• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Açlık sınırı 1,190 lira, yoksulluk sınırı 3,876 lira

bu açlık ve yoksuluk sınırı neye göre ölçülüyor
şimdi eşimin aldığı maaşı düşününce ve asgari ücretle karşılaştırınca diyorumki biz kıtı kıtına anca yetiyoruz hatta yetiremiyoruz
ama onlar yetiriyor:)saygı duyuyorum
ev alıyor
hani bildiklerim var o yüzden yazıyorum
velhasıl daha yaşanabilir bir ülke olmasını ümid ediyorum
ve olacağına inanıyorum :)

ancak yine yazıyorum yazacağım her zaman
akp olmayaydı da

bu sınır ne olacaktı acaba :confused:
hani seçimlerinin sonucunu yaşıyor diyenler varya hani cahillik güzel şey tavsiye ederim diyenler
kimi seçeydik bi deyiverin hele

akpye oy veren cahiller bre cahiller
accık okuyaydınızda arkadaşlar gibi klas olaydınız bilgili kültürlü olaydınız
sonra sıralayaydınız hakaretleri
yobaz-gerici-koyun-vb.
sonra sen ne demek istiyosun diyenede sakin ol ben ne dedimki
diye diye bastırırdınız

sakinim ben ya:confused:
Ben dedim evet.
Seçimlerinin sonucunu yaşıyorlar, bu lafın neresi yanlış? Demek ki şikayetçi değiller ki 12 yıldır iktidarda bu adamlar. 12 yıldır oy verip sonrasında sızlanmasınlar diyorum sadece. Ha siz hem bile bile oy versinler, hem sonra ağlasınlar orada burada diyorsanız benim mantığıma ters açıkçası. Seçim yapıyorlarsa sonucuna katlanacaklar.

Açlık sınırı 1.190 lira, asgari ücret 891 lira iken, "duble yol yaptı!" diye gidip körü körü oy veriliyorsa sonra sızlanmaya kimsenin hakkı yok. Bence tabii ki. Sizce olabilir, saygı duyarım.

Bir seçmenlik var, bir partizanlık var. Ben çok şükür oy verdiğim partiyi de çatır çatır eleştirebiliyorum. Hiçbiri babamın oğlu değil, hepsi bize hizmet etme yükümlülüğüyle bu işe giriyor. Dolayısıyla yaptıklarını veya yapmadıklarını eleştirmek en doğal hakkım. Ancak ne yazık ki halkın büyük çoğunluğu toz kondurmuyor. Eğer siz oy verdiğiniz insanların yanlışlarını söyleyemiyorsanız, bu yanlışlar nasıl düzelebilir?

Sonuç olarak, tekrar belirtiyorum ve hala dediğimin arkasındayım. Bu ülke 12 yıldır halinden memnunsa, eğitim sisteminden, yargıdan, sağlık sisteminden, ekonomik durumlardan da şikayet etmeye hakkı yok demektir. Kendi özgür iradeleriyle verdiği kararların sonuçları bunların hepsi.

ben de kız:KK71: dünyadan bi haberim artık. istedikleri gibi hep dizi seyrediyorum. hitabeleri cd yaptırıp "klasik eser" niyetine dinlemeyi ve huzura ermeyi düşünüyorum bir de. kaçınılmıyor çünkü ben de bu durumdan yararlanmaya bakıyorum.
Ben ağustostan beri ülke gündemini takip etmiyorum, sosyal medya ve haber sitelerinde maruz kaldığım kadarıyla biliyorum. Kafam rahat. Hayır nasılsa takip etmem bir şeyi değiştirmiyor, sinirlerimin bozulduğuyla kalıyorum, kendime işkence etmeyeyim bari.

