bu açlık ve yoksuluk sınırı neye göre ölçülüyor
şimdi eşimin aldığı maaşı düşününce ve asgari ücretle karşılaştırınca diyorumki biz kıtı kıtına anca yetiyoruz hatta yetiremiyoruz
ama onlar yetiriyor:)saygı duyuyorum
ev alıyor
hani bildiklerim var o yüzden yazıyorum
velhasıl daha yaşanabilir bir ülke olmasını ümid ediyorum
ve olacağına inanıyorum :)
ancak yine yazıyorum yazacağım her zaman
akp olmayaydı da
bu sınır ne olacaktı acaba 
hani seçimlerinin sonucunu yaşıyor diyenler varya hani cahillik güzel şey tavsiye ederim diyenler
kimi seçeydik bi deyiverin hele
akpye oy veren cahiller bre cahiller
accık okuyaydınızda arkadaşlar gibi klas olaydınız bilgili kültürlü olaydınız
sonra sıralayaydınız hakaretleri
yobaz-gerici-koyun-vb.
sonra sen ne demek istiyosun diyenede sakin ol ben ne dedimki
diye diye bastırırdınız
sakinim ben ya
Bir iktidarı eleştirmek için illa bir diğerinden taraf olmak gerekmiyor.
Neden oy verenler ve vermeyenler birlikte iktidarı eleştiremiyor.
Açlık sınırı asgari ücretin üzerinde bir rakam,milyonlarca asgari ücretle geçinen insan var.
Bir diğer taraftada devletin bol keseden dağıttığı paralar var.
En basitini örnek vereyim,EĞİTİM.
Sanırım sizde öğretmendiniz ve eğitimdeki eksik ve fazlalıkların benden daha net farkında olduğunuzu düşünerek bu konuyu örnekliyorum,yanlışım veya eksiğim varsa düzeltirsiniz.
Devlet bütün okullara tablet dağıtıyor fatih projesi kapsamında.8 MİLYAR liraya malolacağı iddia ediliyor.
Etrafımda görüştüğüm tüm öğretmenler aynı şeyi söylüyor ,''tabletle ders işlenecek altyapı oluşturulmadı okullarda,bugüne kadar dağıtılan tabletlerin tamamı çocuklara oyun aracı olmaktan ileri gidemedi''
Yani durduk yerde 8 milyar lira çöpe atıldı.
Devlet tüm ders kitaplarını bedava veriyor,burda bir sorun yok,ama devlet özel okulda okuyan çocukların kitaplarınıda bedava veriyor.Üstüne birde fabrikatörlerin bile çocuklarının özel okul parasının bir kısmını veriyor.
Bu teşvikle dağıtılan parada yıllık 4,5 milyarı bulacak.
Bu ülkede açlık sınırının altında yaşamaya çalışan milyonlarca insan varken,hala yolu olmayan,sobayla ısıtılan okullar varken devletin dağıttığı bu haybeye paralar hakkında ne düşünüyorsunuz?