ACİLL - Haciz yoluyla yapilacak takipte ödeme emri

emreaydinfan

Guru
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2009
570
23
318
33
Ankara
Kizlar nolursunuz yardim edin. Kpss kursuma son taksidim kalmisti 70 tl. Odeme surem gecmisti evet ama 70 tl icin evime kambiyo senetlerine ozgu haciz yoluyla yapilacak takipte odeme emri diye bir kagit gondermisler. Bu olaylardan hic anlamiyorum. Bu ne demek oluyor? Nolur yardim edin dersaneye gidip ucreti yatirsam halledilir mi? Kagitta bir hesap numarasina yatirmamdan bahsediyor

dershaneyi arayın bi..
bu kadar kücük mebla için buda neyin nesi de...
belki hemen ödemen mümkündür...

cnm acıl kursu ara ben ıcra takıpcısı olarak calısmıstım muhtemelen daha ıcra dosyan acılmamıstır sadece uyarı gonderılmıstır kurus ara eger daha avukatlık olmadıysan yatır cunkı avukatlık olursan 70 tl sana 300-500 tl arası bı rakama donusur

Aradim muhasebe ogle arasindaymis. Avukatlik dugumu nasil anlicam canim kagitta 10 gun icinde su hesaba yatirin diyor ama yukarida 3 avukat ismi yaziyor

Bahsettiğiniz evrakı yanlızca icra dairesi gönderebilir. eğer bir avukat bunu doldurup size gönderiyor ise suç olması gerekir..Anlatımınızdan gelen yazı icra dairesinden değilde avukattan çıkmış gibi..
Parayı nereye yatırdığınızda önemli ama senediniz varsa gidip geri alın mutlaka..

Kartin sol ust kisminda Ankara İcra Mudurlugu/icra dairesi yaziyor

Kaçıncı icra olduğu ve dosya numarasıda yazıyormu ??

Evet ikisi de yaziyor. Son senedimi de gondermisler belgeyle birlikte(asli gibidir seklinde)

cnm dosya ısleme konulmamıssa masraflar eklenmez acıl ulas ne negılmıs ogren ve hemen yatır

Evet ikisi de yaziyor. Son senedimi de gondermisler belgeyle birlikte(asli gibidir seklinde)

o zaman üzgünüm canım icraya verilmişsiniz. İcra dairesini arayıp son borç miktarınızı öğrenin ve belirtilen hesap numarasına yatırabilirsiniz.. Ancak yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi 70 TL size 250 TL ye falan patlayabiliri...

Aradim muhasebe ogle arasindaymis. Avukatlik dugumu nasil anlicam canim kagitta 10 gun icinde su hesaba yatirin diyor ama yukarida 3 avukat ismi yaziyor
muhtemelen onlar kursun anlasmalı oldugu avukat ısımlerıdır kurs sıze ıkaz ıcın gondermıstır ogleden sonra ara bakalım

İnanmiyorum ya 70 tl icin. 5 kurusum yok napicam bilmiyorum

cnm ıcraya sana bıldırı yapmadan vermelerı yasal degıl eger ıcraya verılmıssen sıkayet et bence ayrıca ıcraya verılmıssen dosya masrafı av. masrafı eklenmemısse bır sekılde bul yatır şayet masraflar faızler eklenmısse ıcraya gıt 4 taksıt yapıyorlar

Uyarı amaçlı böyle bir evrak düzenleyip göndermezler.
İcra takibi başlatmışlar demek ki. Bu durumda borcun üstüne masraf ve faiz de eklenir, o şekilde kapatabilirsiniz borcu.
Ayrıca gönderilen evrakta borç miktarı yazması gerekir, yazmıyor mu?

geçmiş olsun
arkadaşların dediği gibi icra kanalından ödeme yapabirisin artık
kurs elden tahsilat almaz

2 3 misli kadar ödemen gerecektir

70.00 tl asıl alacak
2.14 tl faiz
0.21 komisyon
72.35 tl tutarındaki toplam alacagın icra gideri, vek. ücr. ve takip tarihinden itibaren asıl alacak üzerinden işleyecek faiz ile tahsili emridir yazıyor.

geçmiş olsun
arkadaşların dediği gibi icra kanalından ödeme yapabirisin artık
kurs elden tahsilat almaz

2 3 misli kadar ödemen gerecektir

Hepinize cok cok tesekkur ederim. Avukatla gorustum 170 tl odemem gerekiyormus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…