Acil cevap verin ne olur?

cigdemetin

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2013
51
0
6
35
Konya
Mrb kızlar bende 35 haftalık hamişim 31 ken bebeğim aşağıya indi doktorum 35 haftayı bulmaz doğar dedi çiğer geliştirici iğne yaptı ve nidilat verdi 3 ögün içiyorum ancak karnım taş gibi hala yanlarından çekiyorlar ve belimi doğrultamıyorum iki gecedir sürekli ağrım var uyuyamıyorum ilk hamileliğim olacağı için sancı nasıl olur bilmiyorum suyumun gelmesini bekliyorum belkide sancım var bu gün özellikle alt tarafım yırtılıyor sanki canım çok acıyor bilginiz varmı haftaya kontrolum var ama duramadım bişey olacak diye korkuyorum komşularım açılma ağrısı olabilir dediler ama bilmiyorlar onlarda yardım edin olmaz mı ?

Ayy çok heyecanlı! :) Her doğumda su gelecek diye bir kaide yok ki. Hastahanede kalma gibi bir durum yok mu?

en iyisi doktorunu ara iyice anlat.gerekli gorurse çagirir.benimde altimda agri olurdu ama oyle sen gibi degil çok az

Var canımda haftaya kontrolum var milleti ayağa kaldırmayım diyorum herkesin kulağı bende hergün arayıp bebiş doğmayacak mı diye soruyorlar sıkıntılı olunca herkes beklemede haftaya bi kaç gün var sabredeyim diyorum ama korkuyorum bu yırtılma gibi hissettiğim şey nedir

Canım bekleme ve hastahane veya Dr. git. Herşeyden önce insan önlem almalı bebişinide dinle kıpırdıyormu diye

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kıpırdıyor canım bebişim maşallah sürekli takip ediyorum tamam yarın olmazsa doktorumu arayıp görüşeyim çok sağolun

İlgin için çok teşekkürler canım tahlil bekliyorum şuan iyiki gelmişim pazartesi hafif ıslaklık olmuştu herkes normal bu aylarda dedi ama anladım ki suyum gelmiş bebeğimin suyu azalmış dönmemiş doktorum tahlil sonuçlarına göre haftaya karar veririz sezeryana dedi tahlil normal olsada sıpam dönmediği için sezeryanmış oysa normal olmasını çok istemiştim moralim bozuldu:((( sonuçu yine haber ederim

inan sezeryan normal dogumdan daha iyi.sadece hemen sutun gelmez.bide agrisi oluyo tabi en azindan bebegin saglamm çikiyo.normal dogumda ayagindan çekiyolar sonra dogustan kalça çikigi onlar hep doktor hatasi

Bilmiyorum canım aklım karıştı kanımda mikrop varmış doktor heran sezeryan yapabiliriz suyumda azalmış karnım taş gibi en ufacık bişeyde ara yada hastaneye gel kaç olursa olsun gelirim ben dedi allahtan doktorum çok iyi

takipte ol cnm bebegin hareketlerinde yavaslama olur,en ufak bi agrin olur ya da çamasirin islanor hemen doguruyom diye bagir :) yani doktorunu ara

😄😄😄😄siz dün öyle demeseydiniz ben pazartesiyi bekleyecektim tecrübesiz olmak çok kötü bişeymiş pazartesi gitcem test yapılcak çarşambada bakarız sonkez alırız dedi galiba oğluşum haftaya kucağımda olacak

inan sezeryan normal dogumdan daha iyi.sadece hemen sutun gelmez.bide agrisi oluyo tabi en azindan bebegin saglamm çikiyo.normal dogumda ayagindan çekiyolar sonra dogustan kalça çikigi onlar hep doktor hatasi

Normal dogumda ayagindan mi cekiyolar anlayamadim ben 2 tane normal dogum yaptim once bebegin basi gelir sezaryanda da once bas cikar zaten bebek donmedigi icin doktoru sez. Onermis bas gelisli olsaydi normal olurdu popo gelisli oldugu icin sezeryan olacak arkadas ne normal dogumda nede sezaryanda bebegin ayagindan ciktigini ne gordum ne duydum

