Ben geçenlerde şehir icinde ne zamandır planladigim bir kampa gidecektim. Üstelik plan yaptığım kişi uzaklardan bana güvenip gelmişti.
Şans o ya,tam da o gün Kaç aydır yoğun bakımda olan akrabamiz ben kamp yolundayken vefat etmiş. Şehir dışından bize gelenler falan olabilirmiş.
Ama yani ne yapayım ki?
Öğrenince 'ay pardon, böyle böyle oldu gelemem' desem benim yüzümden plan yapmış,otel kalacak yer ayarlamamıs kişi zor durumda kalacaktı. Bir de ölen ölmüş,insanların acısı taze, ben gidip de ne yapayım...
Böyle düşünüp kampa gittim, yüzdüm , yedim içtim , eğlendim, gece de çadır kurdum arkadaşıma bıraktım. Son vapurla eve geri dönüp sabah tekrar yanına gittim.
Vefat eden ailenin de mevlutlerine ,dualarına falan katıldım, başsağlığı diledim,evde servise yardımcı oldum falan,görevimi yaptım.
Yani ben yerinde olsam tatile gider, kafayı da asla takmazdim. Kismetinizde eşinle böyle bir başbaşa tatil yapmak varmış. Bunca aksilik üstüste geldiyse bir sebebi vardır,tadını çıkarmaya bak.
Ayrıca kalabalıkla ve çok önceden planlanan etkinliklerin yapılma ihtimali o kadar küçük ki. Mutlaka bir bokluk çıkar, biri ölür,biri hastalanır bir şey olur o yolculuklarda. Hiç şaşmaz.
Bence turun ilk günü diye böylesin. Gezip gördükçe kafan dagilacak ve kendini daha mutlu hissedeceksin. Şimdilik kötü hissetmen normal , eğer eksiklik duygusu hissediyorsan bu da normal. Sonuçta ailecek kalabalık bir gezi düşünmüştün,öyle heveslenmistin ve hayal kırıkligina uğradın. Bence çok normal.
Ben de eski sevgilimi yolladiktan sonra ilk defa tatile gitmiştim,tek başımaydim. Allah'ım her gördüğüm şeye 'aaaa ne kadar severdi' diyorum, okey oynayan görüyorum 'ay o olsa biz de katılırdik' , mangal yapan görüyorum 'ay o olsa biz de mangal yakardık', günbatımı harikaydı 'ay o da olsa bir şey içer izlerdik'
Tatilimin ilk günü eglenemedim bile, içimde bir şey eksik hissettim.
Ama sonra tatil moduna girdim . bir sürü insanla tanışıp eğlendim falan,çıktı çocuk aklımdan

Sen de eğlenmeye başlayınca ailenin yokluğu çıkar aklından.
İyi eğlenceler diliyorum, bızim yerimize de gez