Acısı olan insanlara saygi!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

nur35nur

Hayat kısa, kuşlar uçuyor...
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
7.006
14.211
498
Nasil kotu insanlar olduk hic anlamiyorum. Cani yanmis en degerlisini kaybeden insanlara saygisizlik terbiyesizlik nedir? Insanlarin canini yakmayin! Dalga gecer halleeinizden vazgecin. Bir insan yakinini kaybetmisse anlayin be daha da canini yakmayin!
Bunu yapan herkesi Allaha havale ediyorum.

Malesef bizim ülkemizde bu biraz zor. herkes cenaze evinde karnını doyurur bide yemek hakkında kötü olmuş gibi yorumlar yapar genelde..
kimi kaybettiniz bilmiyorum ama Rabbim sabır versin. Cahil insanları görmezden gelmeye çalışın kendilerini çok akıllı sanıp o şekilde davranıyolar aldırmayın Allah elbet çıkarır bi yerden..

Eğer sonunda üzülen hep siz oluyorsanız acılarınızı herkesle paylaşmayın
İnsanlar dert yaristirdiginda canı sıkılan siz olursunuz biri ölümle sınanır en büyük dert ben de der biri tecavüze uğrar birisi yiyecek ekmek bulamaz,kaynanasıyla anlaşamaz,kocası döver,kaza geçirir vs vs herkesin kendine göre derdi var
Üzülmek istemiyorsanız herkese derdinizi anlatmayın

Nasıl bakarsa öyle görür ya insan oğlu kendini kimsenin yerine koymaz ne acı ki böyle Allah halimizden anlayanlarla karşılaşırsın siz üzülmeyin...

Önceki konuya yazilanlara ithafen bu konuyu actiniz saniyorum. Bende size msj yazmistim hatta. Kimse o bayanin acisiyla dalga gecmedi,sizinkiyle de oyle. Orada herkes konu sahibinin insanlari azarlamasina takildi. Yakinini kaybetmis biri olarak hepinizi anliyorum ancak karsit fikirlere de saygili olmaliyiz. Acili olmamiz baskalarini azarlybilecegimiz anlamna gelmiyor. Allah rahmet eylesin,kardesiniz nur icinde yatsin.

Bizim kültürümüzde maalesef acıya saygı, kişisel alan ve sınırlara saygı yok. Acısı olan insanı saçma sapan muhabbetlerle darlıyorlar, ölüm olan evde toplanıp yiyip içip dedikodu yapıp gidiyorlar.

Nasıl bir saygısızlık, terbiyesizlik yapıldı bilmiyorum ama empati yoksunu insanlarla dolu bir dünyada yaşıyoruz, ne yapıldıysa şaşırmam. Kendinden başkasını düşünen yok. Başkasının acısını içselleştiren insan çok az. Başkalarının acıları genelde insanlar için kendi acınası hayatlarından uzaklaşmak, hallerine şükretmek için izlemekten gizliden zevk aldıkları birer macera. Allah sabır versin size, her kimi kaybettiyseniz de nurlar içinde yatsın.

Konular, yorumlar ve üyeler hakkında konu açmak yasaktır, uygunsuz yorumlar olunca şikayet et butonuna basarak bildirmelisiniz, bildirmek yerine konu açarsanız polemik çıkmasından başka bir faydası olmaz maalesef.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…