Acilll.ikili test sonucum!

Armgnyslpnr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2015
49
29
35
3 gün önce yurt dışına geldim.Türkiye'de yaptırdığım ikili test sonucum böyle.Doktoruma da ulaşamıyorum.Trisomy 21 in 1/338 çıkması inanılmaz tedirgin etti.Yorumlarınızı bekliyorum.

PAPP-A 1.5 mIU/ml
fB-HCG 106 ng/ml
NT 1.77
Trisomy 21 1:338
Yaş riski ( Trisomy 21 ) 1:872
Trisomy 18 / 13 <1:10000
Trisomy 18 / 13

Canim NT ense kalinligidir 2.5 ve uzeri cikarsa kork simdilik ense kalinligi normal gibi ama genelde herkesin 1 civari cikiyor. Yas riski benim 1010da 1 cikmisti seninde 872 cikmis sanirim 30 yas ustusun. Korkacak bisey yok gibi doktoruna danis digerlerini bende anlamadim.

Farklı doktorla görüştüm.Fbhcg yüksek çıktığından bu değerler alınmış muhtemelen 11 haftalık değildin gününden önce yaptın her ultrasonda farklı çıkar dedi.Gercekten de yurt dsına cıkacagım ıcın erken yaptırmıstım testi.Ama 11 haftalığım sanıyordum.Her ultrason cihazının ölçümleri farklı sanırım bilemiyorum.Ense kalınlığı için de gayet normal ama ben o ultrsona güvenmiyorum muhtemelen o da doğru ölçülmedi 4 77 çıkmadığına sevin dedi.Çünkü gerçekten NT ölçümü kabiliyet isteyen ve ultrasona bakar bakmaz NT 1 77 diyen doktorum gibi bastan savma yapılamayacak bir işmiş.Epeyce rahatladım.Başka test yaptırıp kendimi strese sokmayacagım cunku;su degerler bıle ekstra teste ıhtıyac duymayı gerektırmezmıs.Belki aynı durumda olan arkadaslar ıcın acıklayıcı olması adına yazdım.Tesekkur ederim.

X