli ölçüm yaparak çocuğun durumunu takip eder soğuk kompres uygularsınız. Oğlum küçükken korkuyordum ateşini düşüremezsem filan diye. Ama hallediyorum alıştım artık. Pazartesi sağlık ocağına gidin. Bu süreçte çocuğa meyve vs yedirin takviye kullanıyorsa onları verin. Ateş iyileşme alametir. Bahsettiğim şeyler de eczaneden reçetesiz alınabilen şeyler. Ve cidden çok faydası oluyor. Bant ve jel çok işe yarar. Diş çıkarma dönemi ateşlenmelerde kuzenimin önerisi ile eve aldım. Küçük olduğu için antibiyotik yazmak istememiş olabilirler.
Doktorumuz özelde cumartesi öğlene kadar çalışıyor zaten ona goturcem yarın hemen

Tabi doğumdan beri takip eden doktor çok önemli. Kızım covid pozitif doğdu yoğun bakımdan beri takip eden çok iyi bir doktorumuz var hastane değiştirdi yine araştırdık onu bulduk çünkü bütün durumu en iyi o biliyor ☺️
Aynen bizimde hemen biliyor neyi olacağını. Çokta iyi tanıyor oğlumu 🤎 hala düşmedi bu ateşi ya

Doktorumuz özelde cumartesi öğlene kadar çalışıyor zaten ona goturcem yarın hemen
Ateş ölçer ile durumunu takip edin düzenli olarak. Eklem yerlerine kompres yapabilirsiniz yüksek olursa. Korkmayın düşer. Antibiyotiğe bile gerek görmediler ise kolay düşecek bir şeydir bu.

Back
X