Acil yardım

Sayfa-11

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2015
9
1
32
Ben 21 yasında anne oldum bebeğim şimdi 8 aylık kilosu 1 buçuk kilo az ve bnm morelim çok bozuluyo kızımı seviyorum ama çok sinirliyim tersime geldimi kızıyorum aradan vakit geçtimi çok üzülüyorum öyle ilaç tedavisi falan almm o kadar büyük değil sadece kendimi sakinleştirme yolunu bulamadım. Bebeğim benden gani gani akıllı herseyde bana gülüp beni çok sevio ölesi durumlarda ona kızdığım anlar geliyo aklıma böyle hüngür hüngür ağlasım geliyo

Yani sorun 1,5kilo eksigi olmasi degil bence sizin o bebege kizabilmeniz, kilo alir bi sekilde almasada önemli olan saglik,lutfen bi cocuk doktoruna bebeginizi gosterin sizde psikologa gidin normal degilsiniz bencede:KK43:

Daha önce kızım olmadan gittim piskologa ama istediğimi alamadım sizin genlerinizden geliyo bu sinir haliniz dedi pat bi ilaç yazdı kafasına göre ben aslında neye sinirlediğimi gayet iyi biliyorum da işte gücün yetmeyince kızıma sinirli davranıyodum o kadar merhametli bi insanım ki başkasının çocuğunun ayağına taş deyse üzülür ağlarımm kendi kızım yavrummu çok seviyorum arada eserekli halime kızıp kendimi paralıyorum işte

Daha önce kızım olmadan gittim piskologa ama istediğimi alamadım sizin genlerinizden geliyo bu sinir haliniz dedi pat bi ilaç yazdı kafasına göre ben aslında neye sinirlediğimi gayet iyi biliyorum da işte gücün yetmeyince kızıma sinirli davranıyodum o kadar merhametli bi insanım ki başkasının çocuğunun ayağına taş deyse üzülür ağlarımm kendi kızım yavrummu çok seviyorum arada eserekli halime kızıp kendimi paralıyorum işte
Kısa zamanda bir uzmana gidin ve sakinleştirici kullanın. 8 aylık bebeğe kızmak, bağırmak, hatta şiddet uygulamak ( sözlü şiddet veya fiili şiddet) normal bir insanın yapacağı davranışlar olduğunu düşünmüyorum. çocuğunuza yazık edersiniz, o size emanet edilmiş bir melek, çocuklarımızın hepsi Allah'ın bize verdiği emanetler olduğunu unutmayalım.

Ben sonunda niye bu kadar sinirlediğimi anladım zeynep için o kadar emek veriorum anne sütü almıyo mama içmiyo süt sevmio bnde onun için gıdalı yiyecek ne varsa saatlerce hazırlıyorum bugün 4 saatimi verdim yemekler hazırladım günlere böldüm didiniyorum onun için en güzeli en sağlıklısı onun olsun diye bebeğim ise yememek için her verdiğim lokmayı kusmaya çalışı bi kaşık lokmayı inan ki 10 kere tekrar tekrar ağzına veriyorum sürekli çıkarıo herkes diyo iyi sabırlısın ve süper şeyler yediriyosun sonunda bugün kızdım ama hiç umursamadım bnde oturdum ağladım niye kızdım diye sonra baktım kızım gülüo biraz olsun sevindim yani ben çok capalıyorum evladım için böyle zorlanınca üzüntümden bağırmış oluyorrum ama ikimiz arasındaki sevginin o kadar kuvvetli oldugunu gördüm ki ona canımı bile veirim anasının kuzusuu UZUN OLDU k.b.

Ben 21 yasında anne oldum bebeğim şimdi 8 aylık kilosu 1 buçuk kilo az ve bnm morelim çok bozuluyo kızımı seviyorum ama çok sinirliyim tersime geldimi kızıyorum aradan vakit geçtimi çok üzülüyorum öyle ilaç tedavisi falan almm o kadar büyük değil sadece kendimi sakinleştirme yolunu bulamadım. Bebeğim benden gani gani akıllı herseyde bana gülüp beni çok sevio ölesi durumlarda ona kızdığım anlar geliyo aklıma böyle hüngür hüngür ağlasım geliyo

ikizlerimden sonra birde kızım olunca üç bebeği aynı anda büyüttüm ben
sabrımızın zorlandığı anlar hepimizde olmuştur
kızımda reflü vardı sürekli kusuyodu sürekli önlem alsamda gece aniden kusar yatak yorgan bırakmazdı
gece 3 lere 4 lere kadar çok çamaşır yıkadığımı bilirim tam yıkarım gelirim haydiii yenileri çıkar
3-4 saatlik uykuyla gezdiğim günler oldu tam üçünüde uyuttum deyip yatarım bi tsnesi ağlayınca hepsi yeniden uyanır
haydi en baştan bidaha ...
anne olmak kolay değil, yaşının küçüklüğü sabrını biraz daha zorlıyo anladığım kadarıyla
ben çok sinirlendiğim zamanlar çocukların yanından hemen çıkarım
1-2 dakika başka bi odada durur tekrar dönerim yanlarına
hiçbir zaman ne yaparlarsa yapsınlar sesimi yükseltmedim ve kızmadım hep konuşarak hallettik sorunları
şu an ikizler 5 kızımsa 4 yaşında ve hiç kavga etmezler birlikte oynarken
çünkü bağırmanın ve kavga etmenin ne olduğunu bilmiyolar
sana tavsiyem ilaç vermeyen bi psikoloğa giderek yardım al
yemek konusunda aşırı ısrarcı olma bazı zamanlar diş çıkarma hastalık vb. durumlarda çocuklarda iştahsızlıklar oluyo kendi haline bırak yemiyosa ısrar etme yemeği götür 15-20 dakika sonra tekrar dene acıkınca yicektir mutlaka
hepimiz çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi için uğraşırız anneyiz sonuçta,
işlerini onun uyuduğu vakitlerde yap ve ona zaman ayır ki annesiyle sıkı bir bağ kursun
sinirlendiğin zamanlarda bikaç dakikalığına odadan çık, lavaboya git yüzünü yıka vs. sakinleşmeye çalış ve öyle gel
Rabbim yardımcın olsun yeni anne olmanın verdiği ufak sıkıntılar bunlar aşılmayacak şeyler değil

bebeğinle sağlıklı mutlu huzurlu günler geçirmen dileğiyle...

ikizlerimden sonra birde kızım olunca üç bebeği aynı anda büyüttüm ben
sabrımızın zorlandığı anlar hepimizde olmuştur
kızımda reflü vardı sürekli kusuyodu sürekli önlem alsamda gece aniden kusar yatak yorgan bırakmazdı
gece 3 lere 4 lere kadar çok çamaşır yıkadığımı bilirim tam yıkarım gelirim haydiii yenileri çıkar
3-4 saatlik uykuyla gezdiğim günler oldu tam üçünüde uyuttum deyip yatarım bi tsnesi ağlayınca hepsi yeniden uyanır
haydi en baştan bidaha ...
anne olmak kolay değil, yaşının küçüklüğü sabrını biraz daha zorlıyo anladığım kadarıyla
ben çok sinirlendiğim zamanlar çocukların yanından hemen çıkarım
1-2 dakika başka bi odada durur tekrar dönerim yanlarına
hiçbir zaman ne yaparlarsa yapsınlar sesimi yükseltmedim ve kızmadım hep konuşarak hallettik sorunları
şu an ikizler 5 kızımsa 4 yaşında ve hiç kavga etmezler birlikte oynarken
çünkü bağırmanın ve kavga etmenin ne olduğunu bilmiyolar
sana tavsiyem ilaç vermeyen bi psikoloğa giderek yardım al
yemek konusunda aşırı ısrarcı olma bazı zamanlar diş çıkarma hastalık vb. durumlarda çocuklarda iştahsızlıklar oluyo kendi haline bırak yemiyosa ısrar etme yemeği götür 15-20 dakika sonra tekrar dene acıkınca yicektir mutlaka
hepimiz çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi için uğraşırız anneyiz sonuçta,
işlerini onun uyuduğu vakitlerde yap ve ona zaman ayır ki annesiyle sıkı bir bağ kursun
sinirlendiğin zamanlarda bikaç dakikalığına odadan çık, lavaboya git yüzünü yıka vs. sakinleşmeye çalış ve öyle gel
Rabbim yardımcın olsun yeni anne olmanın verdiği ufak sıkıntılar bunlar aşılmayacak şeyler değil

bebeğinle sağlıklı mutlu huzurlu günler geçirmen dileğiyle...
Sizde süper annelerden birisiniz gercekten bebeklerinizi bu kadar sabırla büyüttüyseniz gerçekten tebrikler bende o gün yazdığımdan beri kızıma ilk ve son bağırışım oldu aramızdaki bağımız çok güzel kuvvetli bu yaşadıklarınızıda bana anlatıp örneklendirdiğiniz için çok teşekkürler

Çocuklar emin olun hangi yaşta olurlarsa olsunlar anne babalarının davranışlarını unutmuyorlar. Özellikle 2 yaş dönemini hatırlayabiliyorlar. Bu yüzden kesinlikle çocuklarınıza bağırmayın azarlamayın. Ergen olduğunda özellikle üç yaşa kadar ne yaşarlarsa onu yansıtır diyor bazı uzmanlar. Bizzat şahidim ben de buna. Zaten büyüyecek üniversiteye gidecekler hayata atılıp kendi yollarını çizecekler büyüdüklerinde. Emin olun ki uzun yıllar gibi görünse de bu süreç daha dün gibi gelecek size. Oyüzden onlarla beraber olduğunuz her anı sevgiyle yaşayın. Onları öpün sıkça sevginizi dile getirin. İlerleyen yıllarda bunu çok arayacaksınız. Küçük yaşta anne olan ve anneliği yaşayarak öğrenen biri olarak söylüyorum bunu. Bir evlat emin olun ki kolay büyümüyor. İNSAN yetiştiriyoruz anneler olarak. İNSAN olmalarını sağlamak için SEVGİ, MERHAMET gibi kutsal duyguları aşılamamız gerekir yavrularımıza... Sayfa 11 son yorumunuzu okumama rağmen duygularımı paylaşmak istedim. Allah yardımcımız olsun hepimizin.

X