Acil farklı bir bakış açısına ihtiyacım var kızlar yardım edin...

volvodin

Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2012
4
0
16
İstanbul
Arkadaşlar ne yapacağımı bilmiyorum son zamanlarda sevgilim ile çok fazla tartışmaya başladık . Garip olan aramızda bir sevgi yada aşk adı herneyse duygu eksikliğinin olmaması . Aslında genel olarak herşey çok güzel gidiyor ve gerçek anlamda mutluluğu ilk kez tadıyorum. Ama zamansız çıkan tartışmalar yani belli bir konu üzerinden gitmeyen anlık tepkiler yada anlık kararsızlıklardan ve de birbirimizi anlamamamızdan çıkan tartışmalar çok fazla uzuyor ve artık beni çok fazla yıpratıyor ve genellikle benim onu hiç anlamamam sonucunda bitiyor.Tabi bu sonuca o varıyor.
Ben bazen empati yolu ile birbirimizi anlamamız gerektiğini anlatmaya çalıştığımda bunu da kendisini üzmek için kendimi haklı çıkarmaya çalışmak olarak nitelendiriyor . Ama haklı yada haksız olmak umrumda değil . Kimbilir belki de ben kendimi yanlış ifade ediyorumdur ancak bazen kendimi bu konuda çaresiz ve de elim kolum bağlı hissediyorum ve artık yapacak birşeyler bulamıyorum .

Bu konuda bana öneriniz olabilirmi konuşarak anlatamadığım bu yanlış anlamaların , bizi yıpratacağından korkutuğumu nasıl ifade etmeliyim .

Okuyunca ben mi yazdım dedim:1: Buna benzer bi'konu açmıştım ben de. Ne kadardır birliktesiniz?
Biz 1yılı geride bıraktık sevgiye dair ne varsa hiç eksilmedi ama bizde ani çıkışlarla didişip, sonra pişman oluyoruz. Tabii boştan yere kalplerimizi kırdığımızla kalıyoruz:44:

Bizde hep ben derim biraz empati yap diye... Genelde sorunu konuşup çözmektense üstünü örtüp, unutmayı istiyor çünkü:19:

Boşa dememişler 2 düşün bir konuş diye:44: Ben artık mümkün olduğunca dikkat ediyorum. O an tamam bitanem diye sorunu geçiştirdiğinde gece o uyurken mesaj atıyorum. Mesela geçen içimde kaldı gece upuzun empati yapabileceği cümleler kurarak mail yazdım. Çok şükür anladı ne demek istediğimi de haklısın dedi:19:

Okuyunca ben mi yazdım dedim:1: Buna benzer bi'konu açmıştım ben de. Ne kadardır birliktesiniz?
Biz 1yılı geride bıraktık sevgiye dair ne varsa hiç eksilmedi ama bizde ani çıkışlarla didişip, sonra pişman oluyoruz. Tabii boştan yere kalplerimizi kırdığımızla kalıyoruz:44:

Bizde hep ben derim biraz empati yap diye... Genelde sorunu konuşup çözmektense üstünü örtüp, unutmayı istiyor çünkü:19:

Boşa dememişler 2 düşün bir konuş diye:44: Ben artık mümkün olduğunca dikkat ediyorum. O an tamam bitanem diye sorunu geçiştirdiğinde gece o uyurken mesaj atıyorum. Mesela geçen içimde kaldı gece upuzun empati yapabileceği cümleler kurarak mail yazdım. Çok şükür anladı ne demek istediğimi de haklısın dedi:19:

Çok fazla olmadı beraber olmaya başlayalı aslında yeni çok ancak olurya bazen biri çıkar karşına ve sadece bu dersin 2. cümleyi kuramassın oyle bır durumdayım . Anlatma olayını denedım ancak her teşebbüsüm yeni bir tartışma ve yeni bir pişmanlıkla sonuçlanıyor. Bendemı mail atsam :S

Bizim de ilk yılımızda çok oluyordu bunlar.

Bir öğretmenimizin dersinde şunu öğrendim ben.Tartışırken kelimeleri düzgün kullanmak.Karşımdakine sen şöyle yaptın böyle yaptın demektense sen böyle yaparsan ben mutlu olurum gibi yapıcı cümleler kurmayı öğrendim.

Ayrıca 'Sen beni yanlış anlıyorsun.' cümlesinin ne kadar mantık hataları olan bir cümle olduğunu öğrendim.Çünkü karşımızdakinin duyma sorunu olmadığı sürece bizi yanlış anlamaz,biz bir şeyleri yanlış anlatıyoruzdur.

