Ada ismi unisex mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar merhaba. Kızım olursa Ada ismini koymak istiyorum. Ama erkeklere de bu ismin verildiğini ilk defa duydum. O yüzden kararsızım. Unisex isim günah mıdır
Yeni jenerasyonda erkek adalar var. Unisex bir isim olarak kullanılıyor.

Benim Ada diye erkek bir arkadaşım vardı ortaokula giderken.
Oluyor yani.
Mesela "Derin" normalde kızlarda olur ya hani, ben erkekte de görmüştüm artık her türlü isim var.
Ona bakılırsa özellikle Azerbaycan'da erkeklere bizdeki kız isimlerini koyuyorlar 😂 Mesela benim en sevdiğim erkek oyuncunun adı Ferda, gayet kara kaşlı kara gözlü erkek bir arkadaşımın adı İlkin 😂😂

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. Kızım olursa Ada ismini koymak istiyorum. Ama erkeklere de bu ismin verildiğini ilk defa duydum. O yüzden kararsızım. Unisex isim günah mıdır
Hiç erkekte ada ismi duymadım ama artık her isim unisexe dönebiliyor hiç belli olmaz. Geçen erkek Lina duydum mesela. değişik zamanlardayiz açıkçası

Bir aile dostu amcamızın ismi Şengül. Hatta lokantası var Şengülün Yeri diye, her gelen karısının isminin Şengül olduğunu zannediyor şok oluyorlar sonra:KK70:benim oğlumun ismide Rüzgar, geçen parkta bir kız çocuğunda da duydum. Olabilir yani.

Son düzenleme:
Ada günah olabilir, Kumral Ada Mavi Tuna'da fena şekilde yanılmıyorsam başrol kızı Ada , başrol çocuğu Tunayla sevişiyordu ... sevişgen kızın adını sakın koymayın çocuğunza kesin günah tövbe estağğğğfirulllahhhh

Ama ne güzel kitaptır o yaaa yıllar evvel ilk baskısını okumuştum kütüphanemde duruyor :KK200:

Günah mı bilmiyorum ama geçenlerde Nihat Hatipoğlu hocam anlamlı isim koyun ateş ada kaya demir bunlar çok manasız isimler dedi . Ebrar Zeynep Elif buglem gibi isimler hem modern hemde anlamlı .. siz bilirsiniz ama.. Allah sağlıkla kucağa almayı nasip etsin

Ben modern bulmuyorum. 😁 Koymazdim kulaga garip geliyor.

Ada isminde erkek var. Unisex isim koyulur yani ne olacak, benim oğlumun ismi de unisex. Ayrıca verilen örneklere ben de bir ekleme yapayım. Burcu isminde bir erkek gördüm ben de. Alper isminde de bir kadın tanımıştım

Ada günah olabilir, Kumral Ada Mavi Tuna'da fena şekilde yanılmıyorsam başrol kızı Ada , başrol çocuğu Tunayla sevişiyordu ... sevişgen kızın adını sakın koymayın çocuğunza kesin günah tövbe estağğğğfirulllahhhh
Benim ismime çok yakın ve fonetik olarak benziyor diye Derin koymak istiyordum kızım olursa adını. Sadakatsiz’deki Derin yüzünden bir soğudum ama bakalım 😂😂

Buğlem berbat gerçekten, hem biçimi bir acaip hem Türkçe ses kurallarına uygun değil söylemesi zor. Diğerlerinin yine bir şekilde oluru vr ama Buğlem korkunçççç :KK51:
Ben Ebrar, Asel, Ecrin birkaç isim daha var böyle onları da zorlama buluyorum. Hoş bana neyse 😄😆😆

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X