Acil!!CGH Testi (Kapsamlı Kromazon tarama)

Edanur86

Rabbi heb lî mines sâlihîn
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2011
1.947
353
Cgh testi yapanlar lütfen acil cevap verin!

Bu benim 4.denememdi ilk defa Türkiyede tüp bebek tedavisi gördüm.Daha önce 3 taza 1de dondurulmuş denemem oldu Almanyada, ne yazıkki hiç birinde tutunma olmadı Blastosi embiryo olmalarına rağman.
Doktorum bu denemede bana chg testini önerdi ve yaptık 12tane yumurta toplandı 6tanesi döllendi 3.gün lazerli bi işlem uygulandıktan sonra 5.güne sadece 1tane embiryom uygun görünüp cgh testi için parca alınmış ve bugün sonucum cıktı oda sağlıksızmış,kromozon fazlalığı olduğu için onuda transfer edemiyorlar.

Şimdi size sorum benim gibi sağlıksız embiryosu olup sonraki aylarda cgh testi iyi cıkan varmı?
Ramazandan sonra Rabbim nasip ederse tekrar yapmayı düşünüyorum ama cok korkuyorum ya tekrardan aynı hüsranı yaşarsam diye.

Bizdeki problem bende Pko eşimde spermazlığı ve morfoloji

canım merhaba Allah kolaylık versin sorunun tam karşılığı benim ...Seninle aynı şeyleri yaşamışız benim defelarca denem var hatta benim ilk kromozom anomiliğinide gebelikte anladılar sonra gebelik sonlandırıldı çok kötü şeyler yaşadım arkasından artık pgt deneyeceğiz dediler ilk pgt denesi 25 yumurta toplandık ama hiç biri 5 güne gitmedi tedavi iptal ,3 aysonra yendiden deneme 3 tane 5 gün embriyosu ve sonuç hepsi bozuk kromozm inanamamıştım 3 taneden birtane nasıl iyi çıkmaz diye eşimle oturup konuşduk artık son kez deneyeceğimi bunuda artık başka merkezde yapmak isdediğimi söyledim bizim bu denemelerimiz hep aynı merkezde olmuştu artık en son deneme yeni klnik araştırdım öncesindede coenzim, pal bolen karışımı ,omega 3 ,incir kürü ve yine bu sayfada gördüğüm bistreon dhea diye bir ilaç kulanmaya başladım bunlarla bereber arayada 6-7 ay koyup geçen ay deneme yaptım 22 yumurta toplandı tek embriyo 5 güne gitdi buarada ohss oluyorum her denemede bundada oldum benim embriyom donduruldu dün genetikden aradılar embriyonuz temiz çıktı diye transfer için sizi hemşireler aradı diye inanki dün akşamdan bu yana seviçden ağlıyorum inşallah tutunur bebeğime kavuşurum şizde uzun uzun yazmamın sebepi sizede yardımcı olmak belki bu kulandıklarımdan biri sizede yarar ve ben tedavi süresince halada devam ediyorum hep meryem süresini okudum

Sağol canım cevapladığın için.

Senin yaşadıklarını görünce daha bi tedirgin oldum cünkü bende fazla yumurta cıkmıyor,sende her seferinde 20nin üstünde cıkmasına rağmen sağlıklı embiryo cıkmamış.peki sizde genetik bi sorun varmıydı ve ya daha önceki denemelerinde 5.güne giden embiryon oldumu?bizde her seferinde 1.denemde 2 Blastosi-2.denemede 2 blastosi ve 3.deneme 1tane dondurulmus-4.denemede 3 blastosi Transferlerim olmustu hepside Almanyada oldu hic biride tutmadi.Buda ilk tedavim Bahceci Fulya Istanbulda oldu sadece 1tane 5.güne geldi oda Pgtden gecemedi.daha doktorumlan görüsemedim bunun icin ekstra bi vitamin felan verecekmi bilmiyorum bana ve esime.
Canim kusurs bakma cok soruyorum ama merak ettim.
1.sizdeki sorun neydi?
2.hangi merkezde tedavi görüyorsun?
3.incir kurunu tedaviden öncemi sonrami yaptin?
4.toplamda kac defa tüp bebek tedavi gördün?

Bende bu tedavide günde 6tane incir yedim,sabah aksam bal cörek otu tarcin karisimini yedim ari sütü bal polen ampullerinden ictim ama sadece tedaviden 1 ay önce baslamistim ,esimde proxeed plus ve arginmax.Kromozon sorununu bilmiyordum bile.

Insallah rabbim o bi tek saglikli yavrunu sana nasip eder güzel haberlerini bekliyorum beni habersiz birakma.Rabbim yardimcin olsun

merhabalar ben size aslında evden cepden yazmıştım ama sanırım yanlış düymeye falan basmışım yada ağ bir sıkıntı olmuş şimdi fark etdim
canım bizde bilinen bir sıkıntı çıkmadı hep bilinmeyen inferbilite dendi
7 denememi bahçecide yapdım orda gebede kaldım ama düşüklerim oldu malesef 5 denemeden sonra artık pgt karar verildi 6 denemede hiç 5 güne giden embriyom olmadı 7 denemede ise 3 blast üstü hücrem oldu fakat 3de pgt geçemedi inanamamıştım 3 taneden nasıl birtane iyi çıkmaz diye ben enson 2 deneyi bahçeceide yapmak isdemiyorudm fakat eşim bunlar bizim dosyamızı iyi biliyorlar yeni bir yer sil baştan olacak diyip ben ikna etmişti son 2 denemede elde sıfır kalınca artık onu dinlemdim ve ocak ayında şişli memorial dan randevu aldım tabii bu sayfa sayesinde memoriala karar verdim neyse semra kahramadan randevu aldım oda bana pgt dedi hsg falan isdendi neyse ensonunda mayıs ayında pgt ile yeni bir deneme yapıldı 2 embriyodan bir tanesi iyi çıktı okadar mutluyumki anlatamam ağustostaki adet ile dondurulmuş transfer yapılacak ama ben temmuzda bir gidip baktırayım eger olacak ise bir sıkıntı yok deseler temmuzda yavruma kavuşmayı istiyorum
8 deneme öncesinde dhea başlatım gerci semra hanım bunu kulanma henüz kanıltanmış bir ilaç değildedi ama 2-3 ay kadar kullandım,6 ay öncesinde coenzim omega 3,bal polen karışımı onun tadı çok kötü idi zor tüketiyordum o yüzden onu düzenli alamadım ,incir kürü 2 aylık bir kür ben tam yumurta toplamadan önceki gün kürü bittirdim öyle denk geldi onuda doktoruma sordum henüz kanıtlanmış bir kür değil dedi zararı yok isdiyosan devam et dedi
eşimde keçiboynuzu kullanıyordu ona doktor hanım çok yaramış ve kanıtlanmış bir kürdür dedi
inşallah sana yardımcı olmuşumdur sormak isdediğin bir şey varsa yine yazabilirsin
haa birde benim durumum zor bir durum gercekdende artık ben üzülmüyorum bile bu bir yazgı sınav diyorum yani seninkide böyle olacak diye bir şey yok ben bahçecided çok gördüm ilk denemede gebe kalanı 2ye gelip ilk kalan dondurlmuşlarda 2.ci bebeişlerini yapanlara bile rastladım
işyerimdede öyle herkes maşallah gebe ama inanıyorum inşallah benimde bu sağlıklı embriyom tutunur ve inşallah seninde bebişin olur bu seferde bebeklerimizi yazarsız

merhabalar ben size aslında evden cepden yazmıştım ama sanırım yanlış düymeye falan basmışım yada ağ bir sıkıntı olmuş şimdi fark etdim
7 denememi bahçecide yapdım orda gebede kaldım ama düşüklerim oldu malesef 5 denemeden sonra artık pgt karar verildi 6 denemede hiç 5 güne giden embriyom olmadı 7 denemede ise 3 blast üstü hücrem oldu fakat 3de pgt geçemedi inanamamıştım 3 taneden nasıl birtane iyi çıkmaz diye ben enson 2 deneyi bahçeceide yapmak isdemiyorudm fakat eşim bunlar bizim dosyamızı iyi biliyorlar yeni bir yer sil baştan olacak diyip ben ikna etmişti son 2 denemede elde sıfır kalınca artık onu dinlemdim ve ocak ayında şişli memorial dan randevu aldım tabii bu sayfa sayesinde memoriala karar verdim neyse semra kahramadan randevu aldım oda bana pgt dedi hsg falan isdendi neyse ensonunda mayıs ayında pgt ile yeni bir deneme yapıldı 2 embriyodan bir tanesi iyi çıktı okadar mutluyumki anlatamam ağustostaki adet ile dondurulmuş transfer yapılacak ama ben temmuzda bir gidip baktırayım eger olacak ise bir sıkıntı yok deseler temmuzda yavruma kavuşmayı istiyorum
8 deneme öncesinde dhea başlatım gerci semra hanım bunu kulanma henüz kanıltanmış bir ilaç değildedi ama 2-3 ay kadar kullandım,6 ay öncesinde coenzim omega 3,bal polen karışımı onun tadı çok kötü idi zor tüketiyordum o yüzden onu düzenli alamadım ,incir kürü 2 aylık bir kür ben tam yumurta toplamadan önceki gün kürü bittirdim öyle denk geldi onuda doktoruma sordum henüz kanıtlanmış bir kür değil dedi zararı yok isdiyosan devam et dedi
eşimde keçiboynuzu kullanıyordu ona doktor hanım çok yaramış ve kanıtlanmış bir kürdür dedi
inşallah sana yardımcı olmuşumdur sormak isdediğin bir şey varsa yine yazabilirsin
haa birde benim durumum zor bir durum gercekdende artık ben üzülmüyorum bile bu bir yazgı sınav diyorum yani seninkide böyle olacak diye bir şey yok ben bahçecided çok gördüm ilk denemede gebe kalanı 2ye gelip ilk kalan dondurlmuşlarda 2.ci bebeişlerini yapanlara bile rastladım
işyerimdede öyle herkes maşallah gebe ama inanıyorum inşallah benimde bu sağlıklı embriyom tutunur ve inşallah seninde bebişin olur bu seferde bebeklerimizi yazarsız
Insallah bebeginizn yolculugu baslamistir,guzel haberleriniz gelmistir

Bende PGT dusunuyorum. Umut oldumu?

X