Acil beta hcg

kizlarlasohbet

Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2024
13
2
6
28
Son adet tarihim 21 ocak 2024 beklediğim adet tarihim 20 şubat 2024 düzenli adet görüyorum. sabırsızlıktan dolayı adet olma tarihime 7 gün kala hcg testi yaptırdım 0,2 çıktı iki gün sonra yeniden test yaptırdım 4.0 çıktı. İki gün sonra yani bugün adetime 3 gün kala testim 5.36 çıktı hamilelik düzgün mü kimyasal mı

Daha kesin hamilelik denemez öyleyse bile çok başı çünkü, henüz sadece son değeriniz gebelik sınırları içinde. 5'ken 2 günde 1 test sizi yorar ama ben olsam ben de yaptırırdım o yüzden biraz daha test verip takip etmeniz daha iyi olur

Merhaba kızlar adet başlangıç tarihim 20 Ocak idi . Olması gereken tarihi geçtikten sonra 2 kez test yaptım pozitif çıktı ..
geçen hafta doktora gittim ilk hcg testimde (geçen hafta çarşamba )381.2 çıktı ..
tam 1 hafta sonra ki ölçüm de bugün ; 865,60 çıktı
her iki ultrason da kese gözükmedi ve doktorum dış gebelik olabileceğini gebeliği sonlandırılabileceğini belirtip 2 gün sonra tekrar kontrole çağırdı , tekrar bir hcg oranına bakılması gerekiyor diye sizce dış gebelik olabilir mi ? Biliyorum 1500 sonra kese gözüküyor ama bu değerlerin artışına göre dış gebelik denilebilir mi? Var mı böyle tecrübe yaşayan

Tüm süreçlerin çok çok benzerini bende yaşadım. Hamile olduğumu öğrendim. Beta hcg hormonum düzenli artmadı iki günde bir kan tahlili verdim. Bazen %10 bazen %60 arttı. 4 doktor ile görüştüm. Sağlıksız gebelik dediler. Kimi dış gebelik olabilir iğne vuralım dedi kimi düşük yaparsın bekle dedi. 6.hafta kese bile görünmedi. Sonra ben kürtaj olmayı sectim. Kürtaj oldum . Beta değerime bakıldı düşüş vardı. Bebeğin rahimde olduğunu gelişemediğini anlamıs oldum. Dış gebelik gel iğne vuralım diyen doktorları iyi ki dinlememişim. İğneden sonra 6 ay korunmak gerekiyor maalesef. Nacizene önerim bekleyin. Rahimde göremezseniz hemen gebelik düşünüyorsanızda iğne vurulmayın gelişmemiş olabilir.

Bir de başta beta hcg düzenli artmayan ama sonra düzenli devam eden kişiyide gördüm forumda.. üzülerek söylemeliyim sağlıksız gebelik diyor doktorlar ama yinede allahtan umudu kesmemek ve beklemek lazım. Büyür tüpünü patlatır falan diyenler oluyor ama o beta 5000 lerin üstüne çıkarsa. İki günde bir kan vermeye devam edin. Gelişmeleride benimle paylaşabilirsiniz destek olmaya çalısırım

Merhaba kızlar ilk beta değerim 48.64 çıktı 36 saat sonra yine yapıldı 82.69 çıktı 32 saat sonra 125 çıktı bana yardımcı olun lütfen değerler nasıl bi doktor normal diyo diğeri başka bişey çok korkuyorum

Öncelikle korkmayın. Doktor bir sorun yok diyorsa yoktur. Beta hcg her zaman %100 katlamaz. %60 katlaması bile normalmiş. Sadece 48 saatte bir kan verin doğru takip edebilmek için. Her gebelik farklıdır. Betası doğru düzgün artmayan ama sağlıklı gebelik geçirenlerde var. En önemlisi stres olmamak. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Ben de ne yazık ki cumartesi kürtaj oldum ;( başka doktora gittim , dedim ki değerlerim bu.. tek tek inceledi muayene etti , içim çok acıdı ama, denilecek birşey yok ..diğer türlü beklemek bana zarar verecekti kese yok ama rahim duvarı kalınlaşmış.. herneyse pataloji sonucuna bakacak bu hafta sonu.. 2 ay geçtikten sonra eşim ve benim tüm değerlerimize bakıp ona göre bir değerlendirelim dedi doktor .. Rabbim gönlümüzden geçeni eylesin inşallah

İki ay sonra bebeğin genetik incelemesi gelecektir. Çok ufak olduğu için sizin kanınız ile karısabilir ve bir şey çıkmayabilir. Bizde öyle oldu. Benden de kan aldılar hatta o şekilde baktılar ama sonuç çıkmadı. Naçizane önerim iki ay hiç zaman kaybetmeyin. Eşinizle birlikte genetik test yaptırın. Kan pıhtılaşması testi yaptırın. İnşallah sağlıkla olur yine üzülmeyin. Bizde çok üzüldük ama inanın geçiyor

İnşallah dedikleriniz gibi kolaylıkla atlatırız psikolojikman dışarıya belli etmesem de içim çok karışık .. aileler üzülmesin die ye söylemedik o yüzden kendi içimizde yaşamakta biraz yordu.. sonuçlarımız çıksın yine sizinle paylaşıp bilgiler almak isterim çok teşekkür ederim

Tabi her zaman yazabilirsiniz bana… üzülmeyin hepimiz benzer şeyler yaşadık maalesef çok zor biliyorum ama inşallah yine olur sağlıkla bebeğiniz elimden geldiğince fikir veririm çok doktor gezdim bu süreçte…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…