Anneler hiç intiharı düşündüz mü?

Teşekkürler yorumunuz için, konum güncel değil aslında iki ay önce bunaldığım bir zamanda açmıştım. şuan 8.5 aylık oldu uyku eğitimi aldık ek gıdaya daha ilgili emeklediği içinde daha rahatım, ilgisi hep etrafta oyuncaklarda olduğu için o kadar çok ağlamıyor artık çok şükür 🙏🏼

Konudan bağımsız uyku eğitiminin faydasını gördünüz mü? Kendi kendine, desteksiz uyuyabiliyor mu minik? Ve kaç aylıktı eğitim sırasında?
İmza: 4,5 aylık bebe annesi (delirmek üzere)

Konudan bağımsız uyku eğitiminin faydasını gördünüz mü? Kendi kendine, desteksiz uyuyabiliyor mu minik? Ve kaç aylıktı eğitim sırasında?
İmza: 4,5 aylık bebe annesi (delirmek üzere)
7 aylıktı gece uykularında oldukça faydası oldu. gece kesintisiz uyuyor artık bir kere rüya beslenmesi yapıyorum alarm kurup ve evet gece uykusuna geçtiğimizi anlayınca kendi kendine uyuyor. Ama malesef gündüz uykularında hala destekli uyuyor . Etrafı keşfetmek istediği için sanırım gündüz zor uyuyor.

7 aylıktı gece uykularında oldukça faydası oldu. gece kesintisiz uyuyor artık bir kere rüya beslenmesi yapıyorum alarm kurup ve evet gece uykusuna geçtiğimizi anlayınca kendi kendine uyuyor. Ama malesef gündüz uykularında hala destekli uyuyor . Etrafı keşfetmek istediği için sanırım gündüz zor uyuyor.
Eğitimi kimden aldınız ? Özelden yazabilir misiniz? Umutlarım yeşerdi bir anda 🍀

Nasıl alayım ailem şehir dışında ve kaynanamlar başka ilçede oturuyor tek başımayım eşim çalışıyor yoğun bir şekilde :(
terapi online da olabiliyor o şekilde deneyebilirsiniz. bebeği emzirmediğinize göre psikiyatr ve ilaç da deneyebilirsiniz ki intihar düşünceleri varsa kesinlikle ilk önceliğiniz olsun. hem psikiyatr terapi gibi her hafta değil çok daha aralıklı olacaktır (ayda bir kontrol şeklinde örneğin) bir şekilde birisinden destek alabilirsiniz.
bir de alkol kesinlikle ama kesinlikle içmeyin. sosyal içicilik veya insanların alkol alımıyla ilgili yaklaşımlarına karışmak kimsenin haddi değil o anlamda demiyorum. Şu anlamda diyorum alkol "depresan" etkileri olan bir maddedir, depresyon gibi durumlarda asla işe yaramaz ve tavsiye edilmez işinize yarayacak şeylerin (antidepresan) tam tersi yönde etkileri vardır çünkü. içtiğiniz an kısa bir süre rahatlatır sonra sizi daha da düşürür mod olarak fiziksel olarak beyninizdeki serotonin dopamin gibi maddelerin seviyelerini/düzenini bozar vs vs. çok zor şeyler yaşamışsınız gerçekten ancak şuan en hızlı/kritik müdahaleler alkole en azından depresiflik geçene kadar tamamen ara verme, psikiyatr ile ilaç tedavisi, imkanınız olursa psikolog ile terapi (online araştırabilirsiniz) ve size ev içinde fiziksel olarak destek olup yükünüzü hafifletecek birileri.

Back
X