• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acil yardım lazım bana

İnsanların ibadetlerini zorla yaptıramazsınız.. İnsanın içinden gelerek yapması lazım..
Hem zaten sırf seni kırmamak için bile yapsa zoraki olduğu için onun sevabı bile olmaz.. ( diye düşünüyorum )
doğru bende böyle düşünüyorum gerçekten

ya bakın asla karışmam asla...ilk evliliğimden çok çektim asla düzelir ilerde yapar falanda demem diyemem öyle bir şeyi fazlasıyla tecrübe ettim bennn ...evet çok vicdan evet her namaz kılan vicdanlı değil bunların hepsinin bilincindeyim..hoşlanmasam çocuktan burda şu konuyu bile açmazdım ..zorlamak falan benim kitabımda yok yani..Ama ben bunu kafaya takarım çevremdeki ailem olsun arkadaşlarım olsun giden var namaza gitmeyen var ama ben bunu takıntı yapmışım yani eğer evet tamam dersem kendi iç dünyamla çatışıcam ,vallahi acaip caresiz kaldım yaaa acaip
Catisacak bir durumun yokki arkadasim.seni baglayan bir durum degil bu .kendin yapiyorsan yaparsin.oncelikle o kisinin ozeli oldugunu seni hic ilgilendirmedigini kabul et o zaman sorun kalmaz belki iliskinizde uzun omurlu olur.hani bu durum suna benziyor esi bacaklarini begeniyor bekarken evlenince mini etek giyme der gibi.

Catisacak bir durumun yokki arkadasim.seni baglayan bir durum degil bu .kendin yapiyorsan yaparsin.oncelikle o kisinin ozeli oldugunu seni hic ilgilendirmedigini kabul et o zaman sorun kalmaz belki iliskinizde uzun omurlu olur.hani bu durum suna benziyor esi bacaklarini begeniyor bekarken evlenince mini etek giyme der gibi.
haklısın evet gerçekten o duruma benziyor

ya bakın asla karışmam asla...ilk evliliğimden çok çektim asla düzelir ilerde yapar falanda demem diyemem öyle bir şeyi fazlasıyla tecrübe ettim bennn ...evet çok vicdan evet her namaz kılan vicdanlı değil bunların hepsinin bilincindeyim..hoşlanmasam çocuktan burda şu konuyu bile açmazdım ..zorlamak falan benim kitabımda yok yani..Ama ben bunu kafaya takarım çevremdeki ailem olsun arkadaşlarım olsun giden var namaza gitmeyen var ama ben bunu takıntı yapmışım yani eğer evet tamam dersem kendi iç dünyamla çatışıcam ,vallahi acaip caresiz kaldım yaaa acaip

asla karışmam demişsiniz ama namaz kılmasını istemişsiniz. bu nasıl karışmamak oluyor? ne iç dünyanla çatış ne de insanları zorla. herkes kendi yoluna baksın bence. ayrıca sizinki de yanlış bi takıntı söyleyeyim.

Günaydın.
Takıntı yapmışsın madem.
Evlenme.
Mutsuz olursun.
Belli ki hayatında biri olsun,evleneyim istiyorsun ama bence yanlış çevreden arıyorsun bunu.
5 vakit namaz,cuma namazı,oruç tamamen içten gelen bir durum,sen ancak isteyeni desteklersin,söylemenle,ricanla olmaz bu işler.
laale evet haklısın,ama bende açığım falan yani o tarzlar da zor bana ne biliyim hani en azından cumaya gitseydi diye düşündüm ama oda yok... :(( çok üzüldüm ya ama geçer bilmiyorum zaman gösterecek işte ..:(

insanların ibadetleri kendisiyle Allah arasındadır sizin için önemli kısım size nasıl davranacağı olmalı bence fakat bununla birlikte şöylede bir durum var siz ibadetlerinize dikkat ediyormusunuz ve bazı dini hassasiyetler sosyal ortam farkına sebep olabilir bu konuda sizi kaldıra bilecek mi yada sizin ortamınıza ayak uyduracakmı mesela nasıl söylesem namaz kılmak istiyorsunuz dışardasınız namaz kılmak için yer aramanız yada işlerinizi namaz saatine göre ayarlamanız ona tuaf gelmeyecekse ,tatile giderken içkisiz otel aramanız ona tuaf gelmeyecekse sorun olmaz bence tabi bunları sizin dini hassasiyetleriniz oldugunu var sayarak yazıyorum siz yapmayıp karşı taraftanmı istiyorsunuz yoksa;)

insanın ibadet etme veya etmeme özgürlüğüne karışamazsın. diyelim tamam dedi. sadece elde edene kadar. daha sonra bırakır ve seni suçlar. insan vicdanlı, merhametli, sevgi dolu ise bana göre 5 vakit namaz kılmasa da olur.

