acillll fikir istiyorum....!!!

fallinlove

Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2012
51
0
16
Trabzon
kardeşim benden 4 yaş küçük yani 18 yaşında ve biz abla kardeş değilde arkadaş gibiyiz..ama bu durum beni bazen mutlu ediyor bazen size canımı sıkıyor.çünkü kendisi bencil ve bilmişlik huyu var.ve ayrıca sanki ben değilde o benim ablammış gibi çok güzel de hakaret edip küfür edebiliyor..!!ben kavga etmekten ve konu uzatmaktan nefret ederim o yüzden bunlara hiç sesimi çıkarmıyorum.bazen uyarıyorum sadece ama yinede değişmiyor..ne zaman biir konuda doğru olanı söylesem itiraz edip kendini haklı çıkarıp kendi doğrularını bana kabullendirtmeye çalışıyor ve doğru olan ortaya çıkınca sesini çıkaramıyor tabi amaaa bundanda ders almıyor!! üni.sınavlarına hazırlanıyor ve sadece dershaneye gidip geliyor evi otel gibi kullanıyor çok fazla ev işinde yardım etmiyor ve ailemle bunu kabulleniyoruz sonuçta çalışıyor diye ona yardımcı olıyoruz amaaa o kadar çok dağınık biri ki bari kendi pisliklerine sahip çıksınnnn oda yookk gerçekten soğumaya başladım ondan...1kere olsun laf dinlemez kafasına göre giderr....derdi varsa sen onu dinleyeceksin.ama o asla iyi bir dinleyici değillll...!!nasıl tepki göstermeliyimm lütfen tavsiyede bulunun banaaa bu aralar aynı evde yaşıyoruz ama birbirimizin yüzünü doğru dürüst göremiyoruzz...ayrıca bunun sevdiği biri olmasınnnnn...olduğu an herşey o insandan ibaret oluyorr..ve bu aralarda sevdiği biri var tamamen koptukk birbirimizden...

Anlattiklarin cok normal seyler.
Bes parmagin besi bir olmazki .
İnsan böyle seyler yüzünden kardesinden sogarmi hic!

açtım konuyu anlayarak okusanızz..daha iyi anlayacaksınız bu sadece bir kısmı..!!ayrıca nasıl tepki göstermem gekekiyor diye tavsiye istedim sadece..yani onun için ne yapmalıyım diye ??

Su an ergenligin doruk noktalarinda kardesin.
Hos gör.
Birak neyi nasil yapmak/yasamak istiyorsa oyle olsun
Sen kendi hayatina bak.

Uzme kendini.

Kardeşin zor bir yaşta ve sanırım sınava hazırlanıyor.
Bence biraz kendi haline bırakmak lazım.Yani dağınık konusunda filan müdahale etme bence.
Saygıyı korumak için tartışmaya girmemeye çalış.Ters cevap verip kötü konuştuğu zaman söylediğine cevap verme.Sadece onu uyar.
Mesela sanane,sen şöylesin,falan filan diyorsa "benimle düzgün konuş" demekle yetinebilirsin.Devam ederse,sen de aynı şeyi söylemeye devam et.
Veya "seninle tartışmak istemiyorum" diyerek başka odaya gidebilirsin.

her zaman kardesler arasın da boyle kavgalar olmustur olacaktır da :)

cok dert etme canım ,suan 18 yasın da oldugu ıcın ergenlıgın verdıgı

tepkıyle de aykırı asi olabılır .

kardeşin ergenlik zamanını yaşıyor eminim kıralacaktır toparlıyacaktır ... Kardeşinin eli kesilse için acımaz mı canım ... soğuma kardeşinden zamanla düzelecektir..

nasıl davranmalıyım demişsin bence çok da ilgilenme.özel işlerini yapma.dağınıksa odası bırak dağınık kalsın siz işini yaptıkça o iyice tembelleşir.bunlar dışında çok da yapacak birşey yok ergenlik olayları işte.

açtım konuyu anlayarak okusanızz..daha iyi anlayacaksınız bu sadece bir kısmı..!!ayrıca nasıl tepki göstermem gekekiyor diye tavsiye istedim sadece..yani onun için ne yapmalıyım diye ??

Ben okudugumu iyi anladim arkadasim ve okuduguma da yorum yaptım.

Tepki falan gösterilicek bir durum yok ortada.
Sogumak yerine daha cok yaninda olun "arkadaş" gibi.

Kardeşin zor bir yaşta ve sanırım sınava hazırlanıyor.
Bence biraz kendi haline bırakmak lazım.Yani dağınık konusunda filan müdahale etme bence.
Saygıyı korumak için tartışmaya girmemeye çalış.Ters cevap verip kötü konuştuğu zaman söylediğine cevap verme.Sadece onu uyar.
Mesela sanane,sen şöylesin,falan filan diyorsa "benimle düzgün konuş" demekle yetinebilirsin.Devam ederse,sen de aynı şeyi söylemeye devam et.
Veya "seninle tartışmak istemiyorum" diyerek başka odaya gidebilirsin.

inanın bana beni toplum içinde de çok zor durumda bırakıyor..sürekli uyarıyorum.sonuç başarısız ve sanırım sesimi çıkarmadğım için beni kullanıyor ve rahat her küfürü söleyebiliyor..aslında kırılıyorum..çok zoruma gidiyorr..

sen heralde sana yeterince ilgi göstermeyişine de brz bozulmuşsun..yani bi sevgilisi var ve o kardesini senden daha cok görüo fln..anlattıın şeylerde can sıkcak yada kardesten soguyacak seyler göremedm ben..snrm sen brz hassas bi dönemindesin :)

sen heralde sana yeterince ilgi göstermeyişine de brz bozulmuşsun..yani bi sevgilisi var ve o kardesini senden daha cok görüo fln..anlattıın şeylerde can sıkcak yada kardesten soguyacak seyler göremedm ben..snrm sen brz hassas bi dönemindesin :)

gerçekten böle düşünmenize çok üzüldüm..çünkü çok farklı anlamışsınız benim anlattığımdan ve ayrıca sevgilisi var demedim sevdiği var dedim..

bu aralar aynı evde yaşıyoruz ama birbirimizin yüzünü doğru dürüst göremiyoruzz...ayrıca bunun sevdiği biri olmasınnnnn...olduğu an herşey o insandan ibaret oluyorr..ve bu aralarda sevdiği biri var tamamen koptukk birbirimizden...

sadece bu yazdıın kısımdan öyle bi anlam çıkarmıştm seni üzmek istemem :( ama yine de sıkma o kdr canını sınav stresi ergenlik bi geçiş dönemi yasıo kardesin çok fazla takma bu durumu kafana

sadece bu yazdıın kısımdan öyle bi anlam çıkarmıştm seni üzmek istemem :( ama yine de sıkma o kdr canını sınav stresi ergenlik bi geçiş dönemi yasıo kardesin çok fazla takma bu durumu kafana

anlıyorum sizi o zamn şöyle söyleyim birinden hoşlandığı zaman hayata küsüyor bizleri önemsemiyor ve sürekli kendini kapatıyor odasına..off ya çok karışık durumlar işte sanırsam bu düzelecek gibi bir durum değil..ayrıca ben böyle sıkıntıları 4yıldır yaşıyorum..neyse k.bakmayın fazla uzattım.hayırlı akşamlar.^^

yaa benim derdim sevgili değil niye sadece o kısmı okuypta bana bu şekilde yargılı yaklaşıyorsunuz diğer sorunlarımı okumuyorsunuz galibaaaa..lütfen ben bir ablayım..bunu hissetmek hakkım değil mi??

Son düzenleme:
bende sınava hazırlandığım dönemde kendimi herşeyden uzaklaştırmıştım.hiç kardeşim yok ama aileme karşı uzaktım bende.hiç konuşmak dahi istemiyordum.çok stresliydim.her an parlıycak durumdaydm tek istediğim ailemin üstüme gelmemesi beni rahat bırakmasıydı.sonrada bu durum geçti umarım kardeşinnde geçer .üstüne gitme bence .

Annen kardeşinle biraz konuşsa...?
Dinlemez mi anneni ? Veya baban ?

bana yardımcı olmak için elinizden geleni yaptığınızın farkındayım gerçekten çok teşekkür ederim...annemi asla dinlemez bazen annemi bile çok kırar...babam ise bu ilişkilere hiç karışmaz..! sadece gerçekten çok doluyum bu yüzdende paylaşmak istedim..sağolun sizde yorumunuzu esirgemediniz.

Back
X