- 10 Şubat 2024
- 428
- 467
- 23
- 35
- Konu Sahibi kalemtiras
-
Ne yapabiliriz hızlı bir akil verir misinizİzmir'de yakından tanıdığım ve durumlarını bildiğim bı anne var boşanmış iki çocuğuyla yaşıyor. Su an yemek sıkıntısı çekiyor benden yardım istedi benim kredi kartim vs yok para da üzerimde nakit var (borcum var o sebeple hesabımda tutmuyorum çeker diye) neyse şu an çocuk uyumuyormus açlıktan kadın çaresiz kalinca beni aradı. Ben emniyeti aradım ne yapabiliriz diye 112 yi arayabilirsiniz yardım ederler mutlaka dedi. Şimdi kadın bana soruyor şu an 112yi ararsam çocukları alırlar mı diye.
açlıktan uyumayan cocugu alsalar daha iyi olmaz mi? cocuk kurumdayken annenin gorme hakki da oluyor cokca kereİzmir'de yakından tanıdığım ve durumlarını bildiğim bı anne var boşanmış iki çocuğuyla yaşıyor. Su an yemek sıkıntısı çekiyor benden yardım istedi benim kredi kartim vs yok para da üzerimde nakit var (borcum var o sebeple hesabımda tutmuyorum çeker diye) neyse şu an çocuk uyumuyormus açlıktan kadın çaresiz kalinca beni aradı. Ben emniyeti aradım ne yapabiliriz diye 112 yi arayabilirsiniz yardım ederler mutlaka dedi. Şimdi kadın bana soruyor şu an 112yi ararsam çocukları alırlar mı diye.
Ev temizliğine gidiyor birde yardım alıyor diye biliyorum ama ne yardımı bilmiyorum. Peki şu an 112den yemek desteği alsa hemen çocuklar alınır mı? Bu noktada bilginiz var mı? Yoksa bugün sadcee yemek vs mi götürürler.açlıktan uyumayan cocugu alsalar daha iyi olmaz mi? cocuk kurumdayken annenin gorme hakki da oluyor cokca kere
en azindan çocuklarin karnina 3 ögün yemek girer, önümüz kis sicak yerde uyurlar. annesi de firsat buldukca görür ne zaman durumunu duzeltir zaten devlet veriyor geri çocuklari ailesine.
bir de edevletten SED yardimina basvursun. iki cocugu icin de para alir dediginiz gibi zor durumdaysa
ama basvurup beklemesin basvursun birkac hafta sonra donmezlersr ilce sosyal hizmete gidip kendini hatirlatsin, durumundan bahsetsin elbet yatirilir.
Şöyle şu an için çözüm arıyorum ben malum saat 1.30 yarına ben çözerim durumu.Muhtarlıga muracaat edın ya da semtın ıl sosyal hızmet ıl mudurlugune ıhbarda bulunun
Şu an ıcın 112 ye bıldırebılırsın ya da polıse gıtsın kadın konukevlerıne yerlestırırler hemen. Cocuklar gunlerce ac degılse Saglık ekıplerı bır sey yapmaz polısle ırtıbata gecınŞöyle şu an için çözüm arıyorum ben malum saat 1.30 yarına ben çözerim durumu.
yani almalari daha iyi degil mi?Ev temizliğine gidiyor birde yardım alıyor diye biliyorum ama ne yardımı bilmiyorum. Peki şu an 112den yemek desteği alsa hemen çocuklar alınır mı? Bu noktada bilginiz var mı? Yoksa bugün sadcee yemek vs mi götürürler.
su an icin tek cozum birini arayip.su adrese sunlari soyler misin? odemesini sen yap ben sana elden veririm demekŞöyle şu an için çözüm arıyorum ben malum saat 1.30 yarına ben çözerim durumu.
Ben sorunu anlatamadım galiba şu an sadece yemek istiyor. Evlerindeler zaten normalde kadın ev temizliğiyle idare ediyor neden bu durumda sormadım beni aradi abla çocuklar ac bugün bişey yemedilee pek paran varsa borç verir misin dedi ya da yemek ben sabah yardım edeceğim şu an 112den destek alabilir miyiz bunu öğrenmek istiyorumŞu an ıcın 112 ye bıldırebılırsın ya da polıse gıtsın kadın konukevlerıne yerlestırırler hemen
Bunu isteyebileceğim kişiye ulaşamadım o sebeple 112dedim ama kas yaparkende göz çıkarmayayim dedim.su an icin tek cozum birini arayip.su adrese sunlari soyler misin? odemesini sen yap ben sana elden veririm demek
Alamazsın arkadasım keyfıyen kısa surelı cozumler uretmeyın. Kadın cocukları elınden alırlar dıye sosyal hızmete basvurmuyor. Senın yaptıgın dogru bır sey degıl dırekt ıhbar edeceksın. Kas yaparken goz cıkaracaksın tabıı kı, cocuklar gelışımını aksatıyorBen sorunu anlatamadım galiba şu an sadece yemek istiyor. Evlerindeler zaten normalde kadın ev temizliğiyle idare ediyor neden bu durumda sormadım beni aradi abla çocuklar ac bugün bişey yemedilee pek paran varsa borç verir misin dedi ya da yemek ben sabah yardım edeceğim şu an 112den destek alabilir miyiz bunu öğrenmek istiyorum
Buca'da İzmir'i biliyorsanız ben ulaşmış tarafındayım araçta olmayınca bişey yapamıyorum burdanİzmir'in neresj İzmir'de yaşıyorum eğer yemek gönderebilecegim yerdeyse uygulamadan gönderirim
Komşular destek olmaz mı?karakola gitse bile polisimiz aç bırakmaz ya o çocukları..hangi semt burası?Şu an ıcın 112 ye bıldırebılırsın ya da polıse gıtsın kadın konukevlerıne yerlestırırler hemen. Cocuklar gunlerce ac degılse Saglık ekıplerı bır sey yapmaz polısle ırtıbata gecın
Uygulamaları nasıl bilmiyorum cidden kendi başıma buyrukta karar almak istemiyorumyani almalari daha iyi degil mi?
bugun doydular sabaha ne olacak?
yazik degil mi onlara da?
ayrica hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama neredeyse her sehirde aşevleri var. yakin olani bulun hergun orada sıcak yemek yesinler.
ama çocuklarını yaninda tutmak istemesi bencillik. onlar gelisme caginda
devlet de öcü degil yani cocugun yararinaysa, cocuk gidaya erisemiyorsa alsin himayesine. zamanla anne durumunu toparlarsa alir zaten çocuklarını geri.
Bunların hepsı kısa vadelı cozumler ne yazık kı. En dogrusu polıse başvuracak hepsı ıcın en saglıklı ortama kadın konukevıne yerlesecekler. Cocuklar kucukse annenın yanında kalırlar. Günü kurtarma odaklı yaşanmaz kı bu hayat Eger ev ortamı duzgunse beledıyeden hemen yardım baglanırKomşular destek olmaz mı?karakola gitse bile polisimiz aç bırakmaz ya o çocukları..hangi semt burası?
En azından aç yatmasınlar ,Bunların hepsı kısa vadelı cozumler ne yazık kı. En dogrusu polıse başvuracak hepsı ıcın en saglıklı ortama kadın konukevıne yerlesecekler. Cocuklar kucukse annenın yanında kalırlar. Günü kurtarma odaklı yaşanmaz kı bu hayat.
Bugünü kurtardık sanırım yarın için ya da genel olarak gidip konusacagimEn azından aç yatmasınlar ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?