Acil.. Köpeği evde yalnız bırakma.. Yardım..

Dokuz99

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
88
-119
286
Bursa
Merhaba,

En sonunda yavruma kavuştum, yaklaşık 3 haftadır beraberiz. Ancak ben bu pazartesi günü yeni bir işe başlıyorum, dolayısıyla evde yalnız kalması lazım. Bir kaç kere evde kısa süreliğine (en fazla 1-2 saat) yalnız bıraktım kafesinin içinde, evden çıkıp kapıyı kapatıp dinledim, 3-5 dk sonra sustu. Ama işe giderken kafeste bırakamam, evde ki tuvaleti ona yer yaptım, yatağını, suyunu, tuvalet için gazetesini, mamasını... fln. ama orada bırakınca kıyametleri kopardı.
Komşularımla kesin sorun yaşarım, bu konuda başkalarını şikayet etmiş insanlar.
Siz işe giderken evde nerede ve nasıl bırakıyorsunuz? Ve nasıl alıştırdınız??

Şimdiden çoooooooooook teşekkürler.

evden çıkmadan önce kemirilen beyaz kemikler var onlardan bırakabilirsin çıkarken ben genelde öyle yapıyorum petshoptan büyük bi kemik alıyorum ve evden çıkarken veriyorum ama alıştı artık tek kalınca uyuyor :))

asla çaresi yok canım. ben bir köpek besliyorum canım kızımı çok seviyorum. çalıştığımız için evde yalnız şuan2 yaşında ve huyu hala aynı.

selam eger daha birkac aylıksa ve egitimi olmayan yasında bir köpekse isiniz cok zor cünkü köpekler evde yalnız kalmayı pek sevmiyor bizim goldenımız var evde yalnız kalınca cıldırıyor aglıyor havlıyor uluyor ortada gazete falan varsa paramparca yapıyor birde eve girince üzerinize atlıyor sacmasapan hareketler yapıyorsa işinşz daha zor

Konu ilgili bölüme taşındı..

merhabalar,
benim tosunum 10 yaşında maşallah :nazar: çok akıllı bir teriyer kırması kendisi. biz evden çıkarken küçüklükten alıştırdk; ne kadar oyuncağı kemiği vs. varsa yanına koyup seviyoruz ve sen uslu dur hemen gelicez vs. gibi laflar ediyorduk :1: dönüşte de ilk zamanlar minik top kemik vs. hediye getiriyorduk sen iyi bişii yaptın aferin der gibi :33: öyle öyle alıştı artık hediye almıyoruz ama giderken biz acıklı acıklı baktığı için hala geri dönücez sen uslu otur gibi laflar ediyoruz :16:

evde tv veya radyo açık bırakırsan bir nebze olsun rahatlar diye düşünüyorum ama yalnız kaldıklarında çok korkuyorlar. bizim karşı komşunun vardı köpeği evden çıktıkları andan itibaren gelene kadar havlardı daha çok ağlama şeklinde. Köpeklerin huyu değişik oluyo bazısı havlıyor bazısıda korkup pısıyor.

Daha fazla zaman geçmeden alıştırmanız lazım yoksa hiç bi zaman tek başına evde kalmaz kıyameti kopartır :) Kendini yalnız hissetmesin diye önüne sevdiği oyuncaklarını ve televizyonun sesinide açarsanız evde biri varmış gibi hisseder :9: Birde köpeklere fısıldayan adamda vardı evden çıkıcağımız zaman kaçarak çıktığımız zaman bırakıp dönmeyeciğiz hissine kapılırlarmış o yüzden çıkarken görünüp bekle vs. diye komut vermemiz gerekiyomuş ki döneceğinizi anlasın :54:

selam eger daha birkac aylıksa ve egitimi olmayan yasında bir köpekse isiniz cok zor cünkü köpekler evde yalnız kalmayı pek sevmiyor bizim goldenımız var evde yalnız kalınca cıldırıyor aglıyor havlıyor uluyor ortada gazete falan varsa paramparca yapıyor birde eve girince üzerinize atlıyor sacmasapan hareketler yapıyorsa işinşz daha zor

benim de 4 yaşında bi kızım var, bizde de havlama dışındaki işaretler aynı. Veteriner dedi ki ilgilenmeyin evden çıkarken yüzüne bakmayın, eve geldiğiniz de de aynı şekilde. uyguladım bende. Şimdi herşey harika. Ben yanına gitmeden o gelmiyor :) Ben de onu ufa şeylerle ödüllendiriyorum.

benim de 4 yaşında bi kızım var, bizde de havlama dışındaki işaretler aynı. Veteriner dedi ki ilgilenmeyin evden çıkarken yüzüne bakmayın, eve geldiğiniz de de aynı şekilde. uyguladım bende. Şimdi herşey harika. Ben yanına gitmeden o gelmiyor :) Ben de onu ufa şeylerle ödüllendiriyorum.

uzun ömürlü olsun insallah benimde oglum var yakında 2 yasını bitirecek bizimkinin durumu aynı.Biz dısarı cıkarken ekmegi cok seviyor diye bir dilim ekmek verip uslu dur yine vericez diyoruz geldigimizde ev normal ama sevincinden tuhaf hareketleri aynı.Son zamanlarda ilgi azalınca camasır sepetindeki camasırlara dadandı :50:

uzun ömürlü olsun insallah benimde oglum var yakında 2 yasını bitirecek bizimkinin durumu aynı.Biz dısarı cıkarken ekmegi cok seviyor diye bir dilim ekmek verip uslu dur yine vericez diyoruz geldigimizde ev normal ama sevincinden tuhaf hareketleri aynı.Son zamanlarda ilgi azalınca camasır sepetindeki camasırlara dadandı :50:

onlar olağan şeyler..

ben bisküvisini halının altının saklyorum farklı yerlere o da onlarla oynuyor. Biz sahipleneli 4 ay oldu. Oyun filan da sevmiyor ki oyuncak alayım. Geçinip gidiyoruz :)

Back
X