acil kuru fasulye

zeraseba

MELEĞİMİ BEKİYORUM
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2012
5.634
12.936
iki gece önce kuru fasulye ıslattım. ertesi gün pişirmek üzere.
fakat dün dışardaydık ve eve geç geldim fasulye suyun içinde kaldı bu sabah fasulyeyeyi süzdüm yıkadım.
fakat ekşi kokuyor.

yani iki gece suda kalmış oldu ve ekşi kokuyor. başına gelen oldumu faulyeyi atayım mı yoksa sağlam mıdır

fakat dün dışardaydık ve eve geç geldim fasulye suyun içinde kaldı bu sabah fasulyeyeyi süzdüm yıkadım.
fakat ekşi kokuyor.

yani iki gece suda kalmış oldu ve ekşi kokuyor. başına gelen oldumu faulyeyi atayım mı yoksa sağlam mıdır

uzmanına yani anneme sordum çöpe atsın bozulmuş dedi

aynı şeyi bende yaşadım bir kez =)

suyla yıkadım 3-4 defa sonra tadına baktım gayeet güzeldi ekşilik suda olabilir sadece

çimlenmiştir o. :)
atın içine koyacağınız malzemeye yazık.
havalar artık sıcak, geceden ıslatsam da budolabında bekletiyorum.

Hele de sümüksüleştiyse o su ekşimiş gözün aydın. Suyu süzüp soğuduktan sonra soğuk su gezdirip pişirecek ya da buzluğa atacaktın. At gitsin

Fasülye de çimlendi mi peki. Benim bir defa olmuştu öyle ama ben yemeğini yaptım, hiç te bir şey olmadı. Yap bence. En azından olmazsa öyle dökersin çöpe.

fakat ekşi kokuyor.

sıcaklar geldi..o fasulye kokmuş bozulmuştur..iki yıl önce bende nohut suya koymuştum..unutmuşum..2 gün de olmamıştı ..ayyy birden aklıma geldi hemen tencerenin kapağını açtım baktımki köpürmüş ve iğrenç kokuyor..iki gün o koku çıkmadı evden..kapakğı açınca pis bir koku yayıldıki mutfağa..

cevaplar için teşekkür ederim

haşlayıp tadına mı baksam die düşündüm bende bi haşlayıp bakayım adama bezniomu

Ben fasulyeyi hiç ıslamam, onbes dakika haşlanıp çıkan sarı suyu dökerim. Böylelikle gaz durumu da olmuyor.

X