Çocuk Hastalıkları Acil yardım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

egzotik99

Guru
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2012
50
3
286
İstanbul
Arkadaşlar çocuğum cumartesiden beridir 39 ateşle yanıyor zaman zaman 40 zaman 37 özellikle geceleri ateşi çıkıyor burnu tıkalı akıntısı çok az öksürmesi yok gibi yemek yemiyor iştahı yok. Doktora ilk gittiğimizde önemli değil soğuk algınlığı dedi daha sonra grip geçer dedi en son 2 gün önce domuz gribi istirahat etsin geçer dedi. Şimdide araştırma hastanesine gidin diyor. Bağcılar medipol ünüversitesine profesöre randevu aldım kafayı yiyeceğim ayni durumda olan oldumu daha önce lütfen akıl verin?

Domuz gribi istirahat etsin deyip nasil ginderir bir cocugu?
Mutlaka bir uzmana goturun. Ama sunu da soyleyim ki son zamanda kim grip olduysa duzgunce bi atlatamadi tam geciyo derken yeniden hortluyor.

Oğlum 9 aylıkken geçirdi.
Saat başı başını ıslatmadan ılık suyla duş aldırıyordum.
Üstüne de tek kat ince pijama giydiriyordum.
4 saatte 1 dönüşümlü ateş düşürücü
(Parasetamol içeren ve iboprofen içeren iki çocuk surubu)
Sadece emiyordu. O da doyuruyor muydu bilmiyorum.
Burnunu da burun yıkama kiti ile sürekli açtım.
Hastalık süresinde iki oda kullandım
1ini yarım saat havalandırıp, yarım saat bekletip ona geçerdik, sonra diğerine aynı şekilde.
Evi mutlaka havalandırın.
Ve ben günde 2-3 kere yattığı yeri değiştiriyordum. Zaten genelde kendi pamuk battaniyesi üzerinde yatıyordu, ona da ağzı burnu sureklşmsuruluylr diye değiştiriyordum.

Bizim doktor da hastaneye yatış vermedi.
Ama evde çocuğu kontrol etmek için insanüstü bir çaba gösteriyorduk. İlk 3 günden sonra ateş kontrol altına alındı.
Doktora zaten gideceksiniz,
Eğer yine yatış yaptırmazsa.
Yanınızda kimse yoksa önce yardımcı olacak birini mutlaka çağırın. Saat başı/2 saatte 1 banyo yaptırmak çocuğu cidden zorluyor. Siz çocuğa bakarken biri de size baksın.

öncelikle geçmiş olsun..

bir tahlil yaptırsaydınız keşke..
belki viral değildi..
bir de çocuğum demişsiniz kaç yaşında?

öncelikle geçmiş olsun..

bir tahlil yaptırsaydınız keşke..
belki viral değildi..
bir de çocuğum demişsiniz kaç yaşında?
Kan tahlili temiz çıktı sadece bağışıklığı zayıflamış denildi yerine duramayan çocuk şimdi yürümekte bile zorlanıyor eklemlerim ağrıyor diyor.çocuk 5 yaşında çok çaresiz kaldım

Çocukta eklem ağrısı şiddetli ve yürümekte de zorlaniyorsa hemen büyük bir tam donanımlı hastaneye gidin..

Bir yakınımızın oglu geçirdi domuz gribi hemen kreatin değerine bakılmalı..

Biz oğlumla ocak ayinda gecirdik yanlış hatirlamıyorsam ay olarak. 4 saatte bir dönüşümlü olarak ateş düşürücü verin. Antiviral ilaç verildi mi? Domuz gribinde atesın 41 e kadar çıkması normal. Ilacla 5 gunde iyileşiyor bulasıcilıgi bir hafta sürüyor. Oglum yürürken düşüyordu resmen insallah cabucak toparlanır.

Prof. Götürdünüz lü ne dedi

Back
X