acil yardım bayanlar..hamileyken bilmeden çok şey :(

şimid genetik testler yqpıluyor özzel hastanelerde alına örnekler yurt dışına gönderiliyor ylnız biraz pahalı 3000 tl civarında,,,

çok fazla şüphede bulunmama ragmen beni amniyosenteze yönlendirecek hiççbişey olmadı çok şükür.sağlıklı denen çocuğada amniyosentez yapmak delilik olur.hiçbi testte sorun cıkmadı hafta hafta yapılan..bakalım bundan sonrası ne olacak?

düğün de yaptık dernekte canm:) ama geçim olmadıktan sonra insanların önünde gecen bes saatlik maymunluktan baska birşey değildi bana göre..içkinin ayarını kaçırıp seninde hamile olup olmadığının farkında dahi olmayan bir kocan olduktan sonra istersen 40 gün 40 gece düğün yap..çokta önemli değil...
bunlar gereksiz detaylar hiççkimsesiz nikahla gitmeyi bile yeğlerdim.ben zaten şoktayım karnımdakiyle ve eşimin bu yeni yeni halleriyle..gerisi teferruattı ama ben ailem ve eşimin ailesi için elimden geleni yaptım yüzlerini yerden kaldırdım.
ozaman ne diyim eşin inşallah bi an önce silkelenip kendsiine gelir oda alkolü bırakır ve ömür booyu çocugunuzla mutlu olursunuz inşallah...Aslında herşey kadınlara bakıyor hem çocuk hem erkeği yönlendirmek çok zor.... İnşallah eşin sana köstek değilde destek olur oda Babalık görevine şimdiden başlar ve inş aranızdaki tartışma kavga sona erer.

aminnnn....benim asla bırakmalı gibi bir zorbalığım olmadı herşeyin fazlası zarar..ama herşeyin kadınlara baktığıyla alakalı sana sonuna kadar katılıyorum....su an durumumdan dolayı calısamıyorum sadece bu cok zor..cok zor...cok zor...

aminnnn....benim asla bırakmalı gibi bir zorbalığım olmadı herşeyin fazlası zarar..ama herşeyin kadınlara baktığıyla alakalı sana sonuna kadar katılıyorum....su an durumumdan dolayı calısamıyorum sadece bu cok zor..cok zor...cok zor...
iyi tarafından bak nice insanlar senelerini veriyo bebek sahibi olamıyorlar senin artık bir yavrun var ve en önemlisi ANNESİN artık eskiden eşini kendini düşünrdün şimdi sana muhtaç bir yavrun daha var...Allah önce geçim nasip etsin sen bebeğine bakabilcek bi annesin zaten bunu hissettiriyosun..

iyi tarafından bak nice insanlar senelerini veriyo bebek sahibi olamıyorlar senin artık bir yavrun var ve en önemlisi ANNESİN artık eskiden eşini kendini düşünrdün şimdi sana muhtaç bir yavrun daha var...Allah önce geçim nasip etsin sen bebeğine bakabilcek bi annesin zaten bunu hissettiriyosun..

:) bunu hissedebilmene sevindim..bu konuda bende sen gıbı dusunuyorum .. kafamda nasıl olacagını bılmedıgım bı ton soru var ama en uzun yolculuklar bıle bır adımla baslar .. oyle yada boyle o yolda ben tek kalmıycam bu da guzel:)

Rabbim bana bunnca korku ve sıkıntı yasadıktan sonra öyle güzel öyle sağlıklı bir evlat verdiki sizlere anlatamam arkadaşlar !
Eğer benim gibi sorun yaşayan biri yada birileri vRsa ve benim gbi ne yapacağını bilemezse umarım bu süreci okur ve az da olsa ona yardımcı olur ... fikren bile olsa o dönemde çok lazım oluyor insana .. şu an 3.5 aylık kızım ve Rabbime şükürler olsun ki sağlıklı ve yanımda ..
Eşime gelince .. boşanıyoruz...............

