Fetal dna,Turner sendromu bilgisi olanlar bakabilir mi lütfen

Asyabirce

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2021
325
257
53
Merhabalar arkadaşlar ben yurt dışına gönderilen fetal dna testi yaptırdım
Momosomy x testim sonuçlanmamıştı diğer sonuçlar temizdi yani düşük risk göründü doktorum monosomy x için perinatolojiye gönderdi onlarda tekrar kan alıp fetal yaptılar bu sefer türkiyede yapıldı sonucum yüksek risk turner sendromu çıkmış böyle bi durum yaşayan bebeği sağlıklı doğan var mı ne yapacağımı bilmiyorum ilk gebeliğim yardımcı olursanız çok sevinirim

Merhabalar arkadaşlar ben yurt dışına gönderilen fetal dna testi yaptırdım
Momosomy x testim sonuçlanmamıştı diğer sonuçlar temizdi yani düşük risk göründü doktorum monosomy x için perinatolojiye gönderdi onlarda tekrar kan alıp fetal yaptılar bu sefer türkiyede yapıldı sonucum yüksek risk turner sendromu çıkmış böyle bi durum yaşayan bebeği sağlıklı doğan var mı ne yapacağımı bilmiyorum ilk gebeliğim yardımcı olursanız çok sevinirim
Pek bir bilgim yok fakat ülkemizdeki yapılan bazı firmalarda yanlış çıkabiliyor risk alayım ama kesin sonuç alayım derseniz amniyosentez veya cvs yaptırabilirsiniz fetal dna da tanı testi değil sonuçta yanılma payı olabilir ama sonucu öğrenseniz de dünyaya getirecekseniz boşuna stres olmayın yaptırmayın derim inşallah sağlıklıdır bebeğiniz

Back