Acil yardım lütfen çok az süre kaldı!?

angelofharlem

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
266
Puanlar
18
Edit: problem çözüldü arkadaşlar.

arkadaşlar acil cevaplayınız lütfen avukatımın annesi vefat ettiği için sormaya çekiniyorum ve süre çok az kaldı.
boşanma davam salı günü görüldü.
gereği düşünüldü kısmında tanığım için adres güncellemesi yapması lazım 1 hafta da yoksa tanıklığı düşecek gibi bir şey denmiş.
tanığım nasıl günceleyebilir adresini?

Son düzenleme:
Avukatınıza sorun bence içiniz rahatlasın, bende ChatCpt ye sordum:

Mahkeme kararında “tanığın adresinin 1 hafta içinde güncellenmesi, aksi halde tanıklıktan vazgeçilmiş sayılacağı” gibi bir ifade varsa, tanığın adresinin resmi olarak mahkemeye bildirilmesi gerekiyor. Bunu birkaç şekilde yapabilir:

Tanık kendisi dilekçe verebilir.

Tanık, davanın görüldüğü T.C. Adalet Bakanlığı’na bağlı ilgili Aile Mahkemesi’ne kısa bir dilekçe vererek adresini güncelleyebilir.

Dilekçede şunlar yazılır:
  • Mahkemenin adı
  • Dosya numarası
  • Tanığın adı soyadı ve T.C. kimlik numarası
  • Yeni adresi
  • “Tanık adresimin güncellenmesini arz ederim.” gibi bir ifade
Sonra:
  • Mahkeme kalemine gidip elden verebilir
  • Ya da UYAP Vatandaş üzerinden gönderebilir.

Avukat üzerinden yapılabilir

Eğer davada avukat varsa, en pratik yol avukatın UYAP’tan adres güncelleme dilekçesi vermesi. Bu genelde en hızlısı oluyor.

Davayı açan taraf dilekçe verebilir

Tanığın adresini biliyorsa, davacı veya davalı da dilekçe ile:

“Tanık …’ın adresi şu şekildedir, adresinin güncellenmesini arz ederim.” diye bildirebilir.

Önemli:

Mahkeme 1 hafta süre verdiyse, bu süre içinde dilekçe verilmezse gerçekten tanık dinlenmeyebilir.

Çok teşekkür ederim o zaman tanık adına ben dilekçe vereceğim sordum da yapay zekaya 3. Maddeyi göremedim belki ben dikkat etmemisimdir.
Allah razı olsun.
Bir avukatta öyle yap dedi az önce

`