ACiL!! epilepsi olup depakin kullanipta hamile olan ya da doguranlar

gumus3407

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2014
28
1
6
İstanbul
kizlar moralim cok bozuk bugun doktordan geldim.
eeg anormal cikti doktorda depakini degistiremeyiz
sakincali olur dedi.bnde riskli hap oldugu icin kullanmk
istemedigimi soyledim.oda lamictal önlemeyebilir dedi.
canim cok sıkıldı.sen dedi depakini kullanmk istemiysun
o zaman lamictali bi deneyelim dedi.nobetlerin tutarsa
depakinden baska care yok dedi.aglamktan gozlerim sisti
artik. depakin kullanipta hamile olan ya da doguran var mi?
bebeginiz saglikli mi? beni aydinlatin ne olur (((

dogum bebek jınekolojı forumunda sıtede bı cok bayanda var oraya acın konuyu
sızın durumunda bı cok anne var kokrmayın
bebeklerıde cok saglıklı

Son düzenleme:

var tabiki
bir tanıdığım 4. doğumunu yaptı geçenlerde
başka bir arkadaş ayrıca hamile
kendini üzmene hiç gerek yok boşuna bile sıkıyorsun canını
sen bu konuda yalnız değilsin ki tatlım sadece sana özel değil ki bu hastalık

ne bilim canim depakin agir bi ilac riskide yuksek o yuzden cok
korkuyorum.bebegime bisey olur diye.ALlah kimseye vermesin
10 yildir cekiyorum duzelmedi duzelmezde artik.insan ister
istemez uzuluyor

ne bilim canim depakin agir bi ilac riskide yuksek o yuzden cok
korkuyorum.bebegime bisey olur diye.ALlah kimseye vermesin
10 yildir cekiyorum duzelmedi duzelmezde artik.insan ister
istemez uzuluyor

tatlım bir bakıyoruzki sapasağlam annelerde Rabbim esirgesin rahatsız bebekler dünyaya getirebiliyor.en yakın arkadaşımın biri sorunsuz hamilelik sorunsuz doğum geçirdi fakat gel görki çocukta gelişim geriliği var 3 yaşında daha yeni emekleyebiliyor.düşün yani demem şuki bunu bu şekilde düşünüp kendini üzmen yanlış olur.bir kitap ismi varya ''Allah de ötesini bırak '' diye.çok hoşuma gitrmişti görünce.gerçektende öyle.Sen Rabbine güven,o vakit ne dilersen olur.Ben hayatım boyunca böyle yapmaya çalıştım hep çok şükür halime.tabi bilemiyorum bu benim inancım herkes bir değil ama sadece işe yarar diye söyledim.:)çok geçmiş olsun canım üzülme.

canim dogru soyluyorsun belkide kendimi bosuna uzuyorum
ne bilim onun omur boyu oyle olmasi beni yikar.Rabbimin
taktiri tabiki eger olursada aldirmayi asla aklimdan bile
gecirmem o bna hediyesi.bna ne olur dua et canim saglikli bir bebegim
olsun.bnde seni dualarimda unutmam.rabbim herseyin
hayirlisini versin bizlere

etmez miyim hiç tabiki dua ederim ama sende daha fazla kendini strese sokma.Rabbim gönlüne göre versin inşallah:)

Ben de epilepsi hastasıyım. 200mg tegretol içiyorum her sabah. Dozu az olduğu için şanslıyım yeterli geliyor. Deparkinin yüksek dozda olduğunu biliyorum. İnşallah yeni ilaç yeterli gelir sana.
Henüz çocuk düşünmüyorum ama forumda araştırmıştım ne yapabilirim diye. Epilepsi hastası olup sağlıklı bebeği olanlar çok daha fazla canım. Ama yine de arada bir kafama takılmıyor değil :18:
O başlıkları oku ve içini ferah tut stres iyi gelmiyor bizim gibilere.

