Bebek Beslenmesi Acill yardimm

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Prens annesi

Başlangıç:72 Hedef :55 Güncel: 69.1
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2016
333
552
18
29
Bebegim suan 2 ay 1 haftalik 3 gundur kakasini yapmiyor bu 2. Ye basimiza geliyor ilkinde lavma yaptilar onuda yaptirmak istemiyorum surekli.
Sutumde yetmiyo mama vermek zorunda kaliyorum
Ne yaptiysam artmadi sutum :/
Boza denedim
Serbet denedim
Lactamil iciyorum
Dere otu yiyorum
3 litre su iciyorum
Bulgur yiyorum
Rezene iciyorum
Emzirdikten sonra sagiyorum bide vucut cok sut uretsin diye
Nafile :/ bildiginiz baska bi cozum var mi ?

Humananin still tea diye sut arttirici cayi var canim bide onu dene ben cok faydasini gordum iki cocugumdada dogum yapar yapmaz icmeye basladim simdi yine aldim hastaneye goturecegim

Sende de kabızlık sorunu varsa bebeğine geçer, sende zeytin yağı iç, bol bol salata ye,çorba yoğurt ye, yoğurt bağırsaklarını düzenler.
Bebeğinin poposunun uçuna yağ sür,iki aylık olduğu için yüz üstü yatır gündüzleri, hem gazı çıkar hemde rahat yapar .

Denicem kesinlikle insallah ise yarar bunlar .
3. Cocugunuz mu yoksa :)
Her bebekte aynı olmuyor malesef. Normalde sonraki bebeklerde daha çok olur süt derler ama değişiyor demekki. Bebeğin çok küçük muhtemelen süt yetmediği için veya mama kullanıyorsan mama ona iyi gelmemiştir. Markasını değiştir. Bir de zeytin yağı günde bir çay kaşığı verebilirsin demişti bizim doktorumuz. Bu arada günde kaç bez değiştiriyorsun yani idrarini az mı çok mu yapıyor. Uyku düzeni nasıl. Gece uyuyor mu mesela.

Onu duydum ama bulamadim yapamamasina doktor bisey demiyomu
Benim oğlumda bir hafta boyunca yapamadı doktoru çok sıkıntı çekmiyorsa dokunmayın , fitil lavman bağırsaklaeı tembelleştirir tek başına yapmasına yardımcı olmaz dedi. Son çare olarak zeytinyağı sürülmüş bir kulak çubuğuna hafif hafi poposunun kenarlarına uyarı yaparak kakasını yaptırabilirsin dedi birkez de gösterdi inan bana anında yaptı çocuk kakasını herzaman yapmayın ama sıkıntılandığında yaparsanız sonuç olumlu oluyor.

Zaten sort ustu uyumuyor uyku yastigi aldim bogulma onleyici yuz ustu yatiriyorum dr danistim gece kusma istimaline kardi kontrolde ol dedi oksurse uyaniyorum zaten :) yagi denedim poposuna surmeyi bide bebegime icir dimim oyle dediler . Hic yogyrt yemiyorum aslinda cok haklisiniz varya :/
Sende de kabızlık sorunu varsa bebeğine geçer, sende zeytin yağı iç, bol bol salata ye,çorba yoğurt ye, yoğurt bağırsaklarını düzenler.
Bebeğinin poposunun uçuna yağ sür,iki aylık olduğu için yüz üstü yatır gündüzleri, hem gazı çıkar hemde rahat yapar .

Her bebekte aynı olmuyor malesef. Normalde sonraki bebeklerde daha çok olur süt derler ama değişiyor demekki. Bebeğin çok küçük muhtemelen süt yetmediği için veya mama kullanıyorsan mama ona iyi gelmemiştir. Markasını değiştir. Bir de zeytin yağı günde bir çay kaşığı verebilirsin demişti bizim doktorumuz. Bu arada günde kaç bez değiştiriyorsun yani idrarini az mı çok mu yapıyor. Uyku düzeni nasıl. Gece uyuyor mu mesela.
Zeytin yagi iciriyorum gunde 4-5 bezi buluyor cok idrar yapiyo aptamil kullaniyorum arastirdim en iyisi bu geldi bana gore bide aptamilin laktozsuzu varmis kabiz bebekler icin onu denicem gunduzleri cok uyumuyo ama duzenli bi gece uykusu var

Benim oğlumda bir hafta boyunca yapamadı doktoru çok sıkıntı çekmiyorsa dokunmayın , fitil lavman bağırsaklaeı tembelleştirir tek başına yapmasına yardımcı olmaz dedi. Son çare olarak zeytinyağı sürülmüş bir kulak çubuğuna hafif hafi poposunun kenarlarına uyarı yaparak kakasını yaptırabilirsin dedi birkez de gösterdi inan bana anında yaptı çocuk kakasını herzaman yapmayın ama sıkıntılandığında yaparsanız sonuç olumlu oluyor.