o kendini bilmez kişiler haketmişti,alakası yok kendimi niye aklıyım : )
sen kalk akpye oy verenlere olmadık laflar et,ne o sevgi sözcüklerimi söyleseydim
onlar dönüp kendi terbiyesizliklerine baksın önce
haklı olduğumu bildiğim birşeyde aklamama gerek varmı
ve herkes öğretmen olmamalı,ılımlı olanlar alınmalı
diğer topiklerde bile beddua var,hangi birniz çıktıda hişt orda dur bakalım
sen kime geber diyorsun dediniz,vicdanlı olun biraz
sizlere geberin denseydi çoktan ayaklandıydınız
şimdide şakalıyorsunuz öylemi?
gerçekten çok şakacısınız,şu an lafı nasıl döndürdün kıvırdın ama dans
hani anneannen,hep temizlikçi kal o zaman demişti
kadın evi terketmişti,iyi bişeymiş gibi anlattın burda
tepki alıncada çevirdin lafı,çapulcu hizmetçi aranıyor dedin
onlar genelde zengin olur canım,hizmetçiliği beğenmezler.
"onlar genelde zengin olur canım,hizmetçiliği beğenmezler" demiş arkadaşımız.
bu önemli bir cümle, es geçmeyeydik iyiydi.

evet benim maaşım iphone telefonu nakit almaya yetiyor.

ayrıca bunun nakit almayla alakası yok,taksitle bile alınsa sonuçta o para ödeniyor,sonuç olarak lüks tüketim ve buna paraları varsa,sokakta da iki kişinin elinde de bir akıllı telefon varsa kimse bana fakirlikten bahsetmesin.
paralarıyla almıyorlarki canım..olmayaan paraya taksit yaptırıyorlar..

Bir iktidarı eleştirmek için illa bir diğerinden taraf olmak gerekmiyor.
Neden oy verenler ve vermeyenler birlikte iktidarı eleştiremiyor.
Açlık sınırı asgari ücretin üzerinde bir rakam,milyonlarca asgari ücretle geçinen insan var.
Bir diğer taraftada devletin bol keseden dağıttığı paralar var.
En basitini örnek vereyim,EĞİTİM.
Sanırım sizde öğretmendiniz ve eğitimdeki eksik ve fazlalıkların benden daha net farkında olduğunuzu düşünerek bu konuyu örnekliyorum,yanlışım veya eksiğim varsa düzeltirsiniz.
Devlet bütün okullara tablet dağıtıyor fatih projesi kapsamında.8 MİLYAR liraya malolacağı iddia ediliyor.
Etrafımda görüştüğüm tüm öğretmenler aynı şeyi söylüyor ,''tabletle ders işlenecek altyapı oluşturulmadı okullarda,bugüne kadar dağıtılan tabletlerin tamamı çocuklara oyun aracı olmaktan ileri gidemedi''
Yani durduk yerde 8 milyar lira çöpe atıldı.
Devlet tüm ders kitaplarını bedava veriyor,burda bir sorun yok,ama devlet özel okulda okuyan çocukların kitaplarınıda bedava veriyor.Üstüne birde fabrikatörlerin bile çocuklarının özel okul parasının bir kısmını veriyor.
Bu teşvikle dağıtılan parada yıllık 4,5 milyarı bulacak.
Bu ülkede açlık sınırının altında yaşamaya çalışan milyonlarca insan varken,hala yolu olmayan,sobayla ısıtılan okullar varken devletin dağıttığı bu haybeye paralar hakkında ne düşünüyorsunuz?
PARKON ben hükümeti eleştirmeyin demiyorum
elbette eleştirilecek
elbette hükümetin muhalefeti olacakki meydanı tamamen boş bulmayacak
benim kızdığım nokta size layık koyunar cahiler cümlesi
sanki bi ben yaşıyorum bu ülkede
oy verdik diye cahil olduk koyun olduk herşeye müstehak olduk
bunlar bana çok çirkin geliyor
bende eleştiriyorum heleki eğitim sistemini heleki ücretli öğretmenliği ve daha bir çok şeyi
ancak bundan daha iyisinide göremiyorum :(
görebilmeyi inan çok istiyorum :(
ama yok yok yok

Amine guzel basladin da keske partiye baglamasaydin. Bu durumun partoyle ne ilgisi var. Bizde basa gelenin ulkeyi somurmesi adettendir. Bunlari elestirmek de vatandasin gorevidir.
danscım daha evvelinde
bunlara müstehak cahiller koyunlar yazan biri vardı bi ben yaşıyorumya:63:
çok sinirleniyorum bunları duyunca
çirkinleşince dayanamıyorum

Ben dedim evet.
Seçimlerinin sonucunu yaşıyorlar, bu lafın neresi yanlış? Demek ki şikayetçi değiller ki 12 yıldır iktidarda bu adamlar. 12 yıldır oy verip sonrasında sızlanmasınlar diyorum sadece. Ha siz hem bile bile oy versinler, hem sonra ağlasınlar orada burada diyorsanız benim mantığıma ters açıkçası. Seçim yapıyorlarsa sonucuna katlanacaklar.

