Bebek Beslenmesi Acil yardım milupa aptamil 1

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
öyle erken başladım mamaya ama kızlar bende şöyle bir psikoloji oluştu göğüslerim çok kötü oldu diye şimdi içimden hiç emzirmek gelmiyor psikolojik olarak hiç kıyamıyorum bebeğime her ağladığında veriyorum memeyi ama en fazla 10 dakika zor dayanıyorum afakanlar basıyor sanki Allah içime emzirme isteği versin.

benim sütüm yok. çok stresli bir lohusalık geçiriyorum. bugün 27.günümüz. kızım sarılık oldu ve küvezde 2 saatte 1 60cc mamaya alıştı. şimdi evdeyiz 2 saatte bir uyanıp feryadı basıyor ve 60 cc veriyorum. mama kutusunda bu haftalar için 90cc 4 saatte bir yazıyor ama o ölçü bebeğimde hazımsızlık yaptı .rahatsız oldu. bende tekrar 2 saatte 1 e döndüm. sizce çok mu?
süt hiç veremiyorum. emziriyorum arada. geçen sağdım 3cc- 5cc çıkıyor. o da gaz yapyor. ıkınmaktan canı çıkıyor bebeğimin.

alıyor canım ya her öğünde 20 dakika emziriyorum.Dün 4 defa uyandı geceyide sayarsak 5 her defasında 20 dakika emzirdim ama ne yaparsam yapayım mamayı almadan ağlaması durmuyor.20 dakikadan fazla emzirmeyin dedikleri için çekiyorum bu kez susmuyor mamayı aldığı anda susuyor..Ayrıca 80 cc den aşağı verirsem dıymuyor yine istiyor.tam 80 cc yapıyorum ve susup hemen uyuyor.Öyle pek gazı falan olmuyorçGünde 4-5 defadan fazlada çişini yapıyor.Böyle olunca anne sütü yarıyormuş diyolarda peki neden doymuyor benim bebeğim.Acaba dıyuyorda alışkanlıkmı oldu mama..anlatamam..Obez olcak diye korkuyorum.Dün 5 biberon 80 cc ama aldı bide beni emdi 5 defa 20 dakika..Valla öyle kafam karışıkki ..Ne yapacağımı şaşırdım.Bir ara vermiyim dedim.Aman Allah'ım ortalığı yıkıyor kendini parçalıyor ağlamaktan.Oysa göğsümü sıktığımda sütüm geliyor öyle şarıl şarıl olmasada gayet iyi geliyor..Bakalım doktor ne dicek..

canım nekadarlık bebeğin

prematüre bebekler için kullanılan mama pre aptamil değil aptamil prematildir arkadaşlar....
aptamil pre gününde doğum yapmış fakat sütü hiç gelmemiş yahut yeterli gelmemiş anneler bebeklerini beslesinler diyedir....

ben 8 aylık doğum yaptım bebeğim 1800 gramdı ilk etapta aptamil prematil kullandık ancan 40 gün sonra yani normal doğması gereken güne geldiği zaman pre aptamile geçtik...

erken doğum yapan prematüre bebek doğuranlar aptamil pre değil özel olarak hazırlanmış olan aptamil prematil kullanmalıdırlar...

bizim doktorumuz öyle kullandırdı.
şimdi oğlum 3 aylık önce aptamil prematil sonra aptamil pre şimdi daha yeni aptamil 1e geçtik...
günde 1 sefer 120cc aptamil 1 veriyorum o da gece yatmadan önce diğer zamanlar anne sütü ile besliyorum

Son düzenleme:
kızlar aptamil 1 kullanıyorum geceleri, bazen içerken uyuya kalıyor kalan sütü ne kadar sürede vermem gerekli bilgi istiyorum..

canım artan mamayı yarım saat içinde tüketmen gerekli..bekletilmiş mama ishale yada daha farklı sağlık sorunlarına yol açabiliyor.dikkatli olmanı tavsiye ederim.

kızlar sezeryanla doğum yaptım
bebeüim şuan 20 günlük
sütüm yeterli gelmediği için mama takviyesi yapıyorum
eşim eczaneye gitti
eczacı milupa pre vermiş 10 gün kullandım.bebeğim hiç gelişmedi
mama bitince tekrar gitmiş almaya bu kez 1 no vermiş
10 gündürde 1 no içiriyorum ..gayet rahat uyuyoır doyuyor
sizce 1 no vermenin zararı olurmu
nedir bu pre ile 1 no arasında

daha kontrolüme 1 hafta var .öncesinde gidemiyorum doktorm seminere gitmiş ulaşamıyorum
acil cevap lütfennnn

Aptamilin çok kusturduğunu biliyorum.
Bebeğinizde sıklıkla kusma oldu mu?
Bence Dr önerisi dahilinde kullanın.

Back
X