Dayimdan bananemi ailem o benim hanfendi fikir almaya çalışıyorum neden bu kadar katisinizmehrinizede nikahınızada zihniyetinizede bilmiyorum
Ya dayından sanane bir adam evlenecek eşiyle mal paylaşımı yiğenine dert olacak
Hiç işte siz devam edin konuyu takipteyimDayimdan bananemi ailem o benim hanfendi fikir almaya çalışıyorum neden bu kadar katisiniz
Allah herkesin yardımcısı olsun biz istemiyoruz boşanmalarını bir yuva kolay kurulmuyor teşekkür ederimYorumumu içimde tutacam.
Allah yengenize yardimci olsun.
Biz eşyada değiliz aile durumları kötü ve yengemiz bebeği istemiyor intihar edip öldürmeye çalıştı biz eşyaları verip istedikleri ücreti ödemek istiyoruz bir yandanda bebeğin büyüme ortamanı düşünüyoruz yanlş anlaşılmak istemiyorumBir evlilik bitiyor. Ortada doğmamış bir sabi var siz 2-3 altınla, buzdolabının derdine mi düştünüz? Alacak tabi.. O evliliğe hiç mi emeği geçmedi kadının... Kendisi için değilse bile doğacak yavru için alınan satılan herşeyde hakkı var.
Ama yazdiklarinizdan anlasilan oyle degil.Allah herkesin yardımcısı olsun biz istemiyoruz boşanmalarını bir yuva kolay kurulmuyor teşekkür ederim
Yanlş cümleler kurduğum için özür dilerim biz eşyada değiliz eşya önemli değil bebeğin ev ortamanı düşünüyor yani dayımAma yazdiklarinizdan anlasilan oyle degil.
Bosanmalarini istemiyor olabilirsiniz ancak sanki herhangi mehir, para, esya vs. vermek istenmiyor gibi anlasiliyor.
Bu sebeple yorum yapmamistim bende.
Oncelikle yengenizi dusunmelisiniz, bebek onun karninda.Yanlş cümleler kurduğum için özür dilerim biz eşyada değiliz eşya önemli değil bebeğin ev ortamanı düşünüyor yani dayım
Çok haklısınız bitmesini biz istemiyoruz 1 yıl bile olmadı henüz yardımcı olmaya çalışıyor ailem ama yengemizin anne babası ayrı olduğu için babası ilgilenmiyor, annesi fazla yapıcı değil anında bitirme yoluna giriliyor 2 aylk nikahlari varken yengem kaçtı evden, bebeği istemiyor malesef dayım istediği için aldırma gibi bir şey söz konusu olmadı 8 aylık şu anda bebek bu gün kavgadan sonra hastaneye gidip alın bu bebeği demiş anneanneme bir kaç kez şiddet uyguladı biz göz ardı ettik fakat artk duruk çıkılmaz hal aldıOncelikle yengenizi dusunmelisiniz, bebek onun karninda.
Dayin ve yengen bebegi istiyorlar mi? Ne kadarlik hamile? Gecinememe sebepleri maddi mi? Calisiyorlar mi?
Sizden baska yardimci olacak kimseleri yok mu? Yol gosteren tecrubeleri aile buyukleri falan.
Tamam aile kolay kurulmuyor ama bitme noktasina da kola gelinmiyor.
Tabi ki alır. Mehiri onun dini hakkıdır ayrıca korkmuyor musunuz? Hem mehiri alır hem de evlilikten sonra alınan herşeyin yarısını, hem çocuğuna nafaka, doğum masrafları, hamilelik masrafları, hepsi de hakkı. Dayınızın zaten o mehiri verip öyle evlenmesi lazımdı, kadın borçlanmasını kabul etmiş, borçlu dayınız bir de vermek istemiyor yani. Daha çalışmıyorsa çocuktan başka kendine nafaka da alır, kusurlu dayınız çıkarsa maddi manevi tazminat da alır ama bu son ikisi kusurun kime verildiğine bağlı. Bizim kadınlarımız saflık edip ben bir şey istemem demese bir sürü hakları var...Dayımın eşi hamile ve geçinemiyorlar evlilikleri zaten çok olaylı oldu ve boşanıcam diye dayıma mesaj çekmiş.. evlenirkende dini nikah yapılırken mihir bedeli olarak 5 cumhuriyet 3 bilezik istemiş fakat dayımn durumu olmadığı için yapamadı dini nikah olurken bir kağıt imzalanmş bosanirken bunu hak iddia edebilirmi kız hiç bir sey almadı eve evdeki eşyaları alabilirmi ??? Şimdiden teşekkürler
Evliligi yuruten bireylerden biri evliligin bitmesini istiyorsa bitmis demektir.Çok haklısınız bitmesini biz istemiyoruz 1 yıl bile olmadı henüz yardımcı olmaya çalışıyor ailem ama yengemizin anne babası ayrı olduğu için babası ilgilenmiyor, annesi fazla yapıcı değil anında bitirme yoluna giriliyor 2 aylk nikahlari varken yengem kaçtı evden, bebeği istemiyor malesef dayım istediği için aldırma gibi bir şey söz konusu olmadı 8 aylık şu anda bebek bu gün kavgadan sonra hastaneye gidip alın bu bebeği demiş anneanneme bir kaç kez şiddet uyguladı biz göz ardı ettik fakat artk duruk çıkılmaz hal aldı
Boşanmalarını istemiyorsunuz diye, hiç bir şey vermeyiz, dımdızlak kalırsın ortada, aç kalırsın bu halinle, deyip boşanmaktan vazgeçirmeye çalışıyorsunuz değil mi? İnsallah biraz zeki biraz da cevvaldir yengeniz.Allah herkesin yardımcısı olsun biz istemiyoruz boşanmalarını bir yuva kolay kurulmuyor teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?