Açlık sınırı 1.190 lira, asgari ücret 891 lira iken, "duble yol yaptı!" diye gidip körü körü oy veriliyorsa sonra sızlanmaya kimsenin hakkı yok. Bence tabii ki. Sizce olabilir, saygı duyarım.

Bir seçmenlik var, bir partizanlık var. Ben çok şükür oy verdiğim partiyi de çatır çatır eleştirebiliyorum. Hiçbiri babamın oğlu değil, hepsi bize hizmet etme yükümlülüğüyle bu işe giriyor. Dolayısıyla yaptıklarını veya yapmadıklarını eleştirmek en doğal hakkım. Ancak ne yazık ki halkın büyük çoğunluğu toz kondurmuyor. Eğer siz oy verdiğiniz insanların yanlışlarını söyleyemiyorsanız, bu yanlışlar nasıl düzelebilir?

Sonuç olarak, tekrar belirtiyorum ve hala dediğimin arkasındayım. Bu ülke 12 yıldır halinden memnunsa, eğitim sisteminden, yargıdan, sağlık sisteminden, ekonomik durumlardan da şikayet etmeye hakkı yok demektir. Kendi özgür iradeleriyle verdiği kararların sonuçları bunların hepsi.

Ben ağustostan beri ülke gündemini takip etmiyorum, sosyal medya ve haber sitelerinde maruz kaldığım kadarıyla biliyorum. Kafam rahat. Hayır nasılsa takip etmem bir şeyi değiştirmiyor, sinirlerimin bozulduğuyla kalıyorum, kendime işkence etmeyeyim bari.

shot biz elimizdekinin en iyisini seçtik
daha iyisi olsa onu seçerdik elbet
ortada muhaledet yok ortada AK parti kadar görev yapacak başka bir parti yok

duble yola gelince elbette yapılacak
ama asgari ücret diye bişeyde olmayacak
ismi bile bana itici geliyor
ve ben onlara mücize diyorum zaten
ama inan bana benim eşim memur maaş çok şükür iyi
bizler harcamayı bilmiyoruz
asgari ücretli insanlar bizden iyi geçiniyor

benim hatırladığım ne biliyomusun babamda memurdu
ancak evimize paynir ayda yılda bi alabilirdi
ve bal gibi yerdik
şimdi evine girmeyen yok
bu en basit örnek daha uzar gider bu listem olumlu olarak

ama olumsuz olarak bir liste oluştursak o da uzar gider dimi

yapılması gereken şey çok
ve bi tabir varya
bıçak değilki kesesin(herşey hemen olmuyor zamaı var babında )

o yüzden istikrarla evet evet evet diyoruz

ancak sen çıkıpta ibretlik kısa film gibi konuşamazsın
hakettiniz çekin gibi
ben çekiyosam sende bu ülkedesin sende çekiyosun
sende çekme bende çekmeyim kimde çekmesin
yada koyun cahil ve benzeri cümleler bana bu cümleler kadar çirkin geleni yok

oy verdiğim partinin arkasındayım
ama körü körüne bağlı değilim
hataları varsa eleştiririm
icraati varsa sevinirim

dediğin gibi onlar bizim vekilimiz
ve bize hizmet için oradalar

shot biz elimizdekinin en iyisini seçtik
daha iyisi olsa onu seçerdik elbet
ortada muhaledet yok ortada AK parti kadar görev yapacak başka bir parti yok

duble yola gelince elbette yapılacak
ama asgari ücret diye bişeyde olmayacak
ismi bile bana itici geliyor
ve ben onlara mücize diyorum zaten
ama inan bana benim eşim memur maaş çok şükür iyi
bizler harcamayı bilmiyoruz
asgari ücretli insanlar bizden iyi geçiniyor

benim hatırladığım ne biliyomusun babamda memurdu
ancak evimize paynir ayda yılda bi alabilirdi
ve bal gibi yerdik
şimdi evine girmeyen yok
bu en basit örnek daha uzar gider bu listem olumlu olarak

