• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acil yardım lazım bana

sevdiysen öyle kabul et. zorla birşeyler yaptırmaya çalışıp onu kafandaki kişiye dönüştürmeye çalışma. Hele söz konusu ibadetse kesinlikle zorla yaptırmamalısın bence

Ya bu Allahla kul arasında bısey kıme ne yaa insanları neden buna göre seçiyosunuz???

Degistirmeye calisma.
Dusunce yapina uygun birini bul.

Günaydın.
Takıntı yapmışsın madem.
Evlenme.
Mutsuz olursun.
Belli ki hayatında biri olsun,evleneyim istiyorsun ama bence yanlış çevreden arıyorsun bunu.
5 vakit namaz,cuma namazı,oruç tamamen içten gelen bir durum,sen ancak isteyeni desteklersin,söylemenle,ricanla olmaz bu işler.
Kaldı ki bence bu devirde 5 vakit namazlı oruçlu her ibadetini eksiksiz yerine getiren birini bulmak zor. Olsa bile baki kalacağını kimse garanti edemez. Nice abdestli namazlı tesettürlü bayan gördüm fikri değişen açılan. Ki insanla tanrı arasındadır bu durum tanrının yarattığı başka bir kulun karışması çok saçma. Sana değil tanrıya hesap verecek vakti gelince.
Ben diyelim ki abdestli namazlıyım ama benim düşüncelerim zamanla değişti ibadet etmiyorum hatta inancım yok. Eşim beni sırf bu yüzden yargılayacaksa o evliliği bitirecek olan ben olurum en başta. Kime ne canım benim dinle olan alakamdan. İbadet ya da iman etmek eş olmanın vazifesi değil sonuçta.

aman
Kaldı ki bence bu devirde 5 vakit namazlı oruçlu her ibadetini eksiksiz yerine getiren birini bulmak zor. Olsa bile baki kalacağını kimse garanti edemez. Nice abdestli namazlı tesettürlü bayan gördüm fikri değişen açılan. Ki insanla tanrı arasındadır bu durum tanrının yarattığı başka bir kulun karışması çok saçma. Sana değil tanrıya hesap verecek vakti gelince.
Ben diyelim ki abdestli namazlıyım ama benim düşüncelerim zamanla değişti ibadet etmiyorum hatta inancım yok. Eşim beni sırf bu yüzden yargılayacaksa o evliliği bitirecek olan ben olurum en başta. Kime ne canım benim dinle olan alakamdan. İbadet ya da iman etmek eş olmanın vazifesi değil sonuçta.
Tabii işin bir de bu boyutu var.
Bir arkadaşın babası nasıl namazında niyazında hacıya gitmek için uğraşıyordu geçen seneye kadar.
Daha geçen gün gördüm elinde viski şişesi,yanında yabancı kadınlar.
Allahım şaşırtmasın derlerdi de çok doğruymuş,kimin ne olacağı belli mi?

aman

Tabii işin bir de bu boyutu var.
Bir arkadaşın babası nasıl namazında niyazında hacıya gitmek için uğraşıyordu geçen seneye kadar.
Daha geçen gün gördüm elinde viski şişesi,yanında yabancı kadınlar.
Allahım şaşırtmasın derlerdi de çok doğruymuş,kimin ne olacağı belli mi?
Bir tanıdığım bayan var ibadetine düşkün. Evlenirken eşi de öyleydi. Sonradan eşi biraz değişti cumalara gitmez oldu ara sıra evlerine içki bile giriyor. Ama adam kişiliğinden bir şey kaybetmedi hala iyi bir insan hala çevresindekiler onu çok sever. Ne yapsın ibadetini yapmıyor ya da günah işliyor diye kadın bu adamı boşasın mı şimdi? Çok saçma.

Üfff size ne ibadetinden, namazından... Valla fenalık geldi. Sanki size kılıyor namazı. Vicdanlı mı, kalbi temiz mi, olgun mu, dürüst mü,çalışkan mı,sadık mı,düzenli mi,sadakatli mi gibi tonlarcaaaa soru soracağınıza namaz diyonuz. Gidin imamla evlenin ne diyim o size yeter

hayattta en uyuz olduğum şey şu insanları olduğu gibi kabullenin artık madem o tarz insan istiyosun muhafazakar insan bul ne diye zorluyosun adamı zorla bişeyler yaptırmayın insana madem öyle dindarsın sen zorlama bir ikincisi senin adamla direk görücü usulü evlenmen lazım ona bakarsan konuşmanız buluşmak günah ona bakarsanda neyse konu dine giriyo ben susuyorum

hayattta en uyuz olduğum şey şu insanları olduğu gibi kabullenin artık madem o tarz insan istiyosun muhafazakar insan bul ne diye zorluyosun adamı zorla bişeyler yaptırmayın insana madem öyle dindarsın sen zorlama bir ikincisi senin adamla direk görücü usulü evlenmen lazım ona bakarsan konuşmanız buluşmak günah ona bakarsanda neyse konu dine giriyo ben susuyorum
Çok doğru diyorsunuz. İstediğimle görüşürüm aaa ama namaz kılmıyorsa ona "doğru yolu" zorla kabul ettirip bununla gurur duyar sevap kazanırım mantığındalar. Sadece işlerine gelmeyen şeyler günahtır...

Çok doğru diyorsunuz. İstediğimle görüşürüm aaa ama namaz kılmıyorsa ona "doğru yolu" zorla kabul ettirip bununla gurur duyar sevap kazanırım mantığındalar. Sadece işlerine gelmeyen şeyler günahtır...
Öyle tabi bende kapalıyım ama kimseyi zorlamam etmem herkes kendine yapar sonuçta herkes mezara tek gircek dimi oda öyle

Herseyi ama herseyi cok guzel diyorsunuz. Bana iyi geldi diyorsunuz. Cok vicdanli seker gibi birsey diyorsunuz, tamam. Olabilir ama birde soyle dusunun. Disarida boyle seker bir insanla kac defa karsilasma sansiniz olabilir ki. Kì namaz kilan binlerce.
Ayriyeten burda konular aciliyor belki denk geliyorsunuzdur.'bosandim diye beni eksik hissettirdi' vb. Iki kere dusunun bence

geende internette okumuştum..çocuklarınıza ibadet etmeyi oruç tutmayı falan öğretmeden önce iyi insan olmayı merhametki olmayı vicdanlı olmayı öğretin yazıyordu...bence ilk baştaki kıstasların bu olmalı...benim babamda annemle ilk evlendiğinde anneme mayo bikini falan giydirmeyi istiyormyş..ama su an babamda namaz kılar kuranıda okur bildiği kadarıyla..ama bunu sen isteme içinden geliyorsa yapsın..herkesin günahı sevabı kendisine

Cok ilgincsiniz gercekten

Kendiniz her seyi tam yapiyormus gibi karsidakinin cumasina takmissiniz

Ne haddinize?

Ben de dini hassasiyeti olan birisiniz sandim

Ee karsinizdakiler de kafaya taksin o zaman

Neden kafan kapali degil desin, neden her namazini kilmiyorsun desin
nasıl bir insansınızı ya siz bu nasıl bir yorum neyimi elsik buldun neyini fazla istemişim yapsın diye ya hayret bir sey !

nasıl bir insansınızı ya siz bu nasıl bir yorum neyimi elsik buldun neyini fazla istemişim yapsın diye ya hayret bir sey !
Sorun şu hanfendi istemeniz normal olabilir herkesin kendi düşüncesi ama zorlamayın istediği gibi yaşasın herkes yani olduğu gibi kabul edin karşınıdakini olmuyosa ayrılın

Üfff size ne ibadetinden, namazından... Valla fenalık geldi. Sanki size kılıyor namazı. Vicdanlı mı, kalbi temiz mi, olgun mu, dürüst mü,çalışkan mı,sadık mı,düzenli mi,sadakatli mi gibi tonlarcaaaa soru soracağınıza namaz diyonuz. Gidin imamla evlenin ne diyim o size yeter

Sorun şu hanfendi istemeniz normal olabilir herkesin kendi düşüncesi ama zorlamayın istediği gibi yaşasın herkes yani olduğu gibi kabul edin karşınıdakini olmuyosa ayrılın
YAAAA SİZ NASIL BÖYLE KAFANIZA GÖRE YORUM NASIL YAPABİLİYORSUNUZ NASILL..BEN HANGİ YAZIMDA DEMİŞİM ZORLUCAM DİYE YA ZORLAMALIYIM DIYE FENALIK GELEN İNSAN YAZMA YA YORUM YAPMA İNSAN OLUN AZCIK YA İNSAN ..GÜZEL YORUM YAPMAYI TERCİH EDİN ASMAYIN KESMEYİN..KONUDAN SAPIP SAPIK SAPIK KONUŞUYORSUNUZ YA PESS YEMİN EDERİM ...PES!

günaydın kızlar..kafam acaip karışık ya benim.geçenlerde biriyle tanıştım aşırı tatlı pamuk gibi bir adam.daha yeni tanıdım ama iyi geldi bana..şimdi ben küçüklükten bu yana cuma namazına gitsin hatta bes vakit namaz klsın falan diyordum da bu coçukta ikiside yok.konuştum ben bu konuda hassasım dedim.valla sana söz versem gitsemde istkrarlı olman gidemem yani diyor..bilinçli değil bu konuda ama çok vicdanlı ...bilmiyorum arkadaşlar ikimizinde ikinci evlilikleri olucak bu konuyla başa çıkabileceğimi sanmıyorum çokta etkilendim ama bilemedim yani ne yaparım ne ederim siz ne diyorsunuz????????
İbadet eksikliğinin sonucu cehennemse, o yanacak ,sana ne ?
Mantığına uyuyorsa, bu sebepten terketme ..

SAĞOL YA GÜZEL YORUMUN İÇİN ...MİLLETİN YAZDIKLARINA BAK YA CAHİL CAHİL İNSANLAR SİNİR ETTİLER EN AZ SENİN GİBİ YORUM YAPMALARI GEREKİRKEN HALLERİNE BAK ŞUNLARIN

Ne alakasi var sapiklikla?

Adam cumaya gitmiyor taktim diye konu acmissin.

Cidden takacak, ugrasacak baska sey mi yok hayatinda

Olmuyorsa olmuyordur

Kendi gorusunde birini istemeni anlarim, uymuyorsa gule gule dersin

Herkes bundan bahsediyor

Back
X