• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acil yardim

Bu resmi netten buldum bununaynisi sıkınca beyaz bi top cikiyo
bir tür siğil olabilir ama bilindik siğillerden değil.
bunu ben bir tür mantar olarak biliyorum. sıkarsan içinen çıkan sıvı başka yere de bulaştığından orada çıkar
doktorunu muhakkak değiştir.
birde arada kaşınıyor mu ?

ben bu mesleğe çok idealist başladım . ama insanların cehaletine dur diyemiyorum . gelip serum diye tutturanı . komşumda varmış o bu ilacı dedi diyeni . neden dikiş bu kadar uzun sürdü diye tekma atanı , içeri 3 erkek kavga için dalanı daha neler neler ... hepsi ben doğru bildiğim tedaviyi yapmak istediğim için . kimse kusura bakmasın . herkes kendi BİLGİSİ kadar konuşacak . bilmediğinde dinleyecek . doktor BAKKAL değil . ve şu konuda bile anlatılan saçma şeye inananları görünce Pes diyorum . mümkün mü bu ? nasıl inanılır ? dur bi dk bir tek siğil hastalığı yok ya senin ki başka bir şeyse diyen niye çıkmaz? size sabır diliyorum .
siğillerin birçok çeşidi var :)

bir tür siğil olabilir ama bilindik siğillerden değil.
bunu ben bir tür mantar olarak biliyorum. sıkarsan içinen çıkan sıvı başka yere de bulaştığından orada çıkar
doktorunu muhakkak değiştir.
birde arada kaşınıyor mu ?
bu hastalığın tedavisi sıkılması . molluskum kontagiosum ismi. mantarla en ufak bir ilgisi yok . doktoru dinlese bilmeyenleri dinlemese olmuyor mu ? ya da doktoru dinlemeyip bu konuda eğitimi olmayan kimi dinlesin arkadaşım ?

siğillerin birçok çeşidi var :)
canım viral etkenli bir hastalık . bu hastalıkta dondurarak yok etme de uygulanabilir ama en etkili çözüm sıkılması . tüm dünyada böyle bu . en sonunda hafid pigmentasyon bırakıp yok olur . tariflediği olay da bu hastalık. doktor da tedaviyi söylemiş .

Siğil tedavisi diye google amcada bir aratin. Elbet sonuç çıkar.

O doktor da muhtemel savdı başından ya da sen bizi trolluyosun karar veremedim şuan.

bu hastalığın tedavisi sıkılması . molluskum kontagiosum ismi. mantarla en ufak bir ilgisi yok . doktoru dinlese bilmeyenleri dinlemese olmuyor mu ? ya da doktoru dinlemeyip bu konuda eğitimi olmayan kimi dinlesin arkadaşım ?
elbette doktr. dinlesin ama bu gittiği dokt. değil ...

elbette doktr. dinlesin ama bu gittiği dokt. değil ...
bu arkadaşın tariflediği şey çok net ve tedavi de doğru olduğuna göre bence gerçekten doktora gitti . ama bu hastalık böyle . arayın biraz tüm dünyada aybı yöntemler uygulanır . içindeki beyazımsı diye tariflediği kısmı sürekli tamamen sıkıp boşaltması gerekiyor.

canım viral etkenli bir hastalık . bu hastalıkta dondurarak yok etme de uygulanabilir ama en etkili çözüm sıkılması . tüm dünyada böyle bu . en sonunda hafid pigmentasyon bırakıp yok olur . tariflediği olay da bu hastalık. doktor da tedaviyi söylemiş .
peki...

Siğil tedavisi diye google amcada bir aratin. Elbet sonuç çıkar.

O doktor da muhtemel savdı başından ya da sen bizi trolluyosun karar veremedim şuan.
doktor başından neden savsın ? hastalığı siğil değil molluskum . en etkili tedavisi de sıkılıp boşaltılması ....

doktor başından neden savsın ? hastalığı siğil değil molluskum . en etkili tedavisi de sıkıl boşaltılması ....

Pekala :)
Koni sahibi siğil dediği için dedik. Siğil sıkılmaz zira.
Molloskum olduğunu doktor söyleseymiş sanırım konu sahibesi burada adını yazardi.

Daha etkili bir yöntemi elbet vardır. Sıkıldığında etrafına bulaşmıyor mu.
Sıktıkça daha da çoğalmış.

Molloskum olduğunu doktor söyleseymiş sanırım konu sahibesi burada adını yazardi.

malesef yok . ben doktorun siğil dediğini sanmıyorum yorumlarından anlaşılıyor . o siğil diye gitmiş devamını dinlememiş . eminim söylemiştir . hatta hemen geçmeyeceğini de söylemiştir . bu hastalıkta dondurarak tedavi yapılsa süreç uzuyor . hastalığın şimdilik en etkili tedavisi bu . etken viral . bir süre sonra tamamen kendisi geçiyor . hafif izler bırakıyor. ayrıca sıkmaması daha kötü olur . sıktıkça bulaştığı için çoğalmıyor .

elbet vardır yazmışsınız siz biliyorsunuz sanırım ? duymak isterim neymiş .

yaklasik 4 ay once sigil olusmaya basladi ve git gide cogaliyolar doktora gittim sık dedi sıkıyorum tekrar tekrar cikiyo resmen alt ust bacagim sigil tarlasina dondu ve en kotusu bu sigiller ozel bolgemin yakinlarina dogru gitmeye basladi acaba biraz daha ilerisi e giderse genital sigil mi olur lutfen yardim edin gercekten psikolojim alt ust olmus durumda ve bu sigiller nasil gecer bi bilginiz var mi?

malesef yok . ben doktorun siğil dediğini sanmıyorum yorumlarından anlaşılıyor . o siğil diye gitmiş devamını dinlememiş . eminim söylemiştir . hatta hemen geçmeyeceğini de söylemiştir . bu hastalıkta dondurarak tedavi yapılsa süreç uzuyor . hastalığın şimdilik en etkili tedavisi bu . etken viral . bir süre sonra tamamen kendisi geçiyor . hafif izler bırakıyor. ayrıca sıkmaması daha kötü olur . sıktıkça bulaştığı için çoğalmıyor .

Konu sahibi yukarıda olanı yazmış.
Sıkıyorum tekrar çıkıyor.
Etkili bir yöntem demek sıktıkça tekrar çıkıyorsa en azından tekrar çıkmasını engellemek için başka bir yol bulmak demek.

Gece gece bu sinir nerden geliyor anlamadım.

"Kriyoterapi yani dondurma tedavisi etkilidir. 3-4 haftalık aralarla tekrarı gerekir. Koyu renk tenlilerde beyaz lekelere neden olabilir. Küretaj etkili bir yöntemdir. Molluskum içeriğinin pens veya forseps ile sıkılması kolay bir yöntemdir. Ancak enfekte materyalin deri altına kaçması apseye neden olabilir. Elekrokoterizasyon, yani yakma tedavisi de nedbeye yol açmadan uygulanması gereken bir yöntemdir. Lazer yine bir tedavi seçeneğidir. Tüm bu yöntemlerin çocukta uygulanması zordur. Topikal anestezi, lokal anestezi, bazen genel anestezi altında tedavi uygulanır. Lokal eritici, destrüktif ilaçlar, antiviral ilaçlar tedavi seçeneğidir. "

Diğer yöntemler buymuş.
Koni sahibi kendine uygun olanı seçer artik.

Etkili bir yöntem demek sıktıkça tekrar çıkıyorsa en azından tekrar çıkmasını engellemek için başka bir yol bulmak demek.

"Kriyoterapi yani dondurma tedavisi etkilidir. 3-4 haftalık aralarla tekrarı gerekir. Koyu renk tenlilerde beyaz lekelere neden olabilir. Küretaj etkili bir yöntemdir. Molluskum içeriğinin pens veya forseps ile sıkılması kolay bir yöntemdir. Ancak enfekte materyalin deri altına kaçması apseye neden olabilir. Elekrokoterizasyon, yani yakma tedavisi de nedbeye yol açmadan uygulanması gereken bir yöntemdir. Lazer yine bir tedavi seçeneğidir. Tüm bu yöntemlerin çocukta uygulanması zordur. Topikal anestezi, lokal anestezi, bazen genel anestezi altında tedavi uygulanır. Lokal eritici, destrüktif ilaçlar, antiviral ilaçlar tedavi seçeneğidir. "

Diğer yöntemler buymuş.
sinirli değilim sizin bu ben bilirim olayınız nerden çıktı ? şimdi tek tek üşenmeden açıklayayım . öncelikle googledan kopyala yapıştırla olmuyor bu işler . ben tam aksini yazam bir sürü sayfa gösteririm size . yani neymiş google bilgi çöplüğü olabiliyormuş . üşenmeden açıklıyorum kriyoterapi yapılınca ilk olarak ağrı olur 2. olarAk da bulaş engellenemez . yani boşuna fazladan ağrı çekilmiş olunur . kriyoterapi yapılınca virüsün derine inmesi de cabası . bu yüzden en etkili yöntem bu değildir . küretaj dediğiniz ne demek ? sıkma işleminin kazınarak yapılması . yani yine derine doğru virüsü yayma riski olan bir yöntem . elekteokoterizasyon yakma demek bu da iz demek . hem de diğer yere bulaşı engelleyen bir çözüm değil . daha fazla iz neden seçilsin ki ? lazer çoğu merkezde yok . burda bahsedilen lazer için konuşuyorum . lazerle yine yakma yapılır yukardaki saydığım nedenlerden yine tercih edilmez . ben başka yöntemler içinde en etkilisi o dedim ve evet lafımın arkasındayım . okudum bilgi sahibiyim o yüzden konuşuyorum . işte yukarda bahsettiğim durduramadığım durum bu . nolur işi ehline bıraksak da her konuyu bilmesek ? çok mu zor fikrin olmadan yorum yapmamak? internete yazıp çıkanı okuyunca mı oluyor ? yapmayın nolur .

Diğer yöntemler buymuş.
diğer yöntemlerde tekrar çıkmadığını kim söyledi ayrıca ? sizin kendi yorumunuz kanun herhalde ?

Ben doktora gitmeden once zaten cok korktum aadini bile bilmiyodum doktor bana sigil dedi bende cok sairdim bildigim sigillerden farkli cunku fakat baska bisey soylemedi krem falanda yazmadi sadece sık dedi

Ben doktora gitmeden once zaten cok korktum aadini bile bilmiyodum doktor bana sigil dedi bende cok sairdim bildigim sigillerden farkli cunku fakat baska bisey soylemedi krem falanda yazmadi sadece sık dedi
evet yapman gereken geciktirmeden sıkmak . yukarda konuştuk bir oku istersen

Back
X