acılll iŞİMMMMMMMMMMMM

prense_s

'küçüğüm..'
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
726
10
46
Tekirdağ
ARKADASLAR suan kotuyum 1.5senedır a 101 de çalışıyorum bugun toplantı vardı gıttım calısma satıne kadar surdu bıttı evıme geldım ısten aradılar gel calısmaya ee yarıunda ful calıscam gelemem dedım sımdı aradılar yarın başka mağazaya gıtcez oglene kadar orda calıscaz snra kdnı mağazamıza geccez dedıler gelmem dedımmm mudur gelcen dıyoo gıtmek zorundasın dıyoo gelmesen yaz ıstıfanı dedııı delırcem artık zorla ısmden etcekler benı ıssız kalmak ıstemıyorum ama bı günde yaşanılanlara bakın adam sımdı gel dıcek gtmcem cık dıcek mecbr cıkcammm delrcemm artıkk soyle bı durumda var sozlımun babası kayınpederım geçenlerde butun gun ayakta yorlyon ben senı calıstıgım fabrikaya alayım otrarak calıss orda aldığın parayı alcan bıde 3 ayda bı ıkramıyee cumartesı pazar tatıll ıstesen de aldrrım demsttıı bısı dmdım sözlümde askerde böyle hep uzlcanmı cekcenmı dıyooo bırak dıyo gır bbmın ynına dıyoo yenı ıs yenı stress yasamak ıstemyıom ama burada btrını cekıyom blmyommm burdada ızın gunları bellı olmuyoo fln akılll verınnnnn vrmı bnm gıbı yasayan

başkalarının aracılığı ile işe girmeyi tasvıp etmeyen bırı olarak bana bile cazip geldi kayınpeder ile aynı ıs yerı, en azından bır basamak olarak dusunebılır, daha sonra aynı veya ust pozisyonda baska bır fabrıka ıs basvuruları yapabılırsınız.. patron sırketler genelde tanıdık vasıtası ıle ıs alımına sıcak bakabılıyor, şirket politikası bu ıse deneyebılırsınız.....

bu ısın yarınınıda dusunursenız ben calıstıgınız yer tarzı marketlerde hep genc kısılerı goruyorum, yanı bırkac sene sonra zaten calısamayabılırsınız mağazacılıkta....

sıze manevı yıpratma payını saymıyorum bıle, imkanınız varsa degerlendirin derim....

insanlar yaptıklarına değil, yapmadıklarına pişman oluyorya, işte o daha zor.....olmuyorsa ayrıldıgınız ıs yerı veya benzerlerıne yıne gırebılırsınız, ama yenı ısınız tam ıstedıgınız gıbıyse.....iyi dusunun....

ne ıs yapcAgımı bılmyorum ama kendı meslegım uzerıne yapcagımı biilyom afbrika ortamı biraz zoor hep oyle dıyolar ama burda süreklı boyleseyler yasıyorumm ben gırmek ıstemiyorum yenı ıs yenı ınsan tanıı kmseyı tanımıyon onun stresı var ıs stresı varr ama hep gündüz ee 2 gun tatıl 3 ayda bı ekstra para bunları dusünunce cekcegıme burdakı ezıyetı gır dıyommm belkı orada ısım sevmicemm ama enazından saatı bellı haftasonu tatilı bilymryummmm off sozlumun abısıde orda calısıyoo bılmıyorum burada güzel ıs bulmak cok zorr

Son düzenleme:

düzenli çalışma saati ve haftasonu tatılı, bekarkende tabıkı cok onemlı ama ınsan ısını sevıyorsa tölere edebiliyor, ama evlenince aşık olduğun iş bile olsa insan düzenli yasama hasret gıdıyor.evlendiğinde rahatlığını daha net göreceksin.
evet ıse gırıslerın ılk gunü bıraz sıkıcı oluyor ama alısırsınız, hem kayınpederın cevresı vardır, az cok sızı tanıyorlardır, ona görede bır davranıs ayrıcalıgı ıllakı olur.... hıc stres yapmayın alısırsınız...

Türkiye'de yaşıyorsak, Türkçeyi kullanmak zor olmamalı bence..

Konuya cevap: marketlerin kahrı da bir yere kadar çekilir.

Sen markette, biz burda yazını okurken yorulduk. Selim ileri türkçesi beklemiyoruz tabii de biraz daha özenli olsanız?

Sıkıntına gelince; markette çalışmak zor olsa da kayınpederinin gölgesinde çalışmakdan daha evladır diye düşünüyorum. Kendi bulduğun iş, kendi tırnaklarınla kazıyarak bir şeyleri başarmanın hazzı başka hiç bir işde yoktur benim gözümde. Yarın öbür gün kayınpeder herhangi bir sıkıntıda direk söyler bunu, yüzüne vurur.

adam bana başka yere gıtcen calısmaya dıyo gelmesen yaz ıstıfanı dıyo napabılırımkı mecburr yazmaktan baska

Müdür haklı. Herhalde birşey biliyor ki yarın başka yerde olcaz diyor. Böyle gerektiği gibi çalışmayan inatçı işçiyi istemeyecek, kovalayacak tabii. Sanki çok büyük fedakarlık, çok büyük zorluklarmış gibi herşeye mırın kırın ediyorsunuz, çocuk gibi. İnsanlar gecekere kadar fazla mesai yapıyor, bazen ektra günler çalışıyor, eğer gerekliyse. Siz ufak şeyleri bile büyütmüşsünüz. Patronlar esnek çalışan sever, yani ara sıra normal rutinden çıkmak gerekiyorsa problem çıkarmayan, çözüm odaklı işçiyi. Ki haklılar. Kimse sizin kaprisinizle uğraşmax. İşlerine yaramıyorsanız istifanızı verirsiniz, kimseyi meşgul etmezsiniz.

Fabrika meselesine gelince. Evet zordur. Siz zora gelebilen birine benzemiyorsunuz. 3 gün sonra kendiniz kaçarsınız. Orda sizin mızıldanmalarınızı çekmezler. Bence kendinize daha kolay işler bakın.

Bir de yazım kurallarına dikkat ederseniz iyi olur. Okumak zor çünkü, ayrıca burası Türkçe bir forum.

Benim anlamadığım nokta şu, sizin zaten izin ve çalışma günleriniz belli değil mi? Yarın çalışacağınız önceden belliymiş mesela, ha başka bir yerde çalışmışsınız ha kendi şubenizde ne farkeder ki? Kişisel fikrim fabrika işinin mağaza kasiyerliğinden daha kolay olduğu -ikisini de yapmadım gerçi- yani ben olsam geçerdim. Hem maaşı da daha iyiymiş.

Arkadaş koskoca holding işletmiyosun sonuçta çık tabi adamlar resmen keyfi iş yapmış esneklik başka birşey. İş mi yok gir kayınpederinin yanında h.sonu izni mis gibi

mağazacılıkta nereye kadar idare edebileceksin. insanlarla uğraşmakta zor

fabrika zor belki ama işini bilirsin, yemek saatini bilirsin, tatilini bilirsin.

ha şu da var. sözlün askerden ne zaman gelecek? düğün yakın mı? eğer yakın ise evlendikten sonra istifa edersen tazminatını da alabilirsin. hoş daha 1,5 yıllık çalışansın ama akmasa damlar :) nasıl olsa fabrikalara her daim alım yapılıyor. ordan istifa ettikten sonra da fabrikayı düşünebilirsin. evlilikle beraber düzensiz çalışma saatleri olan iş hiççç çekilmez.

hakkında hayırlısı olsun...

Bilirim böyle bir markette çalışmanın zorluğunu çünkü bende 1 yıl boyunca çalıştım. Zaten dayanılacak türden bir iş olsa işe giren çıkan bu kadar fazla olmaz. Kasa kasa meyve sebze taşıdığımı bilirim resmen kas yapmıştım. Ne saati belli ne izin günü. Haftalık izin bazen olmuyor bile. Mağazanın işi çok ağır oluyor. Sayım günü depoda yattığım oldu. Gece birine ikisine kadar sevkiyat kamyonu beklediğimiz o saatten sonra içeri mal aldığımız zamanlar az olmadı. Aynı anda hem kasaya bakıp hem raf düzeltirken az nevrim dönmedi. Üstelik tek kasa çalışırdım. Bir iki saatte en az 300 müşterinin işlemini yapardım. Bunun yanında fatura kesmek iade almak o sırada diğer müşterilerin kaprisleriyle uğraşmak gerçekten çok zordu. Gün geliyordu bir şeyler atıştıramıyorduk bile. Kaç kere ağladığımı bilirim. Ki ben sözde part time çalışandım. Maaşım ve sigortam yarım yatıyordu ama çalışma saatlerim fulldu. En sonunda dayanamayıp ayrıldım.

Bence bir düşün tekliflerini.

Noktalama işaretleri ile küs müsünüz?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

oldukça zor bir iş ayakta insan kahrı patron kahrı
birde fazla mesai ve aşırı çalışma olursa çeklimez
bence değerlendir sana yapılan teklifi

Evet arkadaşlar sonunda ısten çıktım.Bugün kızdım çıktım kısmetse kayınpederımın yanına gırmek ıstıyorum ama o daha bellı degıl olup olmıcagı.haber gelenekadar beklıcektım ama dayanamadım sözlümde ıstemıyodu. artık bende ıstemedıgımı farkettım ve çıktım.Belkı olmıcak ama napayım hıc mutlu degıldım :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…