Ben böyle davrandıkça sevgilim de özen göstermeye başladı.Açıkçası bir zamanlar birbirimize hakaretler,kötü kelimeler kullanan bağırıp çağıran insanlardık.Fakat artık nasıl tartışılır öğrendik.Benim öğretmenimin bunda çok büyük katkısı var.Dersin ismi Etkili İletişim Becerileri,nette bu konularla ilgili çok yazılar vardır okuyun ve okudukça görürsünüz kavgaların aslında neden çıktığını.Hepsi iletişimsizlikten.

Şimdi sevgilimle sadece canımız sıkıldığı zamanlar kavga ediyoruz,hep monoton aşkım-cicim olunca sıkılıyoruz.:nazar:
Sadece empati yetmiyor yani önemli olan sizin empati kurabildiğinizi karşı tarafında algılayabilmesi.

Bir öğretmenimizin dersinde şunu öğrendim ben.Tartışırken kelimeleri düzgün kullanmak.Karşımdakine sen şöyle yaptın böyle yaptın demektense sen böyle yaparsan ben mutlu olurum gibi yapıcı cümleler kurmayı öğrendim.

bu güzelmiş.uygulamaya çalışacağım.:54:

Bizim de ilk yılımızda çok oluyordu bunlar.

Ayrıca 'Sen beni yanlış anlıyorsun.' cümlesinin ne kadar mantık hataları olan bir cümle olduğunu öğrendim.Çünkü karşımızdakinin duyma sorunu olmadığı sürece bizi yanlış anlamaz,biz bir şeyleri yanlış anlatıyoruzdur.

Ben böyle davrandıkça sevgilim de özen göstermeye başladı.Açıkçası bir zamanlar birbirimize hakaretler,kötü kelimeler kullanan bağırıp çağıran insanlardık.Fakat artık nasıl tartışılır öğrendik.Benim öğretmenimin bunda çok büyük katkısı var.Dersin ismi Etkili İletişim Becerileri,nette bu konularla ilgili çok yazılar vardır okuyun ve okudukça görürsünüz kavgaların aslında neden çıktığını.Hepsi iletişimsizlikten.

Şimdi sevgilimle sadece canımız sıkıldığı zamanlar kavga ediyoruz,hep monoton aşkım-cicim olunca sıkılıyoruz.:nazar:
Sadece empati yetmiyor yani önemli olan sizin empati kurabildiğinizi karşı tarafında algılayabilmesi.

Melis son cumlende hersey gızlı aslında , benımde empatı kurabıldıgımı nasıl anlatmam lazım oan key word o sanrım . Uslub konusunda kotu bır uslube sahıp oldugumu dusunmuyorum ancak kotu olmasada zaman zaman karsıdan kaba kelımeler gelıyor. Ayrıca bır de ısım kullanma mantıgı varkı ben onu halen anlamıs degılım . Ornegın konusurken yada ıyı zamanlarımızda sureklı ılla canım , cıcım , aşkım , birtanem v.b kelımeler kullanmasak ta ısımsız bır sekılde de konusabılıyoruz dırek dogrudan . Ancak her tartısmaya basladıgımız da her soyledigi kelımenın basına benım ısmımı koyması bana cok kotu hıssettırıyor . Normalde duz konusurken ısım kullanmazken cok fazla sıradan bır tartısmada 20 kez ısmımı kullanabılıyor 2-3 dk ıcınde . Ayrıca bırde kardesım lafı varkı o da anlamsız . Bunlarla bas basa olan bırtek benmıyım yoksa sızlerde bu tarz deneyımler yasadınızmı ?

Melis son cumlende hersey gızlı aslında , benımde empatı kurabıldıgımı nasıl anlatmam lazım oan key word o sanrım . Uslub konusunda kotu bır uslube sahıp oldugumu dusunmuyorum ancak kotu olmasada zaman zaman karsıdan kaba kelımeler gelıyor. Ayrıca bır de ısım kullanma mantıgı varkı ben onu halen anlamıs degılım . Ornegın konusurken yada ıyı zamanlarımızda sureklı ılla canım , cıcım , aşkım , birtanem v.b kelımeler kullanmasak ta ısımsız bır sekılde de konusabılıyoruz dırek dogrudan . Ancak her tartısmaya basladıgımız da her soyledigi kelımenın basına benım ısmımı koyması bana cok kotu hıssettırıyor . Normalde duz konusurken ısım kullanmazken cok fazla sıradan bır tartısmada 20 kez ısmımı kullanabılıyor 2-3 dk ıcınde . Ayrıca bırde kardesım lafı varkı o da anlamsız . Bunlarla bas basa olan bırtek benmıyım yoksa sızlerde bu tarz deneyımler yasadınızmı ?