cook okudum inan canm kafam karmakarisik olduu.buarada
depakin evet agir bir ilac ama eeg cektrdim anirmal cikti
doktorda senin nobetini depakin onler dedi.bnde
korkuyorum icmeye bile bile. doktor senin kafan rahat
olmicak anlasilan dedi. 1 hafta depakin
2. hafta depakin + lamictal
3.hafta lamictal 100 diye denicez nobetim olmazsa lamictalke
devam ediicem dua et bana nolur.
kafamdn atmaya calisiyoruum ister istemez takiliyo ((

Benim erkek kardeşim epilepsi hastasıydı, depakin kullanııyordu o dönemler, ama hamilelikte kullanılması sakıncalı mı hiç bir bilgim yok canım, çünkü tedaviye 4 yaşında başlayıp 14 yaşında bitirmiştik. İnş bir sorun yaratmaz. :26:

Son düzenleme:
Canım öncelikle geçmiş olsun. Bişey sorucam sen şimdi hamilesin ve doktorun sana lamictal kullanabilirsinmi dedi. Bende lamictal aliyorum ama dr hamile kalmadan önce birakmalisin diyo.

İnşallah yolunda gider herşey. Kafana takmamaya çalışacaksın başka şeylerle oyala kendini. Önünde uzun bir zaman var deneyip göreceksin.
Benim eeg sonuçlarım normal mesela ama doktor herkesin beyin yapısı farklı diyor. Bana da en düşük dozu verdi yavaş yavaş azaltıp bıraktırıcaz dedi. Beyindeki hipofiz bezinden şüphelendi ilaçlı mr çektirdi ama onda da bir problem yoktu. Ama çok nadir de olsa oluyor işte.
Ben de inşallah hamile kalmadan sorunum biter diyorum.

Allah'ın izniyle birşey olmaz inşallah. Dua et ve kendini dinleme canım. İlaçlarını kullan doktorunu dinle ve gerisini Allah'a bırak. Ben hiçbir epilepsi hastasının bebeğinde bir sorun olduğunu duymadım şimdiye kadar. İçini ferah tut.

canim ins. hersey istedigimiz gibi olur. saglikli bir gebelik
gecirirz ve saglikli bir bebegimiz olur .rabbim herseyin
hayirlisini versin en iyi bilen odur.once Allaha sonra
doktora biraktim herseyi.yaradanim yarama merhem olur

Canım bende lamictal kullanıyorum riski düşük diye doktorum bu ilacı verdi ama tam anlamıyla yeterli olmuyor ve sinirlerim çok bozuldu Depakin kullanan bir tanıdığım var ve maşallah 2 tane sağlıklı çocukları var sen lamictal mi kullanıyorsun?

Canım bende lamictal kullanıyorum riski düşük diye doktorum bu ilacı verdi ama tam anlamıyla yeterli olmuyor ve sinirlerim çok bozuldu Depakin kullanan bir tanıdığım var ve maşallah 2 tane sağlıklı çocukları var. sen lamictal mi kullanıyorsun?

geçmiş olsun..
bana da 500mg depakin vermişti doktor, eeg temiz çıkmasına rağmen önlem olsun diye... 5 yıl kullan dedi..
aldım ilacı.. ama kullanmadım.. 1 sene sonra gene eeg çektirdim yine normal... bazı doktorlar garip..
bu arada uyku eeg si çektirdin mi.. ben çektirmedim.. normalinde temiz çıkmasına ragmen uykuda sorun olabiliyormus

ozur dilerim boluyorum ama ilac aldiginiz halde hic kriz gelen var mi? esim 7-8 yildir hic kriz gecirmedi, hergun 400 mg sodyum valporat kullaniyor. ilaci kesip kesmemek veya azaltmak icin noroloji randevusu aldi . 3 ay sonra verdiler , gitti. doktor tatildeymis. sizce dr onerisi olmadan 200 mg dusurmek tehlikeli olur mu?

Canim yorumları pek okumadim ama 10senedir devamli hap mi kullanıyorsun? Hic kullanmazsan nöbet geçirme ihtimali mi var. Benim de bir tanıdığım 4 doğum yaptı ama o hap kullanmiyirmus. Belki de ağır değildir onun tabi. Bu arada dilerim bebeğini sağlıkla kucağına alırsın hayırlı olsun.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…