ama olumsuz olarak bir liste oluştursak o da uzar gider dimi

yapılması gereken şey çok
ve bi tabir varya
bıçak değilki kesesin(herşey hemen olmuyor zamaı var babında )

o yüzden istikrarla evet evet evet diyoruz

ancak sen çıkıpta ibretlik kısa film gibi konuşamazsın
hakettiniz çekin gibi
ben çekiyosam sende bu ülkedesin sende çekiyosun
sende çekme bende çekmeyim kimde çekmesin
yada koyun cahil ve benzeri cümleler bana bu cümleler kadar çirkin geleni yok

oy verdiğim partinin arkasındayım
ama körü körüne bağlı değilim
hataları varsa eleştiririm
icraati varsa sevinirim

dediğin gibi onlar bizim vekilimiz
ve bize hizmet için oradalar

Ben size veya herhangi bir AKP seçmenine cahil, koyun vb. bir ithamda bulunmadım. Çok samimi söylüyorum artık beni ilgilendirmiyorlar. Bunu da olumsuz anlamda algılamayın. Sadece ben -muhtemelen benim kusurumdur- artık AKP seçmeniyle konuşamıyorum, anlaşamıyorum.

Benim dediğim "cehalet mutluluktur" lafına ithaftı, AKP seçmeniyle ilgili değildi.

Ama dedğim gibi düşüncem baki, evet hepimiz çekiyoruz sonuçları, bunu da ta ilk mesajımda zaten söylemiştim. Ancak 12 yıldır ısrarla oy verip ısrarla şikayet edilmesini halen mantığım almıyor, bir şey değişmediği (hatta bazı konularda durum kötüleştiği) halde aynı şekilde davranıp farkı sonuç beklenmesini ve farklı sonuç olmadığında sızlanmayı kabul edemiyorum. Bu tamamen benim düşüncemdir, hak vermek veya katılmak durumunda elbette ki değilsiniz.

Benim 12 yıldır seçtiğim iktidar, şikayet ettiğim konuları değiştir(e)mese ve ben halen oy veriyor olsam şikayet edemezdim, kendi adıma. Kaldı ki siz parti seçmeni olarak, parti üzerinde bizden daha etkili olmalısınız bir şeylerin değişmesi için. Siz (siz derken sizin şahsınız değil, AKP tabanı) kendi partinize doğru dürüst tepki göstermedikçe bir şeyler niye değişsin ki?

Demek ki çoğunluk halinden memnun ki sesini çıkaran sadece karşıt görüşlü insanlar oluyor. Eh halinden memnun insanlar için ben niye üzüleyim?
Sizce AKP üzerinde (örneğin asgari ücrete) muhaliflerin eylem yapması mı daha etkili olur AKP seçmeninin mi? Kendi seçmeninden tepki aldığı konuyu düzeltmeye çalışmaz mı?

Ben size veya herhangi bir AKP seçmenine cahil, koyun vb. bir ithamda bulunmadım. Çok samimi söylüyorum artık beni ilgilendirmiyorlar. Bunu da olumsuz anlamda algılamayın. Sadece ben -muhtemelen benim kusurumdur- artık AKP seçmeniyle konuşamıyorum, anlaşamıyorum.

Benim dediğim "cehalet mutluluktur" lafına ithaftı, AKP seçmeniyle ilgili değildi.

Ama dedğim gibi düşüncem baki, evet hepimiz çekiyoruz sonuçları, bunu da ta ilk mesajımda zaten söylemiştim. Ancak 12 yıldır ısrarla oy verip ısrarla şikayet edilmesini halen mantığım almıyor, bir şey değişmediği (hatta bazı konularda durum kötüleştiği) halde aynı şekilde davranıp farkı sonuç beklenmesini ve farklı sonuç olmadığında sızlanmayı kabul edemiyorum. Bu tamamen benim düşüncemdir, hak vermek veya katılmak durumunda elbette ki değilsiniz.

Benim 12 yıldır seçtiğim iktidar, şikayet ettiğim konuları değiştir(e)mese ve ben halen oy veriyor olsam şikayet edemezdim, kendi adıma. Kaldı ki siz parti seçmeni olarak, parti üzerinde bizden daha etkili olmalısınız bir şeylerin değişmesi için. Siz (siz derken sizin şahsınız değil, AKP tabanı) kendi partinize doğru dürüst tepki göstermedikçe bir şeyler niye değişsin ki?