Kulak cubugunu denedim askinda ama ben yapamadam heraldeise yaramadi :/

Doktorumdan cok memnun degilim ilac manygi bi adam surekli cocuga ilac veriyo sonra esimle ben tartisiyorum ilaclari kullnmayinca daha 2 aylik cocuga bagirsak duzanlayici verdi 2 defa lavma yapti ve surekli her sıkıntımızda fitil veriyo anlamadim ben onu yaa daha 2 bucuk ay oldu dolap ilac doluu :/

Zeytin yagi iciriyorum gunde 4-5 bezi buluyor cok idrar yapiyo aptamil kullaniyorum arastirdim en iyisi bu geldi bana gore bide aptamilin laktozsuzu varmis kabiz bebekler icin onu denicem gunduzleri cok uyumuyo ama duzenli bi gece uykusu var
O zaman doyuyor gibi gözüküyor. Bana fikrimi sorarsan mamayı değiştir. Her bebekte aynı etkiyi yapmıyor çünkü. Deneyebilirsen hipp önerebilirim. Ben uzun süre kullandım kabızlık sorunu olmadı. Doktoruna da sorabilirsin

Mama degistiriken ne yapmak gerek birden obur mamaya gecsem bi zarari olur mu yavas yavas bi ondan bi ondan mi yapmam lazim :/ bide benim sutum yetmiyo bebegime ek gidaya en erken nezaman baslanir ki

Bebegim suan 2 ay 1 haftalik 3 gundur kakasini yapmiyor bu 2. Ye basimiza geliyor ilkinde lavma yaptilar onuda yaptirmak istemiyorum surekli.
Boza denedim
Serbet denedim
Lactamil iciyorum
Dere otu yiyorum
3 litre su iciyorum
Bulgur yiyorum
Rezene iciyorum
Bn bol bol su icerdm dediklerini bnde yaptm mercimek corbasi fayda ediyodu bana bn acik cay ve biskuvi yerdm deli gibi sutum olurdu hic bise yemesem bile su cok guzel sut yapiyodu ayrica badem de yiyebilirsin

Mama degistiriken ne yapmak gerek birden obur mamaya gecsem bi zarari olur mu yavas yavas bi ondan bi ondan mi yapmam lazim :/ bide benim sutum yetmiyo bebegime ek gidaya en erken nezaman baslanir ki
Zarari degilde tadi farkli gelip istemeyebilir hangi markayi kullaniyosn suan yeni mamaya birkac defa denedikten snra alisir daha cok emzirmeye bak yinede mamaya alismasn bu kadar anne sutu kadar faydali hic bise yok stresten uzak dur canin skldgi zaman sutun azalabilir bazi annelerin boyle olur yinede sutun yetmiyo ve doymuyosa yapcak bise yok mamaya devam o zaman 6.ayda baslarsn ek gidaya bu konuda dr sana gerekli bilgileri verecektr cocuk buyutmek gercekten sabır gerektiriyo hepimiz neler yasiyoruz bu melekleri buyutrken Allah sana sabır bebisinide sifa versin kakasini yapsn kuzucuk :))

Boza denedim
Serbet denedim
Lactamil iciyorum
Dere otu yiyorum
3 litre su iciyorum
Bulgur yiyorum
Rezene iciyorum
Merhaba canim benim oglim 6. Aya girdik. Kabizlik ve refluden cok cektik. Benimde sutum az . Ne yaparsan yap artmiyor. Sut Fiziksel hormonal birsey. Psikolojik le yemekle falan ilggisi yok. Sutu olana hersey yariyor. Senin benim gibi olanlar surekli birseyler yemek zorundaki artsin diye. Sut lahana ve galactago damla sutumu biraz arttirdi. Ama doldurup tasirmadi. Sutu sicaga yakin ilik iciyordum. Benim bebegimde mama agirlikli beslendi. Cok mama degistirme ben bir kac tane degistirdim kabizligi ayni. Tekrar Aptamile donduk. Z. Yagli pamuklu cubugu yedikten bes on dkika sonra yapiyordum. Basi yuksekte. Bagirsaklara baski yapiyordu mide o zaman daha rahat cikiyordu. Yagla arada elinle popoyu yanlardan sikistir iceri akar z. Yagi. Bir cay kasigi z. Yagi iciriyordum. Bazem maydanozun sapini z. Yagina batirip makat tan iceri cok az sokuyordum. Hic biri ise yaramazsa ve ikinip ikinip agliyorsa mamayi yiyemediginde yerken kusuyordu karin şiş fitil atiyordum. Dort bes kere atmisimdir. Sonucta cikmazsa kendileri koca lavmani sokuyor. Su ver mutlaka aç karnina karnina masaj yapmayi unutma

Ben direk gecttim. Kimi kusturdu kimini sevmedi. Bir suru mama cope gitti. Aptamil conformil dedigin mama herhalde sevmedi onu kabizligi devam etti. Her bebek farklidir. Senin bebegine iyi gelebilir. Bazilari yeni mamaya gececekken bir eski bir yeni msma veriyor. 2. Gun yeni mama cogunlukta ve 3. Gun yeni mama verilmesi daha iyi diyor. Aptamil cok gaz yapiyor ama bizim kabizligina iyi geldi gerci diş cikartmaya calisiyor oda rahatlatti

Back
X