Acilllll,kusmukta kan

defne1970

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2011
2
0
36
Ankara
Merhabalar,
Arkadaşlar,9 yaşında bir oğlum var.Dün gece,midesi bulandı ve çıkardı ve kusmuğunda kılcal damarlar halinde kan vardı.Bu durum 3 ay önce rahatsızlandığında da olmuştu.Aranızda benzer bir durum yaşayan var mı?Bilgi veririseniz sevinirim.
Berna

Doktora götürmek için daha ne bekliyorsunuz ki?

Madem daha öncede olmuş o zaman bir doktora götürün tehlikeli birşeyler olabilir.Hatta dün gece acile götürseydiniz keşke.

Madem daha öncede olmuş o zaman bir doktora götürün tehlikeli birşeyler olabilir.Hatta dün gece acile götürseydiniz keşke.

Tekrar merhabalar,

Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Bu soruyu sormaktaki amacım; oğlumu doktora götürmeden önce aynı sorunu yaşayan annelerden deneyimlerini duymak ve biraz olsun rahatlamaktı ,yoksa doktora gitmeden bu cevaplara göre tedavi uygulamak gibi bir düşüncem yoktu.
Neyse ,bugün doktora gittik.Doktorun söylediklerini aynı sorunu ilerde yaşayacak,benim gibi ilk anda en kötüsünü düşünen anneleri doktora gitmeden önce biraz olsun rahatlatmak için sizlerle paylaşmak istedim.

Can ,ilki Ocak ayında ,ikincisi geçen hafta sonu olmak üzere 2 kez hastalandı.Birinde kusma ve ateş,diğerinde sadece kusma oldu ve her ikisinde de iki gün içinde normale döndü.Beni endişelendiren,her ikisinde de kusmuğunda gördüğüm koyu renk kılcal damar şeklinde kısmen yoğun kanın bulunmasıydı.il rahatsızlığında acile götürdük ve doktor boğazının tahriş oldığunu bu nedenle kan geldiğini söyledi.Bu gün gittiğimiz doktor,reflü olabileceğini(Can'ın aynı zamanda seyrekte olsa midedeki yiyeceklerin ağzına gelme sorunu da var),aynı zamanda kusarken çok zorlanmadan ötürü yemek borusundaki kılcal damarlarının çatlayıp kanayabileceğibi söyledi.
Reflü için iki ilaç verdi,ayrıca asitli ve kızarmış yiyeceklerden uzak durmasını söyledi.Kanamalar devam ederse çocuk gastroentologuna götürüp endoskopi yaptırtmamızı tavsiye etti.Can şimdili iyi.İlaçlarını kullanıyoruz.Her kese sağlıklı günler diliyorum.

Geçmiş olsun canım.

Onemli bir sey olmadigina sevindim aklimdaydi konunuz sormayi plaliyordum bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…