- 17 Kasım 2019
- 32
- 18
- 3
- 32
- Konu Sahibi Melahatabla
Hanimefendi ben de gebeyim ve kedim var. Kedinin diskisindan uzak durmaniz gerekiyor gebelikte kediden degil. Kumunu falan siz temizlemeyin. Bir de toxoplazma testi yaptiriverin kediye ucuza yapan yer bulursaniz. Test Temizse gezsin hayvancik yaziktir. Bi de kediye temastan sonra mutlaka ellerinizi yikayin. Gozu icin enfeksiyon cok mu kotu? Az biraz kedi gozunden anlarim dmden foto atin isterseniz. Kediden insana bulasip zarar vericek bi tek toxo var ama inanin onun ihtimali disarda salata yemekten daha az. Tabiki siz yine de dikkati elden birakmayin. Su soguk havalarda, zavalli bi hayvanin kor olmasini onleyebilirsiniz, bu size ve bebeginize oyle buyuk bir sevap olarak donecekki.Merhaba arkadaşlar
Komşumuz bir kedi bulmuş yavru ve sesi kısılmış. Bir de tek gözü şişmiş ve iltihaplı. Benden rica etti kendi balkonu yok benimkine koyalım geçici olarak bir çözüm bulana kadar diye. Ben de kabul ettim ama balkona degil evime aldım. Ancak doktorum kesinlikle hamileligim boyunca sokak hayvanlarından uzak durmamı söyledigi için kedi sepette. Küçücük dar bir alanda.
Biz eşimle veterinere götürme taraftarıyız. Ancak maddi olarak imkanımız olmadıgı için devletin veterinerlerine götürecegiz. Onların şartı da hayvanı teslim almak ve tedavi bitince salmak. Biz de Türkiye şartlarında pek güvenmiyoruz. Komşu da güvenmiyor. Ancak çözüm de sunmuyorlar. Onların durumları iyi, arabaları da var ( veteriner uzakta) ancak güvenmedikleri için devlete götürmüyorlar, bize de götürmeyin diyorlar, özele de götürmüyorlar. Sadece damla ve kremle geçecegini sanıyorlar.
Kedi şuan iki büklüm o sepette. Çok mutsuz görünüyor. Birazdan komşumla konuşucam.
Ya veterinere bırakmamı kabul edecek ya kendisi götürecek ya da bahçeye salıcam. Sizce ne yapmam gerekiyor?