Tuvalet Eğitimi ACİLL 20 aylık oğluma tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

cemed

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2012
78
4
118
İzmir
merhaba arkadaşlar ben oğluma tuvalet eğitimine bugün başlamayı düşünüyorum.açıkçası gündüzleri sıkıntı olmaz benim için ama gece eğitiminden korkuyorum.1 hafta veya 10 gün kadar geceleri altını bezlesem en azından bu duruma 10 gün içinde biraz alışır yine kaçırıcaktır eminim ama artık bez bağlanmadığını falan anlar 10 gün sonrada geceleride açmaya başlıyım diyorum acaba yanlışmı düşünüyorum sizce nasıl yapmalıyım özelliklede tecrübeli annelerden tuvalet eğitimini adım adım benimle paylaşırsanız çok sevinirim

Merhaba benim oğlumda 20 aylık oldu. bende dün başladım tuvalet eğitimine. İlk gün bezi hiç bağlamadım. Saat başı tuvalete gittik. suyla oynarken yaptı. Gecede altını bağlamadım ama yatağa hasta bezlerinden serdim. Gece 1 kere kaldırdım kıyameti kopardı. Birde benim oğlum pev hastası. ayağında ortez var. ortezide çıkardım yok olmadı. sabah 8de emmeye kalktı altına yapmış. ama gece hiç yapmadı. sonra 1 saat sonra götürdüm yapmadı. bisikletine binerken yine yapmış. bu arada aralarda soruyorum oğlum tuvalete gidelimmi hayır, külot giyelim hayır, bez bağlayalım hayır, piyama giyelim hayır, sadece atletle durmak istiyor. bugün tekrar bez bağladım. üşüyüp hasta olcak diye korktum malum havalar biraz soğuk gidiyor. Ama dün çok hırçındı. Sürekli ağladı. hiçbirşeyden memnun değildi. Kötümü yaptım bilmiyorum ama ben beze tekrar döndüm. Havalar ısınınca tekrar denicem.Ben lazımlık ve klozet aparatı almadım. eski düzen başladım. İlk denemede başarılı olamadım Umarım siz başarılı olursunuz.

benim bu gün 3. günüm ama çok iyi gidiyoruz
bende aynı senin gibi yaptım sabahtan altını açtım sık sık tuvalete götürüyorum suyla oynarken yapıyo tek sorunumuz bazen kendini çiş yaparken görünce ağlıyo ama oyuna dalarsa görmüyo sıkıntı yaşamıyoruz bütün gün öyle yaptık akşam ben bişey demedim oğluma ama o elimi tutup beni tuvalete götürdü girdik meğer çişi gelmiş onun içinmiş bende oyun oynıycak sanmıştım çok sevindim.oğlum 20 aylık ama konuşmuyor yani çişinin geldiğini falan söylemesede hareketleriyle anlatıyor çok şükür kolay alıştı ama 3 saatlik öğle uykusunda yapmıyoda gece bağlamayınca 1 saat içinde yapıyo bi süre daha altını bağlıycam gündüze iyice alışsın gecede kaldırmaya başlıycam artık.ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.

Back
X