Demek ki çoğunluk halinden memnun ki sesini çıkaran sadece karşıt görüşlü insanlar oluyor. Eh halinden memnun insanlar için ben niye üzüleyim?
Sizce AKP üzerinde (örneğin asgari ücrete) muhaliflerin eylem yapması mı daha etkili olur AKP seçmeninin mi? Kendi seçmeninden tepki aldığı konuyu düzeltmeye çalışmaz mı?
işte esas nokta orası
iki kaynımda asgari ücret ile çalışıyor ikiside akpye oy verdi
sırf senin için arayıp yada bayramda gidince eylem yapın dicem muhtemelen bana deli muamelesi yapacaklar
çünkü hallerinden memnunlar hemde gayet memnunlar
ben akpliyim
ama asgari ücret değil eşim memur maaşımız hamdolsun yetecek ama bizler kulllanmayı bilir kredi kartlarına bu kadar yüklenmezsek
şimdi ben çıkıp tanıdığım asgari ücretliler memnunken eylem yapamam dimi çünkü onların bi şikayeti yok
ama olsun tabi yapsınlar
emeklerinin karşılığı verilsin sonua kadar

işte esas nokta orası
iki kaynımda asgari ücret ile çalışıyor ikiside akpye oy verdi
sırf senin için arayıp yada bayramda gidince eylem yapın dicem muhtemelen bana deli muamelesi yapacaklar
çünkü hallerinden memnunlar hemde gayet memnunlar
ben akpliyim
ama asgari ücret değil eşim memur maaşımız hamdolsun yetecek ama bizler kulllanmayı bilir kredi kartlarına bu kadar yüklenmezsek
şimdi ben çıkıp tanıdığım asgari ücretliler memnunken eylem yapamam dimi çünkü onların bi şikayeti yok
ama olsun tabi yapsınlar
emeklerinin karşılığı verilsin sonua kadar

Hah bakın aynı şeyi diyoruz aslında.
Diyorsunuz ki onlar hallerinden memnun, şikayetleri yok.
Ben de diyorum ki onlar hallerinden memnunken ben niye ah vah edeyim asgari ücret, açlık sınırı vs vs diye?
Aslında aynı yere geldik.

Hah bakın aynı şeyi diyoruz aslında.
Diyorsunuz ki onlar hallerinden memnun, şikayetleri yok.
Ben de diyorum ki onlar hallerinden memnunken ben niye ah vah edeyim asgari ücret, açlık sınırı vs vs diye?
Aslında aynı yere geldik.
evet o zaman aynı düşünüyoruz onlar memnun bize ne oluyo dimi:KK66:

Ben AKP den baska gorev yapacak parti yok anlayisini hic anlamiyorum, anlayamayacagim da. AKP sadece son 12 yildir var. Halbuki bu ulkede gelisme, yenilikler Cumhuriyet kuruldugundan beri suregeliyor. Bu ulkede Cumhuriyet kurulali beri onlarca hukumet kuruldu, yollar da yapildi, kopruler de yapildi, demiryollari, metrolar da yapildi, dogalgaza da gecildi, hastaneler,okullar, camiler, hersey yapildi. AKP kurulu bir duzene geldi, bos-issiz bir vahaya degil. Bir koye degil. Son 12 senede 80 senedir yapilagelen herseyi, fabrikalari, limanlari, hatta ormanlari satmak midir gorev yapmak? Adalet ve Hukuk sistemini kesmekese cevirmek midir? Bunlar palavra, altermatifsizlik de palavra... AKP secmeninin buyuk cogunlugunun derdi basortusunun serbest kalmasindan mutevellit, verilen hakkin geri alinacagi korkusundan mutevellit. Bu yuzden de memleketin satilmasi, peskes cekilmesi, adam kayirilmasi, egitimin yap boz tahtasina dondurulmesi, sinavlardaki sahtekarliklar, ulkenin multeci kampina dondurulmesi, savasa cekilmesi, hic biri umurlarinda degil... AKP basortusu ozgurlugunde alternatifsiz. Yoksa, kimin gorev yapip yapamayacagi kimsenin de umurunda degil, iktidarda olmayan partilerin 12 yildir yapamadiklarindan oturu gorev yapamayacaklarini iddia etmek sacmaliktan baska birsey degil..

Back
X