Merhaba eğer kilo verememe bir durum varsa tekrar bir tahlil yaptırın özellikle de TSH dediğimiz Tiroid hormonuna baksınlar çünkü bu hormon kilo vermeyi zorlaştırır ama dönem dönem vücut bazen ara verir kilo vermeyi sadece durmaya başlar. Bende diyetisyenle 5 kilo anca verebildim 64 kiloyum boyuma göre fazla 10 kilo fazlam var şuan. Fakat tiroid hastasıyım o yüzden metabolizmam da farklı çalışıyor. İlaçlarla kontrol altına alınabilir bir durum. Diyet yapamıyorum diyorsanız eğer en etkili yöntem şeker ve hamuru ve gluteni bırakmak yani kepekli ekmek bile ağzınıza sürmeyin akşam 6 dan sonra ağzınıza bir fındık bile atmayın çay kahve için bol sıvı tüketin. Bazen yediklerimiz tartıya çok farklı yansıyor örneğin akşamdan bir tatlı yediniz, orda bir iki kilo artış var ama aslında o kilo artışı olmuyor aslında bedenimiz tuzlu ve tatlı yiyeceklerden ödem tutuyor aşırı su tutmaya başlıyor bedenimiz. Bunu da ancak belli saatlerde artık yeme Faslı’nı kapatmakla kontrol altına alabiliriz bol su ve sıvı tüketerek ödem atıcı en güzle şey ananastır ananasın kabuğundan çay yapın kaynatın meyvesini yemeyin çocuklara verin

şekerli çünkü yeşil çay için gün içinde tarçınlı Türk kahvesi yapın günde 2 fincan erken saatlerde tüketin aslında bu saydıklarım daha çok diyete doğru gidiyor ama bu şekilde gerçekten insan kontrol altına alabiliyor zaten insülin direnci de düşüyor zamanla benim yüksektir mesela kiloluyum hafif strese girmeyin oda insanı gerçekten şişirir ve yeme bozukluğu oluyor sonradan. Ben yıllarca veremedim kilo sonra aman boşver diyip yemekle kendimi mutlu ederdim.