- 24 Mart 2012
- 247
- 478
- 323
Bakin biliyor musunuz ben acilde calisan bir doktor olarak bogaz agrisi ile gelen hastama sinirlenmiyorum. Cunku empati yapabiliyorum yutkunurken bile agri hissediyor mesela, grip de olsa hastalik zordur. Bir sekilde poliklinik saatinde gidememis belli ki. Hepsini tek tek ozenle muayene ediyorum ve ilaclarini yaziyorum.
Ama hasta serum istiyor (neymis bu serumun hikmeti ben anlayamadim), igne yaptirmak istiyor (sanki bogaz agrisini geciren bir igne var) ve ben diyorum ki bakin 4 yatagim var iceride, ikisinde solunum arrestine girmek uzere olan 2 KOAH’li hastam var. Birinde atesli bir cocuk var. Digerine belki bir kalp krizi gelecek. Serum degil hikmeti olan sey, onun icine koydugumuz ilac zaten ama senin burun akintini bogaz agrini bir anda yok edecek bir ilac simdilik yok diyorum. Her seferinde terbiyesizlikle ve tartismayla karsilasiyorum. Allah bana ve tum saglik calisanlarina sabir versin.
Sevgili Aysenaz93, sizin adınız gerçekten Ayşenaz mı ve 77. dönem kurasına mı katıldınız?
bu tabi ki anlayışına da hastayım sanki mutlaka doğrusunu biliyormuş gibi tabi kiii
acildeki ‘acil’ mantıcını suistimal eden teyzelerimiz amcalarımız tansiyon şeker işinin uzmanı sen merak etme, senden benden iyi biliyorlar.