Normal dogumda ayagindan mi cekiyolar anlayamadim ben 2 tane normal dogum yaptim once bebegin basi gelir sezaryanda da once bas cikar zaten bebek donmedigi icin doktoru sez. Onermis bas gelisli olsaydi normal olurdu popo gelisli oldugu icin sezeryan olacak arkadas ne normal dogumda nede sezaryanda bebegin ayagindan ciktigini ne gordum ne duydum

:)))

Tahliler iyi çıksada sezeryan olacakmış bebişimin kafası hala midemde dönmemiş sıpam😄😄😄

Tahliler iyi çıksada sezeryan olacakmış bebişimin kafası hala midemde dönmemiş sıpam😄😄😄

Arkadas en iyisi sez. Demis ama en iyisi normal dogum herkes bunu destekleyip onerirken nasil sez. En iyi diyebilirizki sonucta ameliyat normal dodum adi ustunde normal keyfi sez. Karsiyim kesinlikle ama sizin minik oglunuz donmedigi icin yapacak bisey yok siz tabikide sez. Olacaksiniz Allah korusun iste o zaman bebeginizin bacaklarindan tutup cikarmalari gerekirki :-) mumkun degil hayirlisyla kucaginiza alirsiniz insallah

Doğumsal Kalça Çıkığı Nedir?
Bebeklerin bir kısmının kalça ekleminde çıkığına yol açan sorunlar olabilir. Diğer bir deyişle uyluk kemiğinin üst ucu kalça ekleminin kapsülünden dışarı çıkabilir. Bebeğinizde böyle bir sorun olması durumunda bunun erken tespiti ve tedavisi son derece önemlidir.

Doğumsal kalça çıkığı 800 yeni doğan bebekten birinde görülür. Nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte genetik, hormonal, mekanik ve çevresel faktörlerin rol oynadığı düşünülmektedir. Bebeklerin yüzde 40'ında çift taraflı çıkık mevcuttur. Kızlarda erkeklere oranla altı kat daha sık görülür.

Kundaklama, bebeği ayaklarından tutarak baş aşağı sallama gibi uygulamalar eğilimi olan bebeklerde kalça çıkığına yol açabilir. Bu nedenle böyle geleneksel uygulamalardan kesinlikle kaçınmak gereklidir.

Doğumsal Kalça Çıkığı Açısından Riskli Bebekler Kimlerdir?

Ailede veya yakın akrabalarında kalça çıkığı mevcut olanlar. Bu durum mutlaka doktora bildirilmelidir.
Makat gelişi ile doğan bebekler veya anne karnında gebeliğin sonuna kadar başı yukarıda olacak şekilde kalan bebekler.
Boynunda bir yana doğru doğumsal eğrilik ''Tortikolis'' olanlar.
Ayaklarında doğumsal ortopedik şekil bozuklukları olanlar.

Arkadas en iyisi sez. Demis ama en iyisi normal dogum herkes bunu destekleyip onerirken nasil sez. En iyi diyebilirizki sonucta ameliyat normal dodum adi ustunde normal keyfi sez. Karsiyim kesinlikle ama sizin minik oglunuz donmedigi icin yapacak bisey yok siz tabikide sez. Olacaksiniz Allah korusun iste o zaman bebeginizin bacaklarindan tutup cikarmalari gerekirki :-) mumkun degil hayirlisyla kucaginiza alirsiniz insallah

:))) bende o kadar korkmama ragmen normal doğum istiyordum cünkü acısınıda çekmek istiyordum ki hem anne olmanın kıymetini bileyim bebeğimin ilk sesini duyup kokusunu koklayım hemde daha sağlıklı diye ama mevlam nasip etmeyecek galiba şimdi sağlıklı olsunda herşeye razıyım

Back
X