ACILLL LUTFEN BAKIN

dunyam esinim

ASKKK......
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2014
128
18
Bir bucuk yasindaki kizimda hem ates hemde kusma var sabaha kadar nasil hafiflete bilirim sabah doktira goturucem dogal bı formul felan varmi tesekkurler simdiden

Ateşi için üzerini hafifletin,ılık duş aldırın ve mümkünse ateş düşürücü verin. Kusma için yavaş yavaş yudum yudum su verin. Su kaybı oluşmasın. Birşey yedirmek için ısrar etmeyin. Doktora götürmenizde fayda var. geçmiş olsun

Üzerini açıp, ılık su ıle sılın ıyıce her yerını, buzlu, sırkelı,kolonyalı su dogru bılınen yanlıslarmıs, eskıden sırkelı su bılıyordum ben de.
Gecen aksam esım ıs cıkısı geldı usuyorum dedı ve biraz uyudu, bır kalktı kı yanıyor, atesı bır yukselmıstı, hemen soyup, soguk suyla sıldım ve yıne saracoğlunun bır yazısında okumustum, o tarıfı yaptım bır kac saate atesı dusmustu.
Dur tarıfı yazayım : kök zencefıl ve cubuk tarcını 2 dk.kaynat,10dk.demlensın,süzüp , 1 kasık bal karıstırıp ılık olarak ıcırdım ve cok faydası oldu. Evınızde varsa toz olanlarla da yapabılırsınız, yoksa da aklınızda bulunsun, ates dusurme ve soguk algnlıgı ıcın cok ıyı bır caymıs, bızzat onaylamıs olduk.(kusuyormus bır de bılemedım sımdı)
Su ıcırın ve soyun en ıyısı suan.
Çok gecmıs olsun.

X