Acil yardım bilenler bakabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kalemtiras

Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2024
428
467
23
35
İzmir'de yakından tanıdığım ve durumlarını bildiğim bı anne var boşanmış iki çocuğuyla yaşıyor. Su an yemek sıkıntısı çekiyor benden yardım istedi benim kredi kartim vs yok para da üzerimde nakit var (borcum var o sebeple hesabımda tutmuyorum çeker diye) neyse şu an çocuk uyumuyormus açlıktan kadın çaresiz kalinca beni aradı. Ben emniyeti aradım ne yapabiliriz diye 112 yi arayabilirsiniz yardım ederler mutlaka dedi. Şimdi kadın bana soruyor şu an 112yi ararsam çocukları alırlar mı diye.

Ne yapabiliriz hızlı bir akil verir misiniz

açlıktan uyumayan cocugu alsalar daha iyi olmaz mi? cocuk kurumdayken annenin gorme hakki da oluyor cokca kere
en azindan çocuklarin karnina 3 ögün yemek girer, önümüz kis sicak yerde uyurlar. annesi de firsat buldukca görür ne zaman durumunu duzeltir zaten devlet veriyor geri çocuklari ailesine.

bir de edevletten SED yardimina basvursun. iki cocugu icin de para alir dediginiz gibi zor durumdaysa
ama basvurup beklemesin basvursun birkac hafta sonra donmezlersr ilce sosyal hizmete gidip kendini hatirlatsin, durumundan bahsetsin elbet yatirilir.

Muhtarlıga muracaat edın ya da semtın ıl sosyal hızmet ıl mudurlugune ıhbarda bulunun

Ev temizliğine gidiyor birde yardım alıyor diye biliyorum ama ne yardımı bilmiyorum. Peki şu an 112den yemek desteği alsa hemen çocuklar alınır mı? Bu noktada bilginiz var mı? Yoksa bugün sadcee yemek vs mi götürürler.

Şöyle şu an için çözüm arıyorum ben malum saat 1.30 yarına ben çözerim durumu.
Şu an ıcın 112 ye bıldırebılırsın ya da polıse gıtsın kadın konukevlerıne yerlestırırler hemen. Cocuklar gunlerce ac degılse Saglık ekıplerı bır sey yapmaz polısle ırtıbata gecın

yani almalari daha iyi degil mi?
bugun doydular sabaha ne olacak?
yazik degil mi onlara da?
ayrica hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama neredeyse her sehirde aşevleri var. yakin olani bulun hergun orada sıcak yemek yesinler.
ama çocuklarını yaninda tutmak istemesi bencillik. onlar gelisme caginda
devlet de öcü degil yani cocugun yararinaysa, cocuk gidaya erisemiyorsa alsin himayesine. zamanla anne durumunu toparlarsa alir zaten çocuklarını geri.

Şu an ıcın 112 ye bıldırebılırsın ya da polıse gıtsın kadın konukevlerıne yerlestırırler hemen
Ben sorunu anlatamadım galiba şu an sadece yemek istiyor. Evlerindeler zaten normalde kadın ev temizliğiyle idare ediyor neden bu durumda sormadım beni aradi abla çocuklar ac bugün bişey yemedilee pek paran varsa borç verir misin dedi ya da yemek ben sabah yardım edeceğim şu an 112den destek alabilir miyiz bunu öğrenmek istiyorum

İzmir'in neresj İzmir'de yaşıyorum eğer yemek gönderebilecegim yerdeyse uygulamadan gönderirim

Alamazsın arkadasım keyfıyen kısa surelı cozumler uretmeyın. Kadın cocukları elınden alırlar dıye sosyal hızmete basvurmuyor. Senın yaptıgın dogru bır sey degıl dırekt ıhbar edeceksın. Kas yaparken goz cıkaracaksın tabıı kı, cocuklar gelışımını aksatıyor

Şu an ıcın 112 ye bıldırebılırsın ya da polıse gıtsın kadın konukevlerıne yerlestırırler hemen. Cocuklar gunlerce ac degılse Saglık ekıplerı bır sey yapmaz polısle ırtıbata gecın
Komşular destek olmaz mı?karakola gitse bile polisimiz aç bırakmaz ya o çocukları..hangi semt burası?

Uygulamaları nasıl bilmiyorum cidden kendi başıma buyrukta karar almak istemiyorum

Komşular destek olmaz mı?karakola gitse bile polisimiz aç bırakmaz ya o çocukları..hangi semt burası?
Bunların hepsı kısa vadelı cozumler ne yazık kı. En dogrusu polıse başvuracak hepsı ıcın en saglıklı ortama kadın konukevıne yerlesecekler. Cocuklar kucukse annenın yanında kalırlar. Günü kurtarma odaklı yaşanmaz kı bu hayat Eger ev ortamı duzgunse beledıyeden hemen yardım baglanır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…