Acil refakatçi sorunu

Beyza945

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2020
6
1
1
30
Merhaba ben birkaç ay içerisinde devlet hastanesinde estetik ameliyat olacağım fakat il dışı yani yaşadığımız şehire baya uzak ameliyat olanlara soruyorum refakatçim olmadan büyük problem yasar miyim ???

Merhaba ben birkaç ay içerisinde devlet hastanesinde estetik ameliyat olacağım fakat il dışı yani yaşadığımız şehire baya uzak ameliyat olanlara soruyorum refakatçim olmadan büyük problem yasar miyim ???
Ben de devlette oldum. Uyandigimda anesteziyi cikarabilmek icin kan kustum. Uyanir uyanmaz yanimda biri olmasa ustume basima kusardim. Degismek icin birine ihtiyacim olurdu yine. Sonra tuvaletim gelmişti. Hemsireler kalkamazsin deyip refakatçime sürgü vermislerdi. Sonra operasyon sonrasi sadece corba icebiliyorsun. Onu da hastane yemeği olarak vermiyorlar. Kantinden siparis. Yine refakatçi siparis etti. Sen uyurken ozel esyalarin yaninda olacak ne kadar koruyabilirsin? Yaninda biri mutlaka olsun. Sonra bir de evine dönüş yolu olacak sanirim. Arac kullanacaksan yapamayabilirsin. Kontrollerin muayenelerin olacak surekli sehirden sehre gidis gelis mi yapacaksın? Tamponlar burnunda konusamazsin derdini anlatamazsin. Insanlar dayak yiyip bu hale geldigini zannediyorlar yuzun gozun mor olunca. Trajikomik bir durum. Ben refakatçisiz olma derim.

Ben de devlette oldum. Uyandigimda anesteziyi cikarabilmek icin kan kustum. Uyanir uyanmaz yanimda biri olmasa ustume basima kusardim. Degismek icin birine ihtiyacim olurdu yine. Sonra tuvaletim gelmişti. Hemsireler kalkamazsin deyip refakatçime sürgü vermislerdi. Sonra operasyon sonrasi sadece corba icebiliyorsun. Onu da hastane yemeği olarak vermiyorlar. Kantinden siparis. Yine refakatçi siparis etti. Sen uyurken ozel esyalarin yaninda olacak ne kadar koruyabilirsin? Yaninda biri mutlaka olsun. Sonra bir de evine dönüş yolu olacak sanirim. Arac kullanacaksan yapamayabilirsin. Kontrollerin muayenelerin olacak surekli sehirden sehre gidis gelis mi yapacaksın? Tamponlar burnunda konusamazsin derdini anlatamazsin. Insanlar dayak yiyip bu hale geldigini zannediyorlar yuzun gozun mor olunca. Trajikomik bir durum. Ben refakatçisiz olma derim.
Haklısınız çok teşekkür ederim 💜

Ben iki ameliyatımı da refakatçisiz oldum, devlette şöyle bir avantaj var, tüm kulak, burun, boğaz ameliyatlılar aynı serviste ve bir odada iki ya da üç hasta kalıyor. Ben çok kolay uyanmıştım ve kan vs kusmamıştım, ameliyata giderken eşyalarımı odadaki diğer hastanın refakatçilerine emanet ettim, ameliyattan çıkınca giyeceklerimi ayrı bir yere koydum, ameliyattan gelince 3 saat zaten ayağa kalkmak yasak, üç saat sonra refakatçiden rica ettim giysilerimi getirdi, perdeyi çekti ve kendim giyindim, ameliyattan sonra devlet hastanesi pelte tarzında çorba yoğurt ve puding veriyor her öğün, zaten dışardaki baharatlı çorbaları yemek yasak. Bizim insanımız öyle duyarlı ki bu konularda, kadınlarımız çok anaç ruhlu. İki refakatçi abla vardı benim odamda, yemeklerimi bile yedirmek istediler ben teşekkür edip geri çevirdim. Bir gece yatıp ertesi gün sabah 9.30 gibi çıkış işlemlerimi yapıp taksiyle eve geldim. Çok nazlı bir yapınız yoksa refakatçisiz halledebilirsiniz.

E burnunuza sürekli buz koymak gerekecek. Kim yapacak bunu?
Dolap oda içersinde, bir buz 3 saat götürüyor, ameliyattan çıkar çıkmaz hemşire getirdi, kendim uyguladım, üç saat sonra zaten serum olmuyor kolda, kendim alıp dolaptan kendim uyguladım :)

Normal bir ameliyat geçerseniz bile narkoz sonrası yanınızda tanıdık birine ihtiyaç duyuyorsunuz çünkü ağrınız var narkozlusunun ve buz koymalısınız yani ınş kötü bir durum olmaz ama kan kusarsanız yada kanamanız artarsa sizi gözlemeyecek biri olması her zaman daha iyidir bence mutlaka guvendıgınız biri olsun sonuçta küçük yada büyük ameliyat kendınızı birde yalnız olma psıkojısone sokmayın bence

Bende refakatçisiz oldum hatta aynı gün taburcu oldum, üstümü filan kendim giydim kolayca, birde arabayı kullandım üstüne, ağrım sizim yoktu, buzu da hemşire getirdi ben tuttum,tabi herkes benim gibi rahat olamayabilir.

Back
X