Acil yardım.. Emzirme hk

papatya-

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2021
518
165
33
33
Kızlar acil desteğinize yardımınıza ihtiyacım var nolur bi el atın bana belki bir fikri olan bilen çıkar aranızdan.
Şimdi benim bebeğim 6 günlük olduk bugün bebeğim emiyor ama son 2 gündür uzun süre emmediği zaman ya da uzun süre uykudan sonra mememi veriyorum ilk bir iki damla yuttuktan sonra ortalıgı yıkıyo. Sanki sütümde acı tat gibi ya da yuttuktan sonra bi sıkıntı veriyo yüzünden belli oluyo çırpınıyo ağlıyo tamm yarım saat bu böyle ilerliyo. Sonra yoruluyo memeyi emiyo sıkıntısız bi şekilde. Ama bu ilk sütü alma kısmında çıldırıyo niye olabilir lütfen biri söylesin

Çevremden duyduğum bir bilgi emin değilim. En net bilgiyi doktorunuz verebilir

1. Annenin yedikleri sağlıklı değilse, bebekler de süt tadı sorun yaratıyor ki doktor 10 günlük bir beslenme ve yasak listesi verip takip istiyor.
2. Bebekte reflü sorunu maalesef bu durumda bebek beslenmeyi reddedip kolik şekilde ağlama krizine giriyormuş onun içinde bir mama öneriyorlar.

En önemlisi çocuk doktorunuza gidip bir kontrol yaptırın. İnşallah sağlıklı bir şekilde emmeye devam eder. Kendinizi fazla strese sokmayın bebeğe yansımasın.

Sütunuz tazyikli olabilir. Boğazına kaciyorsa yapar. İlk emzirmeden önce bir biberona vs boşaltın bir kısmıni. Acı yemeyin yiyorsanız. Karabiber vs.

Üstteki yoruma ek;
Uzun süre emmediğinde, sütünüz çoksa tazyikli geliyordur. Siz fark etmeseniz bile boğazına kaçıyor olabilir. Biraz sağım yapıp sonra emzirmeyi deneyebilirsiniz. Bu sayede eğer sütünüz aşırı sulu ise koyu kıvamlı süte daha çabuk ulaşmış olacak. Ayrıca doktorunuzun emzirme önerinsini dikkate alın. Henüz çok küçük, sarılık ihtimali ve sütünüzün artması için emzirme aralıklarının çok uzun olmaması laızm

Benim sağ mememde çok süt olurdu , solla başlardım ben genelde alışması için sonrasında sağa geçerdim .
Gaz yapıcı veya keskin tatları olan yiyeceklerden uzak durun bir 6-7 ay . Olmadı sağın birazcık sütünüzden tadına bakın , ne olduğunu anlamaya çalışın . Bir komşumuz demişti bunu , ama ben hiç yapmadım . Özellikle soğanlı yemek yiyince bak demişti .
En önemlisi de muhakkak dr’a sorun .
Bebeğinizi sağlıkla huzurla büyütün inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…