yüzümün bi tarafı nası güzel oldu, gözenekler eskisi gibi belirgin değil. siyah noktalar çok çok azaldı. gerçekten işe yarıyor. ben her 2. gece sürmeye devam edicem. çok az sürüyorum ve ona rağmen evden çıkamıycak kadar soyup soğana çeviriyor yüzümü. olsun, işe yaradığı sürece umrumda değil. düğünüm yok iş görüşmem yok, ne olcak yani..
Bephanteni malesef bırakamam, bırakırsam bence hastanelik felan olabilirim. madecassol sürmek istiyordum ama o krem beni kıpkırmızı yapıyor, hem de yağlı, gözenekleri tıkıyor kesinikle, siyah noktalarımı azdırıyor.
çenemin bi yanında da hala deri altında büyük 3 tane sivilce var. çıkmıyo bu sivilceler sinir ediyolar beni. bi de yüzümdeki kırmızı sivilce izleri geçmiyorlar, ya da çok yavaş, zamanla. sivilce çukurlarından zaten çoktan vazgeçtim, ama bari şu kırmızı lekeler geçsin isterdim.
Kremi sanki 6 aydir kullaniyormusum gibi hissediyordum kendimi, oysa sadece 2 ay olmus. Gelismelere gelirsek, yuzumun bi tarafi hala puruzsuz, oteki tarafi ise hala sivilce icinde. Cenemdeki sivilcelerin ici dolu olanlari, onceden de dedigim gibi bosalana kadar tekrar tekrar ciktilar. Yuzumdeki her kabariklik, bezemsi, beyaz nokta, hepsi eninde sonunda bi gun sivilce oluveriyor ve o kabariklik tamamen gecmeden ordaki sivilce de gitmiyor, ya da tekrar cikiyor. Lakin guzel olan, sivilce sonunda gectiginde gercekten ici de bombos oluyor ve ayni yerden bidaha sivilce cikmiyor. Sivilcelerim bu sekilde bolge ve bicim degistirerek, ama git gide boyutlari kuculerek, cikmaya devam ediyorlar. Dedigim gibi ilginc bi sekilde sivilcelerin hepsi, yuzumun sag alt tarafinda. Baska bi hic bi yerimde hic bi sivilce cikmiyor, puruzsuzluk ise devam ediyor. Siyah noktalarim hala az da olsa var, ama en azindan sadece burnumun ustunde, uc bolgesindeler. Yanlardaki siyah noktalar gitti bitti denilebilir. cenemdeki siyah noktalarin ise nasi bi yapisi varsa, bi yikamada yok oluyorlar lakin aksam yuzumu yikamak icin ayna karsina gectigimde yine belirmis oluyorlar.
Soyulma ve kizariklik meselesi hep daha iyiye gidiyor. Cok az surerek ve her 2. gece surerek devam ediyorum. Cildiniz alisip daha az soyulmaya basliyor. Ozellikle ceneyle dudak arasi ve dudak ustu cok kizarip aciyor, diger bolgelerde herhangi bi kizarma acima olmuyor. Zaten kremin agiz cevresine surulmemesi gerektigi yaziyor icinde, ama haftada bi kere de olsa azcik suruyorum.
Gunduzleri evdeyken yuzumu nemlendirmek, gerilmesini, acimasini, soyulmasini onlemek icin Bioderma'nin yesil renkli serisinden, akneli ciltler icin yogun nemlendirici kremini kullaniyorum. Cok acirsa yuzum, yine bepantene geciyorum. Bephanten krem'in bu aslinda bu is icin yeterli ve oldukca iyi oldugunu dusunuyorum, pahali kremlere ihtiyac yok bence. Benimki biraz deneme meraki.
Acnelyse'nin uzun vadede kirisiklarda etkili oldugunun soylenmesi bence dogru. Goz kenarlarimin daha iyi gozuktugunu dusunuyorum. Benim aldanmam olabilir bu, ama en azindan yeni olusacak kirisiklari biraz olsun engelleyecegi kanaatindeyim. Cildinizi bi derece soyan bi kremle, kirismak daha zor olsa gerek.
Gunes kremleri
Yaz da yaklasiyor, gunes kremine tabii ki devam. Krem surmeden disari adim atmiyorum, acnelyse kullanirken bu imkansiz. Bu arada gunes kremleri de bende cok sivilce yapiyor, bi o bi bu seklinde gunes kremlerine para dokmekte, bir iki kere kullanip hediye etmekteyim. En son
Body Shop'un C vitaminli SPF35 ini aldim (PF30 da olabilir unuttum simdi). 19 euro verdim ama hemen alnimda ve elmacik kemigimde (normalde hic sivilce cikarmadigim bir yer, 5 senedir sivilce cikmamistir) minik iki sivilce cikmasiyla kremi bi kenara attim. Oysa nasi heveslenerek almistim, yazik oldu yine. Simdi denedigim ise
Bioderma'nin ustunde AKN yazan, akneli ciltler icin olan gunes kremi. SPF30 ve SPF40 i mevcut. Ben almanyada sadece 30'unu bulabildim. Bu krem Gunes kremleri olan Turuncu seriden. Annemin verdigi bi tester ini 1 kez deneyebildim. Oldukca umutluyum bu kremden, dolayisiyla eczaneye gidip bikac tester rica edecem. Once deneyip sonra alicam. Merak eden olursa yine haber veririm.
Kisacasi Acnelyse'ye devam. Cok umutlu musun derseniz, hayir degilim, ama foruma girince fark ettim ki daha sadece 2 ay olmus, biraz daha beklemeye deger bence. Zira daha etkili olacagini dusundugum baska bi kremden haberdar degilim henuz.
Kalin saglicakli