- Konu Sahibi AngryPenguin
Ben dedim evet.bu açlık ve yoksuluk sınırı neye göre ölçülüyor
şimdi eşimin aldığı maaşı düşününce ve asgari ücretle karşılaştırınca diyorumki biz kıtı kıtına anca yetiyoruz hatta yetiremiyoruz
ama onlar yetiriyor:)saygı duyuyorum
ev alıyor
hani bildiklerim var o yüzden yazıyorum
velhasıl daha yaşanabilir bir ülke olmasını ümid ediyorum
ve olacağına inanıyorum :)
ancak yine yazıyorum yazacağım her zaman
akp olmayaydı da
bu sınır ne olacaktı acaba
hani seçimlerinin sonucunu yaşıyor diyenler varya hani cahillik güzel şey tavsiye ederim diyenler
kimi seçeydik bi deyiverin hele
akpye oy veren cahiller bre cahiller
accık okuyaydınızda arkadaşlar gibi klas olaydınız bilgili kültürlü olaydınız
sonra sıralayaydınız hakaretleri
yobaz-gerici-koyun-vb.
sonra sen ne demek istiyosun diyenede sakin ol ben ne dedimki
diye diye bastırırdınız
sakinim ben ya![]()
Seçimlerinin sonucunu yaşıyorlar, bu lafın neresi yanlış? Demek ki şikayetçi değiller ki 12 yıldır iktidarda bu adamlar. 12 yıldır oy verip sonrasında sızlanmasınlar diyorum sadece. Ha siz hem bile bile oy versinler, hem sonra ağlasınlar orada burada diyorsanız benim mantığıma ters açıkçası. Seçim yapıyorlarsa sonucuna katlanacaklar.
Açlık sınırı 1.190 lira, asgari ücret 891 lira iken, "duble yol yaptı!" diye gidip körü körü oy veriliyorsa sonra sızlanmaya kimsenin hakkı yok. Bence tabii ki. Sizce olabilir, saygı duyarım.
Bir seçmenlik var, bir partizanlık var. Ben çok şükür oy verdiğim partiyi de çatır çatır eleştirebiliyorum. Hiçbiri babamın oğlu değil, hepsi bize hizmet etme yükümlülüğüyle bu işe giriyor. Dolayısıyla yaptıklarını veya yapmadıklarını eleştirmek en doğal hakkım. Ancak ne yazık ki halkın büyük çoğunluğu toz kondurmuyor. Eğer siz oy verdiğiniz insanların yanlışlarını söyleyemiyorsanız, bu yanlışlar nasıl düzelebilir?
Sonuç olarak, tekrar belirtiyorum ve hala dediğimin arkasındayım. Bu ülke 12 yıldır halinden memnunsa, eğitim sisteminden, yargıdan, sağlık sisteminden, ekonomik durumlardan da şikayet etmeye hakkı yok demektir. Kendi özgür iradeleriyle verdiği kararların sonuçları bunların hepsi.
Ben ağustostan beri ülke gündemini takip etmiyorum, sosyal medya ve haber sitelerinde maruz kaldığım kadarıyla biliyorum. Kafam rahat. Hayır nasılsa takip etmem bir şeyi değiştirmiyor, sinirlerimin bozulduğuyla kalıyorum, kendime işkence etmeyeyim bari.ben de kızdünyadan bi haberim artık. istedikleri gibi hep dizi seyrediyorum. hitabeleri cd yaptırıp "klasik eser" niyetine dinlemeyi ve huzura ermeyi düşünüyorum bir de. kaçınılmıyor çünkü ben de bu durumdan yararlanmaya bakıyorum.