Tabiki biz de kavga ederken birbirimize isimle hitap ediyoruz,biz çok daha kötü süreçlerden geçtik ve düzelebildik.Sizin ilişkinizinde düzelceğine inanıyorum ama önce sen kendini değiştirerek becerirsin bu işi.Çünkü erkekler iletişimde bizden daha yeteneksizler,biz iletişimde nasıl bir tavır takınıyorsak onlar bunu aynı şekilde devam ettiriyorlar düzeltmek için çabalamıyorlar.

Nasıl senin empati kurduğunu farketmesine gelirsek sürekli onu anladığını vurgulamalısın o senin açından yanlış bir düşünce söylediyse bile bu düşünceye ' hayır bu böyle değil,sen yanılıyorsun' gibi cevaplar vermek tartışmayı büyütür.Kimse karşısındakinden kendi düşüncesinin yanlış olduğunu duymak istemez.Önce onun düşüncelerine 'evet anlıyorum,ama bu şekilde olması beni üzüyor,böyle olsa ben daha mutlu olurum' gibi tepkiler vermelisin.

Bir de şu var politikacı taktiğiydi sanırım internette daha düzgün açıklamalar vardır ben dersten dinlediklerimi kendime göre yorumlayarak aktarayım bir mesele hoşuna gitmediyse önce o hoşuna gitmeyen meselenin olumlu taraflarını sevgiline söyle bundan sonra ama cümlesiyle sorunu kendi açından doğru olan noktaya getir.Önce olumlu eleştiri duymak insanı sakinleştiriyor.

Ve onunla aynı fikirde olmadığın zamanlar bile fikirlerini eleştirme,sadece o konuyla ilgili meseleyi ona bir de kendi fikirlerinle anlat.Artılarını eksilerini görmesini sağla.Eleştirmek empatiyi öldürüyor.

Arkadaşlar ne yapacağımı bilmiyorum son zamanlarda sevgilim ile çok fazla tartışmaya başladık . Garip olan aramızda bir sevgi yada aşk adı herneyse duygu eksikliğinin olmaması . Aslında genel olarak herşey çok güzel gidiyor ve gerçek anlamda mutluluğu ilk kez tadıyorum. Ama zamansız çıkan tartışmalar yani belli bir konu üzerinden gitmeyen anlık tepkiler yada anlık kararsızlıklardan ve de birbirimizi anlamamamızdan çıkan tartışmalar çok fazla uzuyor ve artık beni çok fazla yıpratıyor ve genellikle benim onu hiç anlamamam sonucunda bitiyor.Tabi bu sonuca o varıyor.
Ben bazen empati yolu ile birbirimizi anlamamız gerektiğini anlatmaya çalıştığımda bunu da kendisini üzmek için kendimi haklı çıkarmaya çalışmak olarak nitelendiriyor . Ama haklı yada haksız olmak umrumda değil . Kimbilir belki de ben kendimi yanlış ifade ediyorumdur ancak bazen kendimi bu konuda çaresiz ve de elim kolum bağlı hissediyorum ve artık yapacak birşeyler bulamıyorum .

Bu konuda bana öneriniz olabilirmi konuşarak anlatamadığım bu yanlış anlamaların , bizi yıpratacağından korkutuğumu nasıl ifade etmeliyim .

Halbuki kendini çokta güzel ifade edebiliyorsun yazından çıkardığım sonuç bu.

Arkadaşlar ne yapabileceğin konusunda gayet güzel fikirler vermişler zaten bende farklı şeyler söylemem. Ama şu güzel üslubunla bu sorunu atlatacağına inanıyorum:42:

düşüncelerinizi tam olarak ifade edebildiğinizden emin olun + birbirinizi dikkatle dinleyip konuşması için zaman verin.

Halbuki kendini çokta güzel ifade edebiliyorsun yazından çıkardığım sonuç bu.

Arkadaşlar ne yapabileceğin konusunda gayet güzel fikirler vermişler zaten bende farklı şeyler söylemem. Ama şu güzel üslubunla bu sorunu atlatacağına inanıyorum:42:

Bana ne kadar güç verdin tahmin bile edemessin canım

empati yaptırmak için konuyu tersine çevirin yani diyelim şöyle bi olay olsun, onun arkadaşı size yanlışta bulundu ama hala arkadaşını savunuyor olsun.

benim arkadaşım sana aynısını yapsa ben savunsam ne hissederdin vs gibi olayı tersine çevirip objektif bakmasını sağlayın.

ben böyle yapıyorum başlarda çok kızardı sevgilim tehdit ediyorum sanırdı ama daha sonraları artık suçlu olduğu yerlerde hatasını anlamasını sağlıyor.

bir de sesi çok yükseltmemeye çalışın kavga ederken, asla asla hakaret etmeyin kötü cümleler sarf etmeyin.

adınızla mı konuşuyorsunuz diye sormuşsun tartışırken. biz tartışırken asla adlarımızı kullanmayız, aşkım, bitanem diye diye kavga ederiz dışardan dinleyince kavga ettiğimiz anlaşılmıyor ama böyle daha yumuşak oluyor tartışmalar. biz normal zamanda da hiç adımızla seslenmeyiz birbirimize ama onu da söyleyeyim.

Bizimde böyle sorunlarımız oluyor. Aslında karşıdan bakanlar imreniyor ama nedense aniden gerilip 2-3 gün konuşmadığımız oluyor.
Sebep ise benim sevgilimin gergin bir insan olması ve üstüne birde şuan yaşadığımız ailesel sağlık problemleri.
Açıkçası ben artık susup onu iyice dinliyorum ve hemen ağzıma gelenleri pat diye söylemiyorum.
Eğer gerçekten çok sinirli olsam dahi derin nefesler almaya çalışıp o an içimden şarkı söylüyorum :37:
Ne yapayım anacım adamın üstüne gitsem daha beter gerilip kopacak ipler :52:
Bence bu konuda bilgilenmeli iletişimle ilgili öğrendiklerimizi birbirimize aktarmalıyız diye düşünüyorum. :44:

arkadaşların söylediklerine katılıyorum, ek olarak şunu söyleyebilirim size, karşınızdakinin sizi ''anlatım tamam-tamam aşkım '' deyip aslında anlamadığını düşündüğünüz zaman, siz yapıcı davranarak şu yolu da izleyebilirsiniz.örneğin; ''hayatım sen şunu mu demek istedin xxxxx... gibi, şöyle mi düşünüyorsun xxxx....ya da ben şöyle anladım doğru mu xxxxx....gibi''bunlar uzlaşmalı kişilerin birbirlerini anlama yolunda yardımcı olur birnevi.ben çok yaparım mesela.doğru anlayıp anlamadığımı anlamış ve anlatmış olurum...

Tartısmaların baslıca sebebplerınden bırı cok fazla ıclı dıslı olunmasıdır bence

Sabretmeyı ogren yada ona ogret kendınlıe bırlıktekı uzuldugunu goster hıssettır ona
Onuda kendınıne uzmek ıstemıyosun madem bunu. Ilıskınızın bırbırınızı ve onu ne kadar cok sewdıgını sewgılden once deger verdıgını gostermeıyorsan bıle ıfade et soyle kı azzzzz bucuk utansın adam olsun sana nazık dawransın

Sen de sutten cıkma ak kasık degılsındır belkıde konuları abartıyosundur kendıne nerede suclu oldugunu. Sordun mu pekı?????

Elıne bı kalem kagıt al bunadamın ıyı ve kotu yonlerını yaz artısı fazlaysa amennnaaaaa ama eksılerını hesapla duzetlebılırmıyım bır dusun baktın olmuyo bu eksılerı bızle bır paylassss ha buda olmuyosa. Tekrar bu ılsıkıyı bı gozden gecır!!!!

Biz de ilk zamanlar hatta ilk 2 yıl çok tartışırdık herşeye bi kavga çıkardı nerdeyse.ayrılma noktasına bile geldik hatta.ama sonra zamanla düzeldi herşey.bence de üstüne gitme yani o an konuşmak istemiyorsa bırak biraz zaman geçsin.derler ya hani üstüne bi gece uyu diye.belli ki sevgilin biraz sinirli o yüzden tartışmanın hemen ardından ne söylersen söyle seni anlamayacak.bu nedenle biraz siniri geçince tartışma konusunu sakin sakin anlat.ben hep şunu yaparım bak.eşimi karşıma alırım düşündüklerimi tek tek anlatırım kırıldığım kızdığım ne varsa.sonra sen ne düşünüyorsun bu konuda derim.benim gibi düşünüyorsa ne ala :) ama tersi olursa da tamam şimdi bişey deme bugün uyu ama bunu da düşün.ama kendini benim yerime koyup düşün derim.üstünden 1 gün (bazen o kadar bile değil) geçer ve eşim söylediklerinde haklısın der ve sorun çözülür.

Back
X