asla karışmam demişsiniz ama namaz kılmasını istemişsiniz. bu nasıl karışmamak oluyor? ne iç dünyanla çatış ne de insanları zorla. herkes kendi yoluna baksın bence. ayrıca sizinki de yanlış bi takıntı söyleyeyim.
istemedim ya kendi söyledi ben karışmamm karışamam yani hakkım değil lafla olmaz bu işler gayet iyi biliyorum ..yanlış bir takıntı olabilir bu konuda haklı olabilirsin .

insanların ibadetleri kendisiyle Allah arasındadır sizin için önemli kısım size nasıl davranacağı olmalı bence fakat bununla birlikte şöylede bir durum var siz ibadetlerinize dikkat ediyormusunuz ve bazı dini hassasiyetler sosyal ortam farkına sebep olabilir bu konuda sizi kaldıra bilecek mi yada sizin ortamınıza ayak uyduracakmı mesela nasıl söylesem namaz kılmak istiyorsunuz dışardasınız namaz kılmak için yer aramanız yada işlerinizi namaz saatine göre ayarlamanız ona tuaf gelmeyecekse ,tatile giderken içkisiz otel aramanız ona tuaf gelmeyecekse sorun olmaz bence tabi bunları sizin dini hassasiyetleriniz oldugunu var sayarak yazıyorum siz yapmayıp karşı taraftanmı istiyorsunuz yoksa:KK66:
ya ben namaz kılıyorum ha 4/4 lük mü hayır yani içkiisiz otel arayışlarına giremem yani ben o şekil değil ,başı açık bir bayanımda bana saygı gösterceğini zaten belirtti o konuda ona inandım yani hiçbir şey demez gibime geliyor

laale evet haklısın,ama bende açığım falan yani o tarzlar da zor bana ne biliyim hani en azından cumaya gitseydi diye düşündüm ama oda yok... :KK43:( çok üzüldüm ya ama geçer bilmiyorum zaman gösterecek işte ..:KK43:
İyi ama gerçekten hayatı kendine çok zorlaştırıyorsun.

Ozaman oyle bırını bulun
Kul ile yaradan arasına gırılmez bırı bana namaz kıl dese derım sen ne ayaksın
Bırıne bunu demek ıcın kusursuz bı kul olmanız gerek

ya ben namaz kılıyorum ha 4/4 lük mü hayır yani içkiisiz otel arayışlarına giremem yani ben o şekil değil ,başı açık bir bayanımda bana saygı gösterceğini zaten belirtti o konuda ona inandım yani hiçbir şey demez gibime geliyor
Aaaaa niye kendin yapmadığın ibadeti karşıdan bekliyorsun ki?
Çok şaşırdım şimdi.

Aaaaa niye kendin yapmadığın ibadeti karşıdan bekliyorsun ki?
Çok şaşırdım şimdi.
kılıyorum canım ben kılıyorum ..neyi yapmamışımda ondan istemişim ..kılıyorum bazen kaza yapıyorum o bakımdan 4/4 lük değil demek istedim

ay gerçekten miii ya lütfen engelmişş demişim gibi yansıtmayın ben öyle bir şey demedim ..başıma üşüşürler şimdi orayı okuyanlar..rica ediyorum.
sonradan gördüm onu ilk yazdıgım yorumdan sonra yani bir insanın dini hassasiyetleri olması için ilaha baş örtülü olması gerekmez demek istemiştim yanlış anlaşıldıysam pardon canım özür dilerim ilk yorumumu konunu okur okumaz yaptım diger yorumlara bakmadan o yüzden bir yanlış anlaşılma oldu

laale evet haklısın,ama bende açığım falan yani o tarzlar da zor bana ne biliyim hani en azından cumaya gitseydi diye düşündüm ama oda yok... :KK43:( çok üzüldüm ya ama geçer bilmiyorum zaman gösterecek işte ..:KK43:

sen de 5 vakit kılmıyosun sanırım.

kılıyorum canım ben kılıyorum ..neyi yapmamışımda ondan istemişim ..kılıyorum bazen kaza yapıyorum o bakımdan 4/4 lük değil demek istedim
Anladım.
Yine de yanlış çevrede olduğunu düşünüyorum.
Kapalı olmayıp namaz kılan çok erkek var.
Evlilik için acele etme derim,elbet gönlüne göre biri çıkar inşallah.

Çok özür dileyerek bir şey söylemek istiyorum size ne insanların inançlarını nasıl uyguladığından? Unutmayın dinde zorlama yoktur. Sizin zorlamanızla namaza gitmeyi kabul etse bile ne kadar inançlı ve istekli yapar bunu düşünün. Ben karışmamanız taraftarıyım. Mesela kapalı mısınız açık mısınız bilmiyorum ama açık olduğunuzu varsayalım zorla biri size ben bu konuda hassasım dese ne kadar içten gelerek kapanırsınız yada kapanmak istersiniz. Zorlamayın bence

Back
X