Acıma Acınacak Hale Düşersin Derler Ya

sepetsepetyumurta

Bırakın Parlicaaam:)
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2007
1.414
30
643
Ankara
Kırgınım , kızgınım biraz . Sanırım fazla saf olabiliyorum bazen . Annem , babam beni hep ''iyi ol , yardımsever ol '' diyerek büyüttü . El kadar çocukken sınıftaki parası olmayan çocuklara beslenmemi falan verirdim , boyalarımı , hamurlarımı . Biraz daha büyüdüm sevgimi verir oldum insanlara .
Üniversiteye başladığımda Yozgat'ın bir köyünden gelen kızcağız yan dairemde kalıyor . Biraz da çekingen biriydi . Sürekli her gittiğim yere çağırdım . Biz kızlarla balkonda çay içerdik hemen hemen her gün hava iyiyse onlara çağırdım . Makyaj yapmak istedi , kendi malzemelerimi hediye ettim falan filan . Yani her an yanımda götürdüm her yere sıkılmasın yabancılık çekmesin diye . 2 Yıllık okuyordu . 2.senesiydi ve 1 tane bile arkadaşı yoktu . Haziran ayına kadar yanyanaydık . Okul biterken benden 25o lira ev kirasını borç olarak istedi . e verdim son paramdı . Taktı gitti

2.sınıfa geçtim . Bir sınıf arkadaşımla aynı dairede kalıyoruz sadece ikimiziz . O da Denizliden geliyordu . Her haftasonu onu da Ankaraya getirdim . Gezdirdim . Karda kışta Aşti'ye bıraktık babamla 1 sene boyunca onu da . Sonra ne oldu ? Bana yakın bir arkadaşımla ilgili çirkin bir şeyler söyledi , söylediklerimin arkasındayım yüzleştir dedi . Yüzleştirdiğimde beni yalancı çıkardı yok ben demedim dedi .

3.sınıfa geçtim . Bu sefer 4 sınıf arkadaşı ev tuttuk . Yine sınıftan sevdiğimiz bir arkadaşımız yalnızdı tekti diyerek 1 kuruş para almadan odama aldım onu . Kiraya ortak etmedim . Küçücük odada bir de onun eşyalarıyla , dağınıklığıyla uğraştım . Evdeki kızlardan biriyle kavga ettim ve ilk başta fişekleyen o oldu . Çünkü ben evden taşınacaktım ve yerime o geçecek rahat edecekti ... Amaç belliydi.

Arkadaşsızlıktan yapıyorsun demeyin . Benim etrafımda gerçekten Allaha şükür çok fazla sevenim var . Sadece merhamet sanırım bu . Sormak istediğim şey her yıl iyilikten maraz doğdu . Bir kazık yedim . Düşünüyorum sorun bende mi diye ? Şimdi 2.dönem yeni yeni samimi olmaya başladığım bir arkadaşımın yanı boşmuş oraya geçicem . Nasıl davranmalıyım bilemedim ...

Nasıl mı davranacaksın...
Kendini iyiliğe şartlandırmayacaksın.
Çok güvenmeyecek hemen inanmayacaksın.
Evvela tanımaya çalışarak başlayacaksın işe.
Fazlaca kaptırıp özelini paylaşmayacaksın.
Temiz kalplisin arkadaşım.Kötü niyet barındırmıyorsun içinde.
Onlar gibi olsaydın hiç üzülmezdin bile iyiliklerinin boşa çıkmasına.
Umarım bundan kelli temiz kalpli insanlarla karşılaşırsın.
Rabbim cümlemizi art niyetli insanlardan korusun..

beni de ailem iyi ol dürüst ol diye yetiştirdi ki dürüstlüğümden asla ödün vermiyorum
ama bi yere kadarmış iyilik flan.
bakıyorum da hayatta hep arkadan vuranlar kazanıyor.
benneden öyle olamıyorum diyorum içimden.
sanırım vicdan.

bu konunun yorumları bana da lazım.

selam
canım yaa sen bana benziyormuşsun
yemediğim kazık kalmadı iyi niyetimden
ama ben senin gibi düşünmüyorum
ben yaptığım iyilikler yüzünden kaybetmedim, yaptığım iyilikler benimle kalacak inşallah
ama bana kötülük yapanların yanına kalmayacak, hesap günü var, onlar düşünsün
yaptığım iyiliklerden maraz bulmadım yani, iyiliğin değerini bilmeyenler maraz bulmuş oldu
saf olduğumu söyleyenler vardı, hayır ben saf değilim
iyi niyetliyim, yani aslında akıllıyım
çünkü iyilik yapan kendine, kötülük yapan kendine yapar
çok kazık yedim diye düşünmüşümdür keşke ben de bu insanlar gibi olsaydım diye
ama iyi ki olmamışım
yine kazık yesem yine iyi niyetli olurum inşallah Allah'ım
Allah'ım ne olursun kalbimizin kararmasına izin verme, insanların kötülüğünden koru
"Ben kimse için değil, Allah için yapmıştım. Kimsenin yanlış tavrı beni böyle davranmaktan vazgeçirmemeli" demek lazım

muhtemelen 20li yaşların başındasınız... "hayır" demeyi öğretin kendinize, başlarda zor gelecek ama sonra kendinizi daha huzurlu hissedeceksiniz... siz bunun için çaba harcamazsanız zaman size çok daha acı tecrübelerle öğretir bunu... şimdi 250 tl kaybedersiniz sonra binlerce tl... şimdi kısa süreli bir arkadaşın gerçek yüzünü görürsünüz sonra en güvendiklerinizin... arkadaşlıkların hatta tüm ilişkilerin temelinde çıkar vardır duygusal tatmin, yalnızlık korkusu, vb. ne derseniz artık. insanların size "nasıl olsa x yapar,nasılsa o verir, nasılsa beni dinler" diye düşünmelerine izin vermeyin. kimsenin derdini kendinize -hayatınızı olumsuz etkileyecek kadar- dert edinmeyin ailenizi tenzih ediyorum tabiki... maddi konularda mümkün mertebe ilişki içine girmeyin... dert dinleyen, ara bulmaya çalışan 3.kişi olmayın.. siz kötü olursunuz sonunda... güvenmeyin önce gözlemleyin gerçekten merhameti hak ediyor mu karşınızdaki...

not: her cümle tecrübe ile sabittir...

ben de senin gibiydim..artık kimse için bişey yapmıyorum ve kimseden de bişey beklemiyorum.insanların hayatı yalan rüzgarına dönmüş herkes ayrı film peşinde.yanlızım huzurluyum ve mutluyum.

Benim annemde beni hep öyle yetistirdi ve kendiside hep öyleydi ve cok sey kaybetti hayatta. Bir gün ona anne nekadar safsin, sen daha iyilik düsünüyorsun millet seni sömürmek derdinde diyince "Kizim ben iyilik yapiyorum, Allah rizasi icin yapiyorum, onlar nankörlük yaparak karsilik vereceklerse onlarin günahi" demisti.

Ama söyle tarihdede geriye bakarsaniz, hep insanlar en cok iyilik yaptiklarindan darbe yemisler. Cesar bile "Sendemi Brütüs?" demis üvey ogluda onu hancerlerken.
Yardimimizin dokundugu insanlar yapinca zaten atlatamiyoruz kolay kolay, icerleniyoruz cok.

Bende senin gibi herseye kosardim eskiden, ama artik söyle düsünüyorum:

Eger o senin yardim ettigin kiz 2.inci senesinde üniverstede okuyorsa ve bir arkadasi bile yoksa, vardir onda bir dert. Durduk yere o yanliz degildir, demekki kiz bir sekilde anormal.
Zaten sendende parani alip gitmis, öylece kalmis.

Yani problemli insanlardan uzak durmali en iyisi.
Tabii yine senden yardim isteyen olursa yardim edebilirsin, ama herzaman ilk önce kendini düsünerek ve ilk önce kendini severek.
Sen odani paylasmisin kizla, bu cok büyük bir iyilik, ondan kiranin yarisini bile istesen yine iyilik olurdu, cünki sanirim gidecek yeri yoktu veya daha cok verecek parasi yoktu?
Yani yardim iyi, ama karsiliksiz sürekli sadece "Veren" olmak cok kötü birsey, insanlari kendin gibi düsünemezsin asla.

Okurken kendimi gördüm resmen bu kadar benzerlik olur..

Ben de bir konu açmıştım babam bir öğrenci okutuyordu.

Ben tek çocuğum, hep imrenirdim ablam / kardeşim olsun diye ve ben onu kardeşim belledim.

Öyle kazıklar attı ki gerek maddi gerek manevi her defasında affettim.

Evimizden çıkmayan insan;

Annem ameliyat oldu 3 ay ayağa kalkamadı.

İnanır mısın 1 kere geçmiş olsun demedi !

Bir arkadaşım var ; pek samimi değildik.

Annem ameliyattayken belki yüz kez aradı.

Annemi hiç tanımamasına rağmen hastaneye geldi, eve geldi.

Annem kalkamadığı için altını değiştirdik bir süre.

Ona bile yardım etti.

Şimdi bir ona bakıyorum bir de kardeşim dediğim insana !

Kaza yaptım, ölümden döndüm.

Beni hastanede gördü merak edip yanıma bile gelmedi..

1 yıldır konuşmuyorum neredeyse,

Geçen gün mesaj atmış barda bir çocukla tanışmış da, çocukla birlikte olmuşlar da sonra çocuk bundan para istemiş bir şey için

Benden para istedi.

Pes dedim...

bi ablam vardı yardım edilcek, acınacak biri olduğu zaman 'siz acımayın allah acısın' derdi.allah yardım yardım etsin onlara bence sen değil.hayır demeyi dişini göstermeyi bende sonradan öğrendim malesef :)

Son düzenleme:
Canım bende öyleydim zamanında artık dozunu ayarlayabiliyorum herşeyin fazlası zarar kötü biri ol demiyorum ama önceliğin kendin olsun herkese iyilik yapılmıyor hele bu devirde ve üniversite ortamındasın orası ayrı dünyadır herkesin karakterinin oturduğu kendini gösterdiği yerdir okul bitsin kimse kimseyi tanımaz.

Kimseye bel bağlama ama kimseden de uzak durma sınırın hep olsun karşındaki ne ise sende o ol acıma hiç...

Genel olarak yapman gereken şeyler söylenmiş o yüzden tekrar etmiyim bide ben.. Ben de üni.öğrencisiyim 1 yıla kadar göçebe gibiydim,yurtlar ,evler falan filan derken en son tek kişilik aparta çıktım kurtuldum..hatta bir ara acaba ben insanlarla anlaşamıyorum muyum diye bile düşündüm..şimdi kimsenin nazını niyazını çekmiyorum..en azından kafam rahat

insanları anlamak çok zor gerçekten ben de hiç ummadığım kişilerden ummadığım kazıklar yedim. Kendierli her ihtiyecı olduğunda koştuğum her zaman dinlediğim insanlar benim yardıma ihtiyacım olduğunda yokmuşum gibi davrandılar. 2 kişi canımı çok yaktı biri kuzenim kardeş gibi büyüdüğüm maddi manevi her şeyi paylaştığım diğeri doğduğum günden beri tanıdığım en yakınım olan kişi. Gerek yokmuş dğer vermemek sırlarını anlatmamk gerekiyormuş kimseye. Çok üzüldüm dün hatta saatlerce kafa yordum hesapsızca davrandığın kuzeninin senin eksikliklerini hatalrını nasıl birikiote yüzüne vurduğunu yazık diyorum.
kusura bakma senin bşlığında içimi dökmüş oldum

kusura bakma dogruyu soylicem ,insan neyse odur. yani boyle gelin boyle gidicen ,seni allah beterinden korusun. bakinizz sekil 1 a

Hepinizin yorumlarını tek tek okudum . Teşekkür ederim
2.döneme yeni arkadaşımla ilişkimde bunların hepsini deneyeceğim :) Kim ne halt ederse etsin umursamayacağım . Sadece bana adım atana adım atacağım .
İnşallaahh :)

canım insanlar böyle
bende üniversiteye başlayınca tanıdım insanları
maalesef pek kişi çıkarcı satıcı vs. olabiliyo
yaptığın iyilikleri Allah görüyo zaten o yüzden pişman olma
ama artık tecrübe kazandın
haketmeyecek insanlar için haddinden fazla fedakarlık yapma bundan sonra
çünkü gerçekten biraz fazla yüz veriyosun insanlara

tatlım gereken cevabı vermişsin umarım
ne yüzsüz insanlar bunlar ya aklım almıyo valla

Kimseye acıma derim kuzum, sonra kazık atıyorlar, kıskanıyorlar, başına bela oluyorlar. Boşver , ne halleri varsa görsünler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…