Rabbim bana bunnca korku ve sıkıntı yasadıktan sonra öyle güzel öyle sağlıklı bir evlat verdiki sizlere anlatamam arkadaşlar !
Eğer benim gibi sorun yaşayan biri yada birileri vRsa ve benim gbi ne yapacağını bilemezse umarım bu süreci okur ve az da olsa ona yardımcı olur ... fikren bile olsa o dönemde çok lazım oluyor insana .. şu an 3.5 aylık kızım ve Rabbime şükürler olsun ki sağlıklı ve yanımda ..

bende alkolla pek fazla haşır neşirim ama gebelik yok olunca zor olacak

Olunca die bişy yok madem bilincindesin alkolu gebelik olmadan bitireceksin.. gebelikle başlamıyor iş öncesinde başlıyor .. anne kendine bakacak !

Mutlu sonla bitecek mi diye okudum hikayenizi ve evet kızınıza kavuşmuşsunuz çok sevindim. Kızınızın hayata tutunma çabasına hayran oldum sanırım bu konuda annesine benziyor. :) Boşanma haberinize üzüldüm ama dünyanın sonu değil, şurada yazdıklarınızı atlattıysanız bu süreci de atlatırsınız eminim. Ekonomik durumunuzu merak ettim. Düzeltebildiniz mi acaba?

Mutlu sonla bitecek mi diye okudum hikayenizi ve evet kızınıza kavuşmuşsunuz çok sevindim. Kızınızın hayata tutunma çabasına hayran oldum sanırım bu konuda annesine benziyor. :) Boşanma haberinize üzüldüm ama dünyanın sonu değil, şurada yazdıklarınızı atlattıysanız bu süreci de atlatırsınız eminim. Ekonomik durumunuzu merak ettim. Düzeltebildiniz mi acaba?

merhaba .. şuradan başlayayım aslında. kızımın büyümesiyle..babasının ilk karşılaşması hiç düşündüğüm gibi olmadı..aylarca görmemesine rağmen feci şekilde hissetti ve tanıdı.. bana da o an ne olduysa tüm inancımı yitirmiş çünkü bunu yeterince tecrübe etmiştim..şimdi bir aradayız ama düşündüğümden çok daha kötü imkanlarla..
ben tek başıma çok zor şeyler atlattım ve hayırlısıyla bunun da üstesinden geleceğim....eşimin çabasızlığı ve verdiği sözlrde durmaması hiç iç acıcı değilken şunu çok iyi öğrendim kiii hayat sana ne gösterirse onu yaşayacaksın !!!

Zaten bebekken yaşanılan bir takım korkular büyümeye başladığında yer değiştirerek devam ediyor..şu an kızıma iyi bi hayat verdiğimi asla düşünmüyor içten içe de çok üzülüyorum ona verebildiğim tek şey sadece babasının yanında olması..çünkü o olmasa biz olmazdık !
Ekonomik durumumu sormuşsun..hayatımın en kötü ayları diyebilirim kızım hala emiyor ve bakabileck kimse yok fakat ben doğuma gitmeden bir gün önce bile evden iş yaptım şapka sattım ertesi gün doğuma gittim :) şimdide ufak ufak bişyler yapma hazırlığındayım..

olması gerekenden kaçamıyormuş insan..siz ne kadar iyi niyetli olursanız olun sonuç değişmezse gereğini yapacaksınız !
Kızımda bende böyle çok daha iyiyiz..Yönetici olarak Freelance işe başladım .. babasını boşamak için mahkemeye başvurdum..ailemin evine geri döndüm.1.5 ay hiçç aramasa da geçen hafta sonu kızını görmek isteyen babasıyla kızımı buluşturdum.(bana haala kızgın olan ve tabiiki hazımsızlık yaşayan babasıyla) devletin verdiği desteklerden şimdilik yararlanamasamda boşanma gerçekleştiğinde hayatım bi nebze olsun daha da rahatlayacak.ve kızıma nafaka bağlanacak.Çünkü babası ona bıraktığı 150 tl ile çocuk bakılır sanıyor yazık :))
Ha bi de benden alacakmışşşş :))))))))))) daha çok gülücük koyardım ama sayfa yetmez !

Buraya ilk yazdığımda kızıma..hayata..Allahımm bana doğru esecek die rüzgara karşı bile korkularım vardı :) Sonra kızım geldi ve sapasağlam sağlıklı geldi.Şimdi dünya karşımda dursa vızzzzzzzzzzzzzzzzzzzz gelir kızlar!!!!

Alkolü ağzına bir damla bile süren varsa dilerim bu yazıları okur.Ve yol yakınken döner..Ben belki de biraz da Rabbimin şanslı kuluydum !Kimbilir..ŞÜKÜR RABBİME !1.5 sene oldu koklamam bile.Daha da nasip etmesin Allah'ım.
Sevgiler hepinize......

Bu konuyu daha once okumustum ama bir yorumda bulunamamistim.. suan okudim ve adiniza cok cok cok sevndim. Gercekten rabbim her serde bi hayr veriyor. Alkol kullanirken hamile kalmaniz ve bebeginiz icin vazgecmeniz esinizle sorunlariniz kendinizi toparlamay calismaniz harikasinzz... Umarim hersey gonlunuzce olur kiziniz size her daim dayanak olur sizde ona.. allahim her kotu gunun ardindan guzellik veriyor ne mutlu size. Dilerim hersey gonlunuzce olsun isinizde hayatinzda saglik sihhat basri ve cok guzel imkanlarinz olsun. Kizinizi da kocaaammaaan opuyorum :-)

Herkese merhaba..bu forumu takip ederdim ama aranıza böyle bir konuyla katılacağım hayatta aklıma gelmezdi :KK43: tek iyi yanı iyikide bu siteyi takip ediyormuşum..

Hamileyken bilmeden yapılan birçok şey okudum ama kendim kadar kötü durumda olanı bulamadığım için içim kapkara şu an :KK43:

Temmuz ve ağustos ayında kanamam oldu bende adet sandım ve dr a gıtmedım fakat artık eylule dogru kan gelmeyınce suphelenıp gıttım olsun olsun 5 haftalık olsun dıye dusunurken soka ugradım tam 13 haftalık hamileydim.alkolle cok fazla baglantım var 46 kıloyum ama cok alkol alıyorum ve ben hıc bı belırtı hıssetmedıgım (hatta tv de gorsem bıle bı kadın nasıl anlamaz yaaa dıye de elestırırdım) ıcın artık ıs ısten gecmıstı .. ve ben bılmeden ılacta kullanmıstım agır da kaldırmıstım bayaa..adet sandıgım sey dusuk tehlıkesıymıs..ıkı defa .. ben gebelık test hıc bısey bılmem alkolu bırakmak ıcınde kendıme bı zaman verırdım sabahtan ıcmeye baslar aksama kadar allah ne verdıyse ıcerdım cunku kolay sarhos olmazdım da hosuma gıderdı..gebeyken bır bardagın bıle yasak oldugunu okuyunca dunya basıma yıkıldı bılmeden serum yedım ılaclar kullandım ama dusmemıs ve su an 15 haftalık hamıleyım..ultrasonda ıyı gorunuyo ama henuz test ıstemedı dr..yanlıs dr a denk geldım heralde hangı testlerı yaptırmam lazım ve bebegın fetal alkol sendromuna yakalanıp yakalanmadıgını nerden anlayabılırım??normal gelısım devam edıo ama zeka gerılıgı yada beyın hucresı olumu olabılır dıe okudum..cok endıselıyım ne olur yardım edın :KK43: ıstemeden herhangı bı sakatlık olustuysa gebelıgımı sonlandırabılır mıyım yada devam mı etmek zorundayım ... ogrendıgımden berı hayattan asla zevk almıyorum bılgı verın nolur..bılsem yapar mıydım ama ben sut ne peynır ne hıc bılmedm :KK43:((((((( cok kotuyum :KK43:

Şimdiden herkesten Allah razı olsun...
Merhaba ben kendi derdime çare ararken sizin başlığınızı gördüm. Ben de kendim kadar kötü durumda biri olmadığını düşünüyorum. Ben de hamile olduğumu öğrenmeden bir gün önce eşimin doğum gününde saçlarıma dip boyası yaptırdım üstüne brezilya fönü (ki formaldehit gibi birçok kimyasal içerenden) eşimin doğum günü akşamı çok fazla alkol ve sigara da kullandım ve 1 gün sonra hamilr olfuğumu öğrendim. O kadar üzgünüm ve korkuyorum ki. Çare aramak için bu foruma geldim. Sizin bebeğiniz doğmuştur muhtemelen , sağlıklı mı herhangi bir sorun yaşadınız mı ?

Back
X