- 2 Kasım 2013
- 790
- 241
- 333
- 35
- Konu Sahibi nanelimon16
hamilelileğin ilk ayında tiroid testi yapıp yüksek çıkan var mı çevrenizde?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
hamilelileğin ilk ayında tiroid testi yapıp yüksek çıkan var mı çevrenizde?
cnm cevap verdiğin için öncelikle teşekkürler. öyle olunca normal kabul ediyolar öyleyse.canım ben 8. haftada yaptırmıştım t3-t4 yüksek , tsh düşük çıktı şimdi 18+5im kendi kendine düzeldi
canım ben 8. haftada yaptırmıştım t3-t4 yüksek , tsh düşük çıktı şimdi 18+5im kendi kendine düzeldi
cnm cevap verdiğin için öncelikle teşekkürler. öyle olunca normal kabul ediyolar öyleyse.
tsh yüksek olunca tedbir alınması lazımmış
tsh cnm t3 t4 normal. ilacla inşallah düşer. Allahtan erken farketti aile hekimim sağolsun yoksa hiç haberim yokturica ederim canım..
doktorum bana hemen dahiliyeye görünmemei söyledi bu durum erken doğumu tetikleyebilir dedi ilaç kullanman lazım dedi sonra dahiliyeye gittim 1 ay arayla 3 tane test yaptırdım ve şimdi çok şükür iyi ilaç da kullanmadım. senin tam olarak hangi değerin yüksek TSH mı yoksa T3-T4 mü
tsh cnm t3 t4 normal. ilacla inşallah düşer. Allahtan erken farketti aile hekimim sağolsun yoksa hiç haberim yoktu
inşallah atlatırsın canım erken farkedilmesi iyi olmuş.. geçmiş olsun..
inşallah atlatırsın canım erken farkedilmesi iyi olmuş.. geçmiş olsun..
korkmayin.
ben gebeligin basindan beri kullaniyrm. her ay kan veriyrm ve ona gore ilac dozu ayarlaniyr.
25 mg kullaniyrdum..1 ay sonra 50 mg ma gectim. diger ay 75 e...sukur ondan sonra da hic yukselmedi tsh im. buarada dahiliyeye degil iyi bir endokrin uzmanina gidin gebeliginiz boyunca. ilaci almayi da geciktirmeyin.
hamilelik başından beri derken ilk günden itibaren mi kullanıyosun cnm. bu arada ilk değerleriniz nasıldı?
ikinci gebeligimi ogrenince kanda tsh 5.8 cikmisti. o zman ilaca baslamistim ama duusk yaptim. ilki de dustu benim. pihtilasma sorunum oldugu cikti ortaya. neyse o ikinci gebelikten beri ben hic ilaci birakmadim. hala da kullaniyrm.
cok geçmiş olsun cnm. Allah bağışlasın şimdiki çocuğunu. insan endişe ediyor elinde olmadan. iki sorum olucak size.
1. ilacı kahvaltıdan yarım saat önce alın diyolar. bense kahvaltıdan 3 saat önce alıyorum sizce bir sakıncası olur mu?
2. az önce doktor sitesinde okudum tsh ilacı kullananlar iyotlu tuz yememeliymiş. yani sonuçta bu iyot eksikliğinden olan bi hastalık. neden öyle diyorlar tamam dozunu doktor ayarlıyor amadoktorum bana hiç öyle bişey demedi. siz buna dikkat ediyo musunuz?
aminn.
ilaci kahvaltidan en az yarim saat once icin diyr doktorlar. yani 3 saat icmeniz de sorun yok.
diyelim baska bir ilac daha sabah icmeniz lazim. misal vitamin hapi olsun. tiroid ilacini aldiktan en az 1 saat sonra baska bir ilac icebilirsiniz aklinizda olsun.
gebelik ve emzirme doneminde iyotlu tuz tuketmek zorundayiz bebek icin. ama normal zamanda tiroid hastaalri iyotlu tuz yiyemezler. hastaligi ilerletir.
cnm yani ben şimdi iyotlu tuz yiyebilirim yani değil mi