Aclik şekerim 97 tokluk 145

ztk_40

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2014
59
16
38
29 haftalik hamileyim.26. Haftada şeker yüklemesi yatırdım normal çıkmıştı.simdi açlık 97 tokluk 145 çıktı. Normal değerden birazcık fazla.bu durumda olup diyet yapan var mı.diyet gerektirir mi acaba.doktorlr hangi değerlerde diyet veriyorlar

Ablamın hamilelik şekeri var değerlerini hatırlamıyorum ama diyetle normale döndü. Doktor verecektir diyet listesini, yani diyet dediğimiz şey öyle zor yapılmayacak birşey değil kızartma değil ızgara yiyorsun, havuç gibi şekeri yüksek şeyler yemiyorsun vs

29 haftalik hamileyim.26. Haftada şeker yüklemesi yatırdım normal çıkmıştı.simdi açlık 97 tokluk 145 çıktı. Normal değerden birazcık fazla.bu durumda olup diyet yapan var mı.diyet gerektirir mi acaba.doktorlr hangi değerlerde diyet veriyorlar
Evet ben varım :KK43: ama benim şeker yüklemesinde biraz yüksek çıkmıştı ve şuan kontroldeyim. Hergün 4 defa ölçüyorum ve yazıyorum ne yediğimide.
Ama sizin şeker yüklemesinde normal çıkmış, genede ölçtürdü mü doktor?
Evet açlık sınır 92 tokluk 140. Ve doğuma kadar ölçmek ve kontrollere gitmek zorundayım. Ve doğumdan 6 veya 12 hafta sonra bu şeker yüklemesi tekrarlanıyormuş.

Evet ben varım :KK43: ama benim şeker yüklemesinde biraz yüksek çıkmıştı ve şuan kontroldeyim. Hergün 4 defa ölçüyorum ve yazıyorum ne yediğimide.
Ama sizin şeker yüklemesinde normal çıkmış, genede ölçtürdü mü doktor?
Evet açlık sınır 92 tokluk 140. Ve doğuma kadar ölçmek ve kontrollere gitmek zorundayım. Ve doğumdan 6 veya 12 hafta sonra bu şeker yüklemesi tekrarlanıyormuş.
Evet normal çıkmıştı amaa son kontrolde bebeğin kilosu haftasına göre biraz fazla çıkınca bir daha ölç dedi.olctuk bugün böyle çıktı henüz doktorla görüşmedim. Birde bu evde kendinin olctugun aletlerle olctuk doğrudur herhalde acabaa hastaneye gidip kan mı versem bilemedim.birde çok yüksek değil galiba.sizinkiler kaçtı

Evet normal çıkmıştı amaa son kontrolde bebeğin kilosu haftasına göre biraz fazla çıkınca bir daha ölç dedi.olctuk bugün böyle çıktı henüz doktorla görüşmedim. Birde bu evde kendinin olctugun aletlerle olctuk doğrudur herhalde acabaa hastaneye gidip kan mı versem bilemedim.birde çok yüksek değil galiba.sizinkiler kaçtı
Yani tabiki çok yediğinizde demiyimde şeker çıkmadı diye sağlıksız besleniyorsanız tabiki kilo alır bebek.
Evet banada öyle aparat verdiler parmaktan kendim ölçüyorum ve takvime hergün yazıyorum. Sizin pek yüksek diyil stres yapmayın. Ama genede beslenmeyle sınırları aşmamak gerekir, doktorum arada sizinki gibi biraz yüksek çıkmasına bişey demedi ama tabiki hergün olmaması şartıyla. Bazen tokluk 167 yi falan gördüm ama sadece dikkat et dedi. Ve artık akşam yemeğinden sonra yürüyüşe çıkıyorum ve akşam yemeğini 4 ile 5 arası yiyorum ara öğünlerde badem, fındık, ceviz, muzlu süt falan çırpıyorum ve tabiki bol su.
Benim başlarda açlık 100 ün üstünde çıkıyordu ve onu kontrol altına aldım, mesela geç saatte kek falan yemiyorum akşam sekizden sonra ama sade bi yoğurt olabilir.

Yani tabiki çok yediğinizde demiyimde şeker çıkmadı diye sağlıksız besleniyorsanız tabiki kilo alır bebek.
Evet banada öyle aparat verdiler parmaktan kendim ölçüyorum ve takvime hergün yazıyorum. Sizin pek yüksek diyil stres yapmayın. Ama genede beslenmeyle sınırları aşmamak gerekir, doktorum arada sizinki gibi biraz yüksek çıkmasına bişey demedi ama tabiki hergün olmaması şartıyla. Bazen tokluk 167 yi falan gördüm ama sadece dikkat et dedi. Ve artık akşam yemeğinden sonra yürüyüşe çıkıyorum ve akşam yemeğini 4 ile 5 arası yiyorum ara öğünlerde badem, fındık, ceviz, muzlu süt falan çırpıyorum ve tabiki bol su.
Benim başlarda açlık 100 ün üstünde çıkıyordu ve onu kontrol altına aldım, mesela geç saatte kek falan yemiyorum akşam sekizden sonra ama sade bi yoğurt olabilir.
Yediklerine dikkat ediyorum aslında öyle tatlı şeylerle zaten aram yoktur.peki böyle kesin çizgileri olan net bir diyet mi yapılıyor yoksa ev yemekleri falan yiyebiliyor muyuz

Yediklerine dikkat ediyorum aslında öyle tatlı şeylerle zaten aram yoktur.peki böyle kesin çizgileri olan net bir diyet mi yapılıyor yoksa ev yemekleri falan yiyebiliyor muyuz
Ben tatlıyı çıkolata çoook severim ama malesef bunları bıraktım. Çay şekersiz içerim. Beyaz ekmek yemiyorum kepekli bir dilim yemeğin yanında yiyorum. Yiyorum cnm yemek ama benim porsiyon biraz küçük. Ama diyetisyen zaten diyo bir anda çok yememen lazım ara öğünlerdede yiyorum. Yani az ve sık yiyorum. Pilav yerine bulgur pilavı yiyorum tabiki az. Yani ne diyim zaten insan alışıyo ve kendin biliyosun hangi besinler şekerini yükseltiyo. Meyvelerdede dikkat etmen lazım şekeri yüksek olanlar var, muz öylece yemiyorum ve yarım muzu sütle çırpıyorum. Birde diyetisyen meyveler yoğurt eşliğinde yenirse şekeri ani yükseltmez dedi. Sade yoğurdun içine biraz elma doğrayıp yiyorum. Mesela ben farkına vardım, salatama havuç rendeledim mi şekerim yüksek çıkıyo. Yani her öğün ne yediğini yazarsan işin kolaylaşır.

Benim 24. Haftamda doktorum ister şeker yüklemesi yaptır istersen çevrende şeker hastası varsa onun ölçüm cihazıyla 1 hafta ölç dedi bende 1 hafta ölçüm yaptım. Sonuçlarımdan 4ü 140 150 arası ikisi 120 civarıydı. Doktor da bu saatten sonra şeker yüklemesi yaptırıp normal çıksa bile bu 6 değeri görmezden gelemeyiz bebeğin kilosuna ve suyuna bakalım eğer fazlaysa diyabet ihtimalini kuvvetlendirir diyetine dikkat edersin dedi. Bebeğin kilosu çok şükür normal ama yine de ne olur ne olmaz dikkat et erken doğuma sebep olur diyabet dedi. Bide cihazlar fazla yada eksik ölçebilir aynı gün aynı saatte eşininkini de ölç yani hem hamile hemde diyabet olmayan birininkini ölç ikinizin de fazlaysa alet fazla ölçüyo ama sadece senin fazlaysa alet normal senin şekerin yüksek dikkat edeceksin demektir dedi.

Tatlı asla yemeyeceksin çok dayanamazsan haftada bir bi tane sütlü tatlı. Meyveyi ekmeği baklagilleri kısaca karbonhidratı abartmadan yiyeceksin dedi. Özetle klasik sağlıklı beslenme yapacaksın dedi. Ben uymaya çalışıyorum iyi de oldu 23. Haftama kadar 6 kilo almıştım hala 6 kilodayım. Bence her gebe dikkat etmeli zaten ama nefs dürtüyo tabi (:

Back
X