acil

meryun

Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2017
44
2
6
30
bayanlar bir sorum var benim kizim 3 aylik ve tek meme emiyo bana kalsa sütüm de yetmiyo ve bugun aptamil mamaya basladim ama memeyide kesmicem acaba gunde kac öğün mama versem birde kac ml versem aranizda bu konu hakkinda bilgi edinen varmi

Sütünüzün yetmediğine kafanıza göre karar veremezsiniz. Herhangi bi belirti var mı? En basitinden rutin kontrollerde doktor söylüyo yeterli gelip gelmediğini. Aldığı kilodan belli ediyo.

Bence doktora danışmadan mama vermeyin

aslinda kendim karar vermedim kizim 3 gundur kabiz gbiydi ve ben gazi ve kabizligi die tuvalete cikamiyo dusunuyoken kendi cocuk doktoruna goturunce aslinda gazdan dolayi degil besin azligi olabilceginden tuvalete cikamadigini ve istersem aptamil mamaya baslayabilcegimden bahsetti

Doktora goturun de kilo alimina baksinlar. Kilo alimi bebeklerde cok cok onemli.
Az emiyorsa susuz kalabilir bu da hayati tehlike olusturur. Cok mama verirseniz obez yaparsaniz bebisi.
O yuzden kafaya gore soylemek dogru degil ama doktora goturene kadar gunde 3/4 kez 10'ar cc verebilirsiniz.
Mamayi 30 cc'ye bir olcek olarak hazirlayin. Emzdirdikten sonra 10 cc mama verin. Mutlaka emzirdikten sonra verin, aliyorsa doymamistir ama almiyorsa mamayi sutunuzle doymustur zaten.

p
peki bebisin kilo alimi nasil?
cunku benim kizim da sadece anne sutu alirken kabiz olmustu. ama doktoru anne sutu alan bebek kabiz olmaz yalanci kabiz diyoruz buna dedi. kilosuna bakalim eger dusus ya da az kilo alimi soz konusuysa yetersiz beslenme diyebiliriz demisti. ama kilosu normaldi. 5 gun sonra kakasini yapti.
birde cisini takip edin.

bir de aptamil benim kizomda gaz yapmisti hipp organic combiotic mamayi tavsiye ederim hazmi kolay gaz yapmiyor.

Tek memeyi emmesi bence düsündürücü. Boynunda omuzunda bi tutukluk agri olabilir. Doktora danistiniz mi?

Kilo alimi onemli ,
Tek memeyi emiyorsa diger memede bir tikaniklik olabilir ,
Siz emzirin ustune mama verin ,
Mumkunse emmedigi memeyi ve digerini bi sagin bakalim sut geliyor mu ne kadar geliyor

ilk etapta o emmedigi memede baya sut vardi sagiyodum makineyle ama emmedigi icin zamanla azaldi ee bu sefer tek memeye kaldi ilk ayda gittigimizde kilo alarak bir kilo almisti ama ikinci ayda kontrolde yarim kilo almisti ve tekrarar gittik dun yine yarim kilo aldi ve tuvalete cikamiyodu 3 gundur mecbur bugun mama verdim cocuk acti mamayi verdikten sonra sanki keyfide yerine geldi yada klasik annelik duygusuda olabilir bilmiyorum ama memeyi verirken mamayida gunde kackez versem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…