merhaba benim 18 aylık bir oğlum var ve şuan 5 haftalık hamileyim.oğlum emiyor şuan..çevrendeki bazı insanlardan oğlumu emzirmeyi bırakmam konusunda uyarı aldım.hamile olduğumdan dolayı sütüm ona rahatsızlık verirmiş ishal vb. şeylere neden oluyor dendi..Acaba ne kadar doğru? oğlum emmeyi gerçekten bırakmalı mı? çok huzursuz oldum çünkü oğlum hem memeye çok düşkün hemde azı dişlerin çıkarıyor ve sürekli emmek istiyor.gecede birkaç kez emiyor..ne yapmalıyım
slm evet emzirmeyi bırakmalısın.sütün suan oğlusuna cok zararlı.derhal emzirmeyi bırakmalısın.abımın esıde hamıle kızıda var emzırıyodu 15 aylık kızı.suan kestı o sende kes canım.
evet canım hemen bıraktırmalısın çünkü sütün tadı acı oluyormuş ayrıca karnındaki bebeğin gelişimini engelliyormuş benim kız kardeşim şu an hamile yeğenim 14 aylık dk toru hemen bırakmasını söyledi çok zorlanıyo yeğenim yalancı emzik biberon almıyo göğüs ucuna salça falan sürdü olmadı dün bugün tuz koymuş göğüs ucuna yeğenimde tiskinmiş almamış sanırım başardım abla diyo allh size de kolaylık versin
merhaba benim 18 aylık bir oğlum var ve şuan 5 haftalık hamileyim.oğlum emiyor şuan..çevrendeki bazı insanlardan oğlumu emzirmeyi bırakmam konusunda uyarı aldım.hamile olduğumdan dolayı sütüm ona rahatsızlık verirmiş ishal vb. şeylere neden oluyor dendi..Acaba ne kadar doğru? oğlum emmeyi gerçekten bırakmalı mı? çok huzursuz oldum çünkü oğlum hem memeye çok düşkün hemde azı dişlerin çıkarıyor ve sürekli emmek istiyor.gecede birkaç kez emiyor..ne yapmalıyım
Gebelik süresince sütün yapısı ve içeriği değişmekte, besleyiciliği azalmaktadır. Artık 18 aylık olmuş yeterince beslemişsiniz. Gebelik bir fırsat. Emme refleksi rahim kasılmalarına ve ağrıya yol açabilir. Gebeliğin ilk haftalarında görülen yorgunluk ve uyku hali emziren annelerde daha fazla olmaktadır. Sağlıklı bir gebelik dilerim...
opr. dr. bora bey ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim.bıraktırmaya çalışacağım hatta denemeye çalışıyorum ufak ufak ama o kadar düşkün ki..alışkanlık haline getirmiş